13 Haziran 2013, Perşembe 11:21:48

AHL KARGO GÜMRÜK MÜDÜRLÜĞÜ'NDE 7/24 DEVRİMİ

Atatürk Havalimanı (AHL) Kargo Gümrük Müdürlüğü, yeni çalışma sistemine geçti. Buna göre gümrükte 7 gün 24 saat esasına göre çalışılacak.
  • dünyanın hangi ülkesinde böyle bir uygulama olduğunu hiç merak ettiniz mi acaba? bu ilk olacaksa zararları ne olabilir diye düşündünüz mü? zaten gümrüklerde mesai uygulaması var ve gece yarılarına kadar çalışılıyor. 3-5 parça acil ihtiyaç malzemeleri 5-10 saat bekleyemiyor mu? zaten mevcut uygulamada da bozulabilir ürünler aşı ve benzeri malzemeler hemen teslim edilip sonradan beyanı verilebiliyordu.hiç bir avrupa ülkesi gece saatlerinde çalışmaz kesinlikle suistimale açıktır ve bu sadece kaçakçının iştahını kabartır.
  • Ticaretin 24 saat diliminde yapıldığı dünyada 9-5 memur mantığı ile gümrüğün calışması akıl karı değildi zaten. Karar mantıklı.
  • 7/24 esasına göre çalışma olacağına göre, 09:00 - 17:00 dışında kalan zaman için gümrük idaresine mesai ücreti ödenecek mi ? AHL gümrüğüne bağlı olan antrepolarda durum ne olacak ? Bilgi sahibi olan varsa lütfen yazsın, ihracatçımıza faydası olur inşallah, suistimal edilmez inşallah
  • Tebrik ediyorum çok gerekli bir durumdu. Sektörü büyük ölçüde rahatlatacağına inanıyorum.

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar, "Gümrük işlemlerinin 7 gün 24 saat gerçekleştirilecek olması Türkiye’nin dış ticaretine ivme kazandıracaktır" dedi.

İTO'dan yapılan açıklamada, Atatürk Havalimanı (AHL) Kargo Gümrük Müdürlüğü’nün başlattığı 7/24 esaslı yeni çalışma sisteminin değerlendiren İTO Başkanı Çağlar, AHL Kargo Gümrük Müdürlüğü’nün 10 Haziran'dan itibaren 7 gün ve 24 saat esasına göre çalışmaya başladığını anımsatarak "Yeni çalışma saatleri dış ticaret camiamızda uzun yıllardır yaşanan, zamanında ve uluslararası standartlara uygun teslimatı zorlaştıran önemli bir engelin aşılması açısından sevinç yaratmıştır” dedi.

Gümrük işlemlerinin bu zamana kadar normal resmi mesai saatleri olan 09.00 ve 17.00 arasında gerçekleştirildiğini kaydeden Çağlar, şunları kaydetti:

"Gümrükleme işleminin 24 saat çalışma esasıyla yapılacak olması, özellikle stoksuz çalışılan, çabuk bozulan ürünlerin ithalat ve ihracatı sırasında önemli bir rahatlık sağlayacak. Çünkü gümrükte beklediği için tüketilemez hale gelen ürünler yüzünden dış ticaret yapan firmalarımız büyük bir zarara uğruyordu. Yani bir bakıma milli servetimiz eriyordu. Artık bu düzenleme sayesinde insan ve hayvan sağlığı ile ilgili her türlü aşı, canlı hayvan ve bunların üretilmesi için getirilen yumurtalar, uçak ve gemilerin tamiri için acil ihtiyaç duyulan yedek parça ve aletler, kan ürünleri başta olmak üzere birçok ürünün dış ticaretini yapan sektörler nefes alacak. Gümrük işlemlerinin 7 gün 24 saat gerçekleştirilecek olması Türkiye’nin dış ticaretine de ivme kazandıracaktır."

AHL KARGO GÜMRÜK MÜDÜRLÜĞÜ'NDE 7/24 DEVRİMİ

Yorumlar

gümrük ~ 11 yıl önce
dünyanın hangi ülkesinde böyle bir uygulama olduğunu hiç merak ettiniz mi acaba? bu ilk olacaksa zararları ne olabilir diye düşündünüz mü? zaten gümrüklerde mesai uygulaması var ve gece yarılarına kadar çalışılıyor. 3-5 parça acil ihtiyaç malzemeleri 5-10 saat bekleyemiyor mu? zaten mevcut uygulamada da bozulabilir ürünler aşı ve benzeri malzemeler hemen teslim edilip sonradan beyanı verilebiliyordu.hiç bir avrupa ülkesi gece saatlerinde çalışmaz kesinlikle suistimale açıktır ve bu sadece kaçakçının iştahını kabartır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
Ticaretin 24 saat diliminde yapıldığı dünyada 9-5 memur mantığı ile gümrüğün calışması akıl karı değildi zaten. Karar mantıklı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Meraklı ~ 11 yıl önce
7/24 esasına göre çalışma olacağına göre, 09:00 - 17:00 dışında kalan zaman için gümrük idaresine mesai ücreti ödenecek mi ? AHL gümrüğüne bağlı olan antrepolarda durum ne olacak ? Bilgi sahibi olan varsa lütfen yazsın, ihracatçımıza faydası olur inşallah, suistimal edilmez inşallah

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tebrik ~ 11 yıl önce
Tebrik ediyorum çok gerekli bir durumdu. Sektörü büyük ölçüde rahatlatacağına inanıyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000