18 Eylül 2011, Pazar 15:29:41

AHL YİNE FACİADAN DÖNDÜ

Atatürk Havalimanı’nda uçaklara yakıt takviyesi yapan tankerin sürücüsü yakıt vanasını kapatmadan aracı hareket ettirdi. 110 numaralı körükten 223 numaralı körüğe yaklaşık 1 km boyunca yakıt akıtan aracın Petrol Ofisi'ne ait olduğu öğrenildi.
  • Yandaş yakıt şirketi kurdular ya. Sabah akşam yakıt taşırıyor. İkramcıları da apronda ralli yapıyor ama yandaşlara dokunmak yasak olduğundan kimse bir şey diyemiyor.
  • Ekim 1990'da da masabaşı bakım yapılmış olan bir hortumla Pegasus'un kanadını ve aprondaki yolcu bavullarını yakmıştı PO. 21 yılda bir arpa boyu yol gitmemişler demek. O zaman gelen itfaiye de son kullanma tarihi geçmiş köpükle yangını büyütmüştü. Bir de çekinmeden Pegasus'u suçlamışlardı. Ancak, Pegasus'un İrlandalı yöneticileri tecrübelerini konuşturarak olay sonrası hemen fotoğraf çektirerek hortumun ucunun hortumdan kopmuş olarak kanada takılı halini belgelemişler ve mahkemeye sunmuşlardı. Devlet kurumu DHMİ ve PO'nun temsilcilerinin fotoğrafları gördüklerinde mahkemedeki hallerinden ben bir Türk olarak utanmıştım. Daha sonra da DHMİ Pegasus'u davadan vazgeçmesiiçin tehdit etmişti. Sonuçta 3.5 milyon $ tazminat ödemişlerdi.
  • Havalimaninda calisablar daha fazla dikkatli olmasi gereken kisiler oldugundan bahsi gecen kisinin derhal gorevinden alinip vede shgm olarak yakit firmalari acil denetlenerek egitimlerinin gerektigi gibi yapilip yapilmadigi kontrolu saglanmalidir.Tek bir kelime ile Ataturk Havalimanini her zamanki gibi Allah korumus.
  • Ya Havaciligin ne oldugunu bilmiyorsunuz yada gercekten saka gibi yorum yapmissiniz.Sizin mantiginiza gore kulede calisna gorevli hata yapsa vede iki ucak carpissa o kadar kisi olse sizin yorumunuz herhalde tekrar ne olmus yani insanlik hali hata yapilabilir mi olacakti.Yada yakit arabasinin gectigi yolda yanlislikla bir kivilcim olusupta tutussa vede terminale sirayet edip yuzbinlerce kisiyi tehikeye atsa yinede insanlik halimi olurdu acaba.Havalimaninda gorev yapanlarin azami hassasiyet gos
  • Başbakan T.C. Devleti'nin resmi yönetim makamı olduğu için ifade de gariplik yok. Sadece Erdoğan antipatizanı olarak saçma bir yorum yazmışsınız.
  • başbakan erdoğan'ın derken? kendisine ait bir filo mu mevcut? devletin uçağı bu.
  • Hepimiz insaniz.Insan unutabilir.Muhim olan can kaybinin olmamasi.Neden boyle herseye elestirel bi sekilde gidiyoruzki.Neden boyle bir olayin bizim basimizada gelebilecegini dusunmuyoruz.Hemen vurun abaliya.Hez mevzudan bir elestiri cikarip bos yere bir yerlere mesaj gondermek hangi problemi hallederki.Lutfen daha hosgorulu olalim.Kendimizi kusursuz gormeyelim.Biraz daha hos goru lutfen.En fazla ihtiyacimzin oldugu sey.Bunu birbirimizden esirgemeyelim.Herkese saygilar.
  • aman da ne güzelmiş, bizim emniyetimiz önemsizmiş... bu ne yaa? havacı olabilmek için uçuş emniyeti sağlayabilmek için; ne eğitimler aldık ne checklerden geçtik... görev bilinci olmayan adamlar yüzünden yerde emniyetimiz kalmadı.
  • 203 park pozisyonuna ait saat kulesinin korumasına kim taktı. Kim yakıt kaplingini sökmeden aracı yürüterek uçağın kaplingini koparttı. Sağlam pit yakıt vermiyor deyip kim yardım istedi. Daha saymama lüzum yok ama neden bu kazalar bu sayfalarda yer almıyor ama bundan sonra yayınlanırsa sevinirim.
  • bu olay petrol ofisinin uçağa ikmali esnasında olan bir olay değil işin aslı teknik başka bir nedenden kaynaklanan bir kaza doğru olan ise sadece aracın petrol ofisine ait pit temizlik tamir bakım aracı olması ikmal ünitesinde bir eksiklik bir yanlış yoktur
Atatürk Havalimanı’nda yine yakıt paniği yaşandı.

Uçaklara yakıt takviyesi yapan Petrol Ofisi'ne ait aracın sürücüsü yakıt vanasını kapatmayı unutarak aracı 110 numaralı körükten 223 numaralı körüğe kadar sürdü. Yakıt kokusunu farkeden apron çalışanları itfaiyeye haber verdi. Olayın ardından kayıplara karışan yakıt tankeri uzun çabalar sonucu bulunurken, aracın Petrol Ofisi'ne ait olduğu öğrenildi.
 
DHMİ'ye ait itfaiye araçları yakıtı uzun süren çabalar sonucu temizlerken, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın filosunda bulunan TC-ANA uçağının 223 numaralı körükte olması tedbirlerin iki katına çıkartılmasına neden oldu.

©AirportHaber.com Özel










Foto: Murat Can Güllü

AHL YİNE FACİADAN DÖNDÜ

Yorumlar Tüm Yorumlar (27)

Misafir ~ 13 yıl önce
Yandaş yakıt şirketi kurdular ya. Sabah akşam yakıt taşırıyor. İkramcıları da apronda ralli yapıyor ama yandaşlara dokunmak yasak olduğundan kimse bir şey diyemiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Ekim 1990'da da masabaşı bakım yapılmış olan bir hortumla Pegasus'un kanadını ve aprondaki yolcu bavullarını yakmıştı PO. 21 yılda bir arpa boyu yol gitmemişler demek. O zaman gelen itfaiye de son kullanma tarihi geçmiş köpükle yangını büyütmüştü. Bir de çekinmeden Pegasus'u suçlamışlardı. Ancak, Pegasus'un İrlandalı yöneticileri tecrübelerini konuşturarak olay sonrası hemen fotoğraf çektirerek hortumun ucunun hortumdan kopmuş olarak kanada takılı halini belgelemişler ve mahkemeye sunmuşlardı. Devlet kurumu DHMİ ve PO'nun temsilcilerinin fotoğrafları gördüklerinde mahkemedeki hallerinden ben bir Türk olarak utanmıştım. Daha sonra da DHMİ Pegasus'u davadan vazgeçmesiiçin tehdit etmişti. Sonuçta 3.5 milyon $ tazminat ödemişlerdi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Havalimaninda calisablar daha fazla dikkatli olmasi gereken kisiler oldugundan bahsi gecen kisinin derhal gorevinden alinip vede shgm olarak yakit firmalari acil denetlenerek egitimlerinin gerektigi gibi yapilip yapilmadigi kontrolu saglanmalidir.Tek bir kelime ile Ataturk Havalimanini her zamanki gibi Allah korumus.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Ya Havaciligin ne oldugunu bilmiyorsunuz yada gercekten saka gibi yorum yapmissiniz.Sizin mantiginiza gore kulede calisna gorevli hata yapsa vede iki ucak carpissa o kadar kisi olse sizin yorumunuz herhalde tekrar ne olmus yani insanlik hali hata yapilabilir mi olacakti.Yada yakit arabasinin gectigi yolda yanlislikla bir kivilcim olusupta tutussa vede terminale sirayet edip yuzbinlerce kisiyi tehikeye atsa yinede insanlik halimi olurdu acaba.Havalimaninda gorev yapanlarin azami hassasiyet gos

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Başbakan T.C. Devleti'nin resmi yönetim makamı olduğu için ifade de gariplik yok. Sadece Erdoğan antipatizanı olarak saçma bir yorum yazmışsınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
başbakan erdoğan'ın derken? kendisine ait bir filo mu mevcut? devletin uçağı bu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Hepimiz insaniz.Insan unutabilir.Muhim olan can kaybinin olmamasi.Neden boyle herseye elestirel bi sekilde gidiyoruzki.Neden boyle bir olayin bizim basimizada gelebilecegini dusunmuyoruz.Hemen vurun abaliya.Hez mevzudan bir elestiri cikarip bos yere bir yerlere mesaj gondermek hangi problemi hallederki.Lutfen daha hosgorulu olalim.Kendimizi kusursuz gormeyelim.Biraz daha hos goru lutfen.En fazla ihtiyacimzin oldugu sey.Bunu birbirimizden esirgemeyelim.Herkese saygilar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
aman da ne güzelmiş, bizim emniyetimiz önemsizmiş... bu ne yaa? havacı olabilmek için uçuş emniyeti sağlayabilmek için; ne eğitimler aldık ne checklerden geçtik... görev bilinci olmayan adamlar yüzünden yerde emniyetimiz kalmadı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
203 park pozisyonuna ait saat kulesinin korumasına kim taktı. Kim yakıt kaplingini sökmeden aracı yürüterek uçağın kaplingini koparttı. Sağlam pit yakıt vermiyor deyip kim yardım istedi. Daha saymama lüzum yok ama neden bu kazalar bu sayfalarda yer almıyor ama bundan sonra yayınlanırsa sevinirim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bu olay petrol ofisinin uçağa ikmali esnasında olan bir olay değil işin aslı teknik başka bir nedenden kaynaklanan bir kaza doğru olan ise sadece aracın petrol ofisine ait pit temizlik tamir bakım aracı olması ikmal ünitesinde bir eksiklik bir yanlış yoktur

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000