31 Ağustos 2013, Cumartesi 11:30:28

AHL POLİSİNE "DAVRANIŞ BİÇİMLERİ" EĞİTİMİ

Türkiye’nin dünyaya açılan kapısı konumunda olan İstanbul Atatürk Havalimanı’nda görevli polis memurlarına “Davranış biçimleri” konusunda eğitim verildi.
  • bir hosgeldin demekden güleryüzden noksan,,kendilerini cok önemli gören ! eski dogu bloku sinir polisleri gibiler..( adam yüzüne birde pasaporta bakiyor..elimdesinnn bak kafam bozulursa giremessinnn haaaaa...)) tam komedi.
  • Benim babamda abimde polis hatta bende kazandım okula gittim 1 gün kaldım istifa ettim amma velakin ben havalimanına girdikten sonra bazı polisler yüzünden teşkilatdan soğudum hatta nefret ettim diyebilirim...
  • Bir de senli benli konuşmuyorlar mı? Gerçekten çok sinir bozucu. Kendi ülkemin polisi bana tepeden bakıyor, iyi yolculuklar bile dilemiyor. Bakıyor bön bön.
  • Niye alman ,belcika ,hollanda ,fransa,yunan,bulgar pasaport polisleri bizimkilerinden cok mu farkli hepsi ayni asik suratli slm verirsin almazlar bide pis pis bakarlar .
  • Bizim insanımıza karşı son derece titiz olmalılar buna katılıyorum, ancak bu özelliklede abd, avrupa, israil, avusturalya, kanada ve bazı ülke vatandaşları için geçerli olmamalı en zor şekli ile işlemleri yapılmalı....
  • insanlık dersi verilmeli bırakın davranışı..
  • sadece davranis bilimi dersi degil turkce ve yabanci dil dersleri de verilmeli... turkceyi siveyle konusan ve uluslararasi bir havalani olup da yabanci dil bilmeyen pasaport polisi nasil olur anlamak mumkun degil!!! gerci yabanci dil ogrenmek isteyen polislere amirlerinin kursa gitmelerine engel oldugunu (belki de dil ogrenip kendilerini gelistirmelerini kendi koltuklarini saglama almak !! icin istememislerdir, tipki ulkemizdeki diger devlet kurumlarinda cokca duyduklarimiz gibi) yillar boyu duyduk ancak turkceyi siveyle konusmalari buyuk ayip!!!
  • ARKADASLARA KATILIYORUM. MEMURLARIMIZIN SURATLARI MALESEF SON DERECE HER SEFERINDE MUTSUZ GÖRÜNÜYORLAR. BIRAZ TEBESSÜM GÖSTERILMESI ZOR OLMASA GEREK. UNUTULMAMASI LAZIM, ONLAR ILK GIRISTE ÜLKEMIZIN KART VIZITI'DIR.
  • Tüm polis görevinde olan insanların özellikle havalimanında çalışanların güzel eğitim alması lazım havalimanında uçaktan inen insanları takibe alıp sonra hiç suçu yokken önünü kesim GÜNEŞ gözlüğü takdığı için yargılayan bir teşkilat istemiyoruz insanları ülkeye girerken rencide etmeye gerek yok bir ihbar olmadığı sürece siz kimseyi rencide terbiyesizlik ve rahatsızlık yapamazsınız nasıl davranması gerektiğinin inceleği ve becerisi çok itinalı şekilde öğretilsin. olay 2010 ağustos sonu günleri atatürk havalimanı geliş katı ayıp.
  • Bende, son defa AHL ugradigimda, cok ters ve cok saygisizlik yaptilar ve bana bagrarak konustular diger yolcularin onunde. Insan alcak gonulu olur ve saygili olmalari lazim insan kim olursa olsun..

Atatürk Havalimanı’ndaki yabancılar, pasaport gibi tüm birimlerde görevli polis memurlarına verilen eğitim seminerinde, gerek yurt dışından gelen gerekse yurt dışına giden insanlara ve yurttaşlarımıza daha iyi hizmet vermek amacıyla uygulamalı olarak eğitim verildi.

Atatürk Havalimanı’nda görev yapan polis memurlarına Davranış Biçimleri uzmanı ve eğitimci Oğuz Gülay tarafından “Davranış biçimleri” konusunda eğitim verildi. Beş gün süren eğitimde, polis memurları, havalimanında yerli ve yabancı yolculara daha iyi hizmet verme konusunda bilgilendirildi.

Eğitimi veren Gülay, eğitimini tamamlayan polis memurlarına birer birer teşekkür etti. Türk polisinin daima ilerlemeye, daima önde daha iyi şeyler yapmak için çaba gösterdiğini söyleyen Oğuz Gülay“Okullarında olsun kendi çalıştıkları yerlerde olsun, her yıl tazelenen temel ilkelerimiz vardır. Bunlar insanların olmasa olmazı davranış biçimleridir. Aile de dahi eğer doğru iletişim kuramazsanız boşanmaya kadar giden sonuçlar alırız. Çocuklarla iyi iletişim kuramazsanız, çocukların evi bırakıp gittiğini görüyorsunuz. Bu da bir sosyal sorundur. Eğitimin temel amacı değerli polis arkadaşlarımızın daha iyi hizmet vermeye, gerek dışarıdan gelen gerek dışarıya giden insanlara ve yurttaşlarımıza iyi hizmet etmek.” dedi.

Oğuz Gülay ayrıca eğitime katılan polis memurlarında bazılarının akşam sabaha kadar görevde olup sabahleyin saat dokuzda derse geldiklerini belirterek “Burada eğitime gelmek demek büyük bir fedakarlık yapmak demektir. Biz iyi davranmıyorlar veya iyi iletişimde bulunmuyorlar diye eğitim vermedik. Biz günümüze daha uygun iletişimi sağlamak için onları bir araya getirdik.” Şeklinde açıklamalarda bulundu. Eğitimin içeriği ile ilgili basın mensuplarına bilgi veren Oğuz Gülay “Eğitimde davranış biçimleri dedik. Biz hatta biraz ileri gidip sosyal yaşantıda eşlerine ve çocuklarına nasıl hareket etmeleri lazım gelene kadar indik. Çünkü sosyal hayatında mutlu olmayan kişiler çalışma hayatında da başarılı olamazlar. Yaptığımız araştırmalarda bunu çıkartıyor.” şeklinde konuştu.

Bir basın mensubunun “Karşı tarafın polis memurlarına davranışı nasıl olmalı?” şeklindeki soruya ise “Olaylar geliyor ve son nokta da poliste patlıyor. Polis kırmızıda dur dediği zaman tepki yapıyor vatandaş. Biz önce yurttaşlığı bilmiyoruz. Yurttaşlığın görevleri nelerdir bilmiyoruz. Trafik polisi vatandaşı uygulamaya çağırıyor. Vatandaşı sorduğu soru ise, ne yaptım ki? Trafik polisin en doğal hakkı uygulamayı yapmaktır. Biz vatandaşlık görevimizi iyi bilirsek, polisin bizim için sulhumuz için görev yaptığını düşünürsek polise böyle bakmayacağızdır” cevabını veren Gülay son olarak da “Polisin üzerindeki elbise devleti temsil eden bir elbisedir. Devlete göstereceğimiz saygıyı ve sevgiyi o elbiseyi giyen Türk polisine de gösterirsek bir problemimiz kalmayacak diye düşünüyorum.” mesajını verdi.

AHL POLİSİNE "DAVRANIŞ BİÇİMLERİ" EĞİTİMİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (17)

sinan akerman ~ 11 yıl önce
bir hosgeldin demekden güleryüzden noksan,,kendilerini cok önemli gören ! eski dogu bloku sinir polisleri gibiler..( adam yüzüne birde pasaporta bakiyor..elimdesinnn bak kafam bozulursa giremessinnn haaaaa...)) tam komedi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 11 yıl önce
Benim babamda abimde polis hatta bende kazandım okula gittim 1 gün kaldım istifa ettim amma velakin ben havalimanına girdikten sonra bazı polisler yüzünden teşkilatdan soğudum hatta nefret ettim diyebilirim...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
euroboi ~ 11 yıl önce
Bir de senli benli konuşmuyorlar mı? Gerçekten çok sinir bozucu. Kendi ülkemin polisi bana tepeden bakıyor, iyi yolculuklar bile dilemiyor. Bakıyor bön bön.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AMS ~ 11 yıl önce
Niye alman ,belcika ,hollanda ,fransa,yunan,bulgar pasaport polisleri bizimkilerinden cok mu farkli hepsi ayni asik suratli slm verirsin almazlar bide pis pis bakarlar .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ilya ~ 11 yıl önce
Bizim insanımıza karşı son derece titiz olmalılar buna katılıyorum, ancak bu özelliklede abd, avrupa, israil, avusturalya, kanada ve bazı ülke vatandaşları için geçerli olmamalı en zor şekli ile işlemleri yapılmalı....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ahl ~ 11 yıl önce
insanlık dersi verilmeli bırakın davranışı..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yetmez ~ 11 yıl önce
sadece davranis bilimi dersi degil turkce ve yabanci dil dersleri de verilmeli... turkceyi siveyle konusan ve uluslararasi bir havalani olup da yabanci dil bilmeyen pasaport polisi nasil olur anlamak mumkun degil!!! gerci yabanci dil ogrenmek isteyen polislere amirlerinin kursa gitmelerine engel oldugunu (belki de dil ogrenip kendilerini gelistirmelerini kendi koltuklarini saglama almak !! icin istememislerdir, tipki ulkemizdeki diger devlet kurumlarinda cokca duyduklarimiz gibi) yillar boyu duyduk ancak turkceyi siveyle konusmalari buyuk ayip!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 11 yıl önce
ARKADASLARA KATILIYORUM. MEMURLARIMIZIN SURATLARI MALESEF SON DERECE HER SEFERINDE MUTSUZ GÖRÜNÜYORLAR. BIRAZ TEBESSÜM GÖSTERILMESI ZOR OLMASA GEREK. UNUTULMAMASI LAZIM, ONLAR ILK GIRISTE ÜLKEMIZIN KART VIZITI'DIR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iyi eğitim lazım ~ 11 yıl önce
Tüm polis görevinde olan insanların özellikle havalimanında çalışanların güzel eğitim alması lazım havalimanında uçaktan inen insanları takibe alıp sonra hiç suçu yokken önünü kesim GÜNEŞ gözlüğü takdığı için yargılayan bir teşkilat istemiyoruz insanları ülkeye girerken rencide etmeye gerek yok bir ihbar olmadığı sürece siz kimseyi rencide terbiyesizlik ve rahatsızlık yapamazsınız nasıl davranması gerektiğinin inceleği ve becerisi çok itinalı şekilde öğretilsin. olay 2010 ağustos sonu günleri atatürk havalimanı geliş katı ayıp.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ACE F/O ~ 11 yıl önce
Bende, son defa AHL ugradigimda, cok ters ve cok saygisizlik yaptilar ve bana bagrarak konustular diger yolcularin onunde. Insan alcak gonulu olur ve saygili olmalari lazim insan kim olursa olsun..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000