09 Mart 2009, Pazartesi 09:00:24

AHL için "RİSK" uyarısı

Devlet Hava Meydanları'na gönderilen raporda Atatürk Havalimanı çevresinde alçalma ve tırmanmayı riske atan 6291 bina için önlem alınması istendi.
  • hangi milyon dolar ? en azından MİLYAR dolar lazım. yeni bir havaalanı geleceğin şartlarına uygun olması gerektiğinden öyle milyonlarla hallolmaz .. en azından milyar lazım.
  • koca havaalani tasinmali diyor yaa.. hahaha millet kriz kriz dio dedine bak..kac milyon dolara tasinir bi fikrin varmi kardesim...
  • AHLA TAMAMMEN BAŞKA BİR YERE TAŞINMALI BU KDR BASİT
  • bence sefaköy'ün bir bölümü kamulaştırılmalı ve 18-36 pist uzatılmalı .. çobançeşme deki E5 geçişi yer altına alınmalı bu arada 06-24 de gereken alan TSK 'dan istenerek uzatılmalı Herhalde böyle milli bir konuda TSK da olumlu cevap verecektir.
  • Söylemekle olmuyor birgün bir uçak inişte veya kalkısta bir geçirise o binalara o zaman işte insanların aklı basına gelir birinin burnu kanamadan olmıcak bu iş
  • Ozellikle ne kadar minare varsa yikilmasi lazim.Yetti artik gercekten.Onune gelen cami yapiyor bu ulkede.Ben olsam neyin nasil yapilmasi gerektigini cok iyi biliyorum da neyse..
  • UZUN ZAMANDAN BERİ DİLE GETİRDİĞİM KONUNUN KONUŞULMASI GÜZEL NE YAZIKKİ "KÜÇÜKÇEKMECE BELEDİYESİ"NE BAĞLI OLAN BU YERLER SEÇİM SÜRECİNDE OY DEPOSU BU SÖYLENENLER OLURSA YEŞİLKÖY HAVA LİMANINDAKİ YENİ PİSTİN YANINDAKİ ATIL OLARAK DURAN PİSTİ'DE FAALİYETE GEÇİRİLİR BÖYLECE ÖLÜ YATIRIM OLARAK KALMAKTAN KURTULUR AMA YİNEDE SEÇİM ÜZERİ BU CESARETİ GÖSTEREBİLECEK BABAYİĞİDİ GÖREMİYORUM. AYRICA SİVİL HAVACILIK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SADECE SİVİL HAVACILIK KANUNUNU UYGULASIN YETERLİ AMA BU UYGULAMAYI YAPANLARIDA ŞİMDİKİ İKTİDAR GETİRDİ HEPİMİZCE MALUM ESKİ PİSTİN YANINA YAPILAN EK PİST BENCE OLDUKCA TEHLİKELİ ÇÜNKİ ACİL İNİŞ ALANI OLARAK BIRAKILAN O KÜÇÜK ALAN ELDEN GİDİYOR.BİRDE HELİKOPTER TRAFİĞİ ALT YAPISINA EL ATIN SAYGILARIMLA ŞARHOŞAHTAPOT
  • Çok doğru söylüyorsunuz. Bırakın binayı bir tane minare bile kısaltmazlar. Konuyu yeni havalimanı için zemin hazırlamak uğruna açmış durumdalar. 18R-36L yapılalı ne kadar oldu? Güneşli tarafı kaçak bina ile dolu, hangisini yıktılar?
  • Aman efendim bu kadar bina traşlanır mı hemen yeni bir havaalanı yeri bulalım ve Yeni bir alan yapalım.Nasıl olsa bu halk bu paraları ödüyor.

Başbakanlık Yüksek Denetleme Kurulu (YDK), başta Atatürk Havalimanı olmak üzere, uçuş, can ve mal güvenliğini tehlikeye düşüren bazı havaalanlarının çevresinde tespit ettiği kaçak yapı, anten ve minarelerin yıkılmasını istedi.

YDK, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü'ne ilişkin raporunda, Ulaştırma Bakanlığı'nı uçuş, can ve mal güvenliğini tehdit eden yapılaşmalar konusunda uyardı. Raporda, Türkiye genelinde havalimanları tek tek ele alınırken, en yoğun ve tehlikeli yapılaşmalar Atatürk Havalimanı çevresinde tespit edildi.

Buna göre, Atatürk Havalimanı çevresinde alçalma ve tırmanma konisi içerisinde mania limitlerini aşmış 223 bina, "geçiş yüzeyi" içerisinde Florya bölgesinde bulunan mania limitlerini aşmış 50 adet bina ve "İç Yatay ve Konik Yüzey" içerisinde 6 bin 18 yapılaşma tespit edildi. Ayrıca, 06/24 pisti 24 pist başı istikametinde de mania limitlerini aşmış bina, anten ve minarenin tespitinin yapıldığı bildirildi.

Adana, Trabzon, Adnan Menderes Havalimanı, Dalaman, Kahramanmaraş, Van-Ferit Melen Havaalanı, Samsun Çarşamba Havaalanı ile Balıkesir Körfez Havaalanı da uyarı yapılan yerler olurken, havalimanları çevresindeki kaçak yapıların ilgili belediyeler tarafından yıkılmasını istedi.

AHL için "RİSK" uyarısı

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

Misafir ~ 15 yıl önce
hangi milyon dolar ? en azından MİLYAR dolar lazım. yeni bir havaalanı geleceğin şartlarına uygun olması gerektiğinden öyle milyonlarla hallolmaz .. en azından milyar lazım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
koca havaalani tasinmali diyor yaa.. hahaha millet kriz kriz dio dedine bak..kac milyon dolara tasinir bi fikrin varmi kardesim...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
AHLA TAMAMMEN BAŞKA BİR YERE TAŞINMALI BU KDR BASİT

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
bence sefaköy'ün bir bölümü kamulaştırılmalı ve 18-36 pist uzatılmalı .. çobançeşme deki E5 geçişi yer altına alınmalı bu arada 06-24 de gereken alan TSK 'dan istenerek uzatılmalı Herhalde böyle milli bir konuda TSK da olumlu cevap verecektir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Söylemekle olmuyor birgün bir uçak inişte veya kalkısta bir geçirise o binalara o zaman işte insanların aklı basına gelir birinin burnu kanamadan olmıcak bu iş

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Ozellikle ne kadar minare varsa yikilmasi lazim.Yetti artik gercekten.Onune gelen cami yapiyor bu ulkede.Ben olsam neyin nasil yapilmasi gerektigini cok iyi biliyorum da neyse..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
UZUN ZAMANDAN BERİ DİLE GETİRDİĞİM KONUNUN KONUŞULMASI GÜZEL NE YAZIKKİ "KÜÇÜKÇEKMECE BELEDİYESİ"NE BAĞLI OLAN BU YERLER SEÇİM SÜRECİNDE OY DEPOSU BU SÖYLENENLER OLURSA YEŞİLKÖY HAVA LİMANINDAKİ YENİ PİSTİN YANINDAKİ ATIL OLARAK DURAN PİSTİ'DE FAALİYETE GEÇİRİLİR BÖYLECE ÖLÜ YATIRIM OLARAK KALMAKTAN KURTULUR AMA YİNEDE SEÇİM ÜZERİ BU CESARETİ GÖSTEREBİLECEK BABAYİĞİDİ GÖREMİYORUM. AYRICA SİVİL HAVACILIK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SADECE SİVİL HAVACILIK KANUNUNU UYGULASIN YETERLİ AMA BU UYGULAMAYI YAPANLARIDA ŞİMDİKİ İKTİDAR GETİRDİ HEPİMİZCE MALUM ESKİ PİSTİN YANINA YAPILAN EK PİST BENCE OLDUKCA TEHLİKELİ ÇÜNKİ ACİL İNİŞ ALANI OLARAK BIRAKILAN O KÜÇÜK ALAN ELDEN GİDİYOR.BİRDE HELİKOPTER TRAFİĞİ ALT YAPISINA EL ATIN SAYGILARIMLA ŞARHOŞAHTAPOT

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Çok doğru söylüyorsunuz. Bırakın binayı bir tane minare bile kısaltmazlar. Konuyu yeni havalimanı için zemin hazırlamak uğruna açmış durumdalar. 18R-36L yapılalı ne kadar oldu? Güneşli tarafı kaçak bina ile dolu, hangisini yıktılar?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Aman efendim bu kadar bina traşlanır mı hemen yeni bir havaalanı yeri bulalım ve Yeni bir alan yapalım.Nasıl olsa bu halk bu paraları ödüyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000