24 Şubat 2016, Çarşamba 14:06:23

'3. havalimanı yapımının durmasını istediler'

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, gündemdeki gelişmeler ve 3. havalimanı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
  • Dünyanın en büyük projeleri Türkiyede yapılıyor ama ülke mercimek soğan ve saman ithal ediyor. Tüm komşuları ile kavgalı. Dış politika sıfır. Dünyanın alay merkezi olduk. Gazeteciler tutuklanıyor. 5 yaşında çocuklar evlendiriliyor. Sürekli sokaklarda tecavüz. Terör almış başını gitmiş. Her gün şehit cenazeleri. Evet büyük projeler ülkemizde yapılıyor
  • Ilker Ayci ve Temel Kotilin basarilarinida unutmayalim havacilik ve Thy icin.Ben bir calisan olarak cok memnunum.
  • Koca bakan boş atıp tutmasın madem engellemek isteyenler var ve bakan da bunu biliyor açıkça söylesin o zaman kimdir bu kişiler diye
  • Yeni havalimanının çok büyük bir enerji ihtiyacı olacak, bu sebeple bazı ülkelerde de olduğu gibi bu ihtiyacın bir kısmı güneş enerjisinden karşılanabilir
  • Gorevi boyunca en cok kazanin yasandigi ve istifaya gerek duymayan bakan efendi, once cocuklari 13 yilda nasil 17 sirket kurup 30 dan fazla gemi sahibi olmuslar onu aciklasin! Havacilik 2003'ten beri cok degisti hakli,hemen her sektorde oldugu gibi burda da torpil,hemsehricilik,yandascilik,insanlari eski,yeni,sucu,bucu,surali,burali diye ayristirma,haksizlik,adaletsizlik,adilik aldi basini gitti! Istihdam oldu diyor dogru hep yandaslara,hemsehrilere! Ahl'deki asiri yuklenmeden dolayi hizmet kalitesi yerin dibinde,1 saatte Istanbul'a geliyorsunuz 1 saat havada tur atiyorsunuz,alanda insanlar balik istif kuyruklarda,heryerde kepazelik bu mu buyume? Insaninin hakkini yedikce,adil olmadikca,profesyonelligin yerini torpil aldikca dunyanin en buyuk alanini yapsan ne yapmasan ne? Ayrica istemeyenler kim? Avrupalilar mi? Eger onlarsa ,kullanmayin onlarin hicbir icadini da gorelim ! En basta vazgecemeden bindiginiz luks arabalari onlar yapiyor! Bindiginiz cogu ozel ucaklari da! Unutmayin!
  • zaten tek bildiginiz dış borç dünyadaki bütün ülkelerin dış borcuna bakın sonra gelin burda yorum yapın
  • milleti bu masallarla nasılda uyutuyorlar. inanan saflar da var doğrusu :)) millet haksız kazanca, değiştirilen ihale şartlarına karşı. hep aynı havuzcu mütahitler neden ve nasıl alıyor bu ihaleleri, bir bildikleri var herhalde...
  • Sen orda milletin hakkını korumak için ordasin,700 Milyon dolarlık havuz kurmadan bu havalimani yapılamıyor muydu??
  • bazı arkadaşlar ne hikmetse kinlerini adeta kusmuşlar 1.köprü yapılırkende ne gereği var deniyordu noldu şimdi üçüncüsü yapılıyor o da zamanla yetmiyecek çanakkaleye de bir tane yapacaklar taaabi taabiye sesleniyorum ne kadar basit düşünmüşsün bazı teknik terimlerle de düşünceni süslemişsin işin aslı o kadar basit değil kimler istemiyor oranın yapılmasını pekala biliyorsun pastayı Türkiye ye kaptırmak istemiyenler ama geçti atı alan üsküdarı geçti hava alanı açıldığında eminim oradan ilk uçanlardan biri de sen olacaksın yapılanları Türkiye ye yakıştıramadın mı yoksa hazmedemiyormusun bu yapılan dev projeleri eskiden hayal bile edemezdik ama şimdi gerçekleşiyor biliyormusun eskiden biryerden biryere gitmek için saatlerce otobüs yolculuğu yapıyorduk oysa şimdi bir saatte bir yerden bir yere gidiyoruz hem de komik bir fiyata saygılar
  • Daha geçen yıl "bu teknolojik işlere kafa yormayın kullanın yeter yoksa kafayı yersiniz" diyen sen değil miydin? Yandaşa peşkeş çekilen işler, kdv siz bedavadan mazot, belediye kanalizasyoncusu inşaat şirketinin yaptığı devvvv pıroce. Yolcusu garanti, kim ödeyecek o garantiyi, sana oy veren garibanlar dimi? Kendi cebinden versen ya o garantiyi? Kuşların göç yolunda. Kalan yeşil yerlerin üzerine JetA1 dumanı serpmece. Trafiği arttı dediğiniz yolcuyu İran başkaldırınca göreceğim. İran pazarını şimdiden kaptırdınız ki çok büyük pazardı. O 165 körüğün 65 ini kullanabilirseniz iyi. 6 tane RWY aynı anda 3 ünden iniş kalkış olabilecek! Büyüklük kompleksi başka bir şey. Heathrow 2 RWY ile senin iki mislini kaldırıyor adam gidip yeni liman yapayım demiyor. Kodunu da LTRE koyarsınız, Atatürk adından kurtulamadınız, alanın kendinden kurtulursunuz olur biter.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, gündemdeki gelişmeler ve 3. havalimanı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'na konuk olan Yıldırım, inşası devam eden üçüncü havalimanının dünyanın en büyüğü olacağını ve devlet-özel sektör işbirliğinde yapıldığını anımsattı.

Proje için tüm etapların tamamlanması halinde 10 milyar 247 milyon avroluk harcama yapacaklarını bildiren Yıldırım, havalimanının 90 milyon kapasitelik birinci bölümünün 2018'in Şubat ayında açılacağını söyledi. Açılışla birlikte Atatürk Havalimanında yaşanan sıkıntıların tamamen giderileceğini anlatan Yıldırım, şunları kaydetti:

"Yeni havalimanını devreye aldığımızda artık Atatürk Havalimanında tarifeli taşımacılık olmayacak. Tamamen oraya kaydırılacak. Orayla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Orası tarifeli sefer yapılan, bugünkü yoğunlukta bir havalimanı olmayacak, çeşitli fonksiyonlar yeni yere verilecek. Ona yönelik çalışmalarımız devam ediyor. 'City airport' dedikleri, küçük ölçekli, genel ölçekli uçuşlarda, eğitim uçuşlarında, havacılıkla ilgili etkinliklerde kullanılacak, şehrin nefes alacağı, akciğeri olacağı bir bölge haline dönüştürülecek ama orada günlük bazda yoğun bir havacılık faaliyeti olmayacak."

İstanbul'a inşa edilen yeni havalimanı tamamlandığında 165 köprüsü, yıllık 150 milyon yolcu kapasitesi, 6 pisti ve 12 taksi yolu bulunacağını dile getiren Yıldırım, tesisin aynı zamanda 500 uçak, 70 bin araçlık açık ve kapalı otoparkıyla başlı başına bir şehir olacağını vurguladı.

Binali Yıldırım, şöyle devam etti:

"Havacılıkta 2003'ten beri dünya istatistiklerini altüst eden bir gelişme yaşadık. Türkiye'nin dünya havacılığından aldığı pay yüzde 0,45'ti. Şu anda yüzde 2'ye yaklaştı. Türkiye'nin göstergeleri genellikle dünya büyüklüklerinin yüzde 1'inin altındadır. En fazla yüzde 1'dir her alanda. Ama Türkiye havacılıkta yüzde 2'ye yaklaştı. Dünyada bir havacılık başarı hikayesi yazdık. Hem havalimanlarını yeniledik, hem havacılıkta iç hatlarda, dış hatlarda sayıları çok arttırdık. Dünyada ortalama yüzde 5'lik büyüme olurken, Türkiye üst üste yüzde 10'un üzerinde, hatta yüzde 15'e varan bir büyüme sağladı. Örnek vermek gerekirse, 2003'te Türkiye'de havacılık sektöründe toplam 50-60 bin kişi civarında çalışan vardı, şu anda Atatürk Havalimanında o kadar var."

"Hayalci diyenler bir kez daha yanıldılar"

Türkiye'nin havacılık sektöründe "sıçrama yaptığını" vurgulayan Bakan Yıldırım, havayolunun halkın yoluna dönüştürüldüğünü, yolcu sayısının artırıldığını, 243 noktayla dünyanın en fazla noktasına uçuş yapan havayolu şirketinin Türkiye'de bulunduğunu kaydetti.

Yıldırım, "Avrupa'da bu sene üçüncü oldu Atatürk Havalimanı. Londra, Paris, İstanbul. Halbuki bizim göreve başladığımızda Atatürk Havalimanı 14. sıradaydı. Transit merkezi oldu Türkiye'nin. Afrika'dan Uzak Doğu'ya, Avrupa'ya, kuzeyden güneye, batıdan doğuya, batıdan doğuya seyahat edenlerin durak yeri, değişim noktası İstanbul oldu. İstanbul havacılığın merkezi haline geliyor. Biz de bunu görünce 'tam zamanıdır, dünyanın en büyük havalimanını yapalım' dedik. İstihza edenler, 'hayalci' diyenler bir kez daha yanıldılar elhamdülillah. Havacılık bir ülkede gelişirse, o zaman ülke sınıf atlıyor, Süper Lig'e çıkıyor. Üçüncü ligde oynayan şehirle Süper Lig'de oynayan şehir aynı mı?" diye konuştu.

"Bu maksatlı, arka tarafında azmettirenler var"

Havacılığın başka getirileri bulunduğuna da dikkat çeken Yıldırım, havacılığın zamanın etkin kullanımının yanı sıra ekonomik ve turistik faaliyetleri artırdığını, ülkenin sosyal olarak kaynaşmasına katkı sağladığını, "ömründe bir sefer uçağa binmeyi hayal eden insanlara bu imkanı sunarak vatandaşın öz güvenini arttırdığını" söyledi.

Uçak seyahatine erişilebilirliğin bir imtiyaz olmaktan çıktığını vurgulayan Yıldırım, "Büyük projeler herkesin dikkatini çektiği için, Gezi olaylarında hükümetten talepler koymuşlardı. Listenin başında 'havaalanı inşaatını durdurun'. Niye, size ne zararı var? Tabii, bu maksatlı, bunun arka tarafında azmettirenler var, onların fikri değil. Türkiye bu büyük projeyi gerçekleştirerek bir adım öne çıkmasın, hep arkadan takip etsin. Olay belli yani" değerlendirmelerinde bulundu.

'3. havalimanı yapımının durmasını istediler'

Yorumlar Tüm Yorumlar (51)

boş laf ~ 8 yıl önce
Dünyanın en büyük projeleri Türkiyede yapılıyor ama ülke mercimek soğan ve saman ithal ediyor. Tüm komşuları ile kavgalı. Dış politika sıfır. Dünyanın alay merkezi olduk. Gazeteciler tutuklanıyor. 5 yaşında çocuklar evlendiriliyor. Sürekli sokaklarda tecavüz. Terör almış başını gitmiş. Her gün şehit cenazeleri. Evet büyük projeler ülkemizde yapılıyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
K/A ~ 8 yıl önce
Ilker Ayci ve Temel Kotilin basarilarinida unutmayalim havacilik ve Thy icin.Ben bir calisan olarak cok memnunum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Koca bakan ~ 8 yıl önce
Koca bakan boş atıp tutmasın madem engellemek isteyenler var ve bakan da bunu biliyor açıkça söylesin o zaman kimdir bu kişiler diye

Yanıtla

Kalan karakter 1000
buyur ~ 8 yıl önce
Cumhurbaşkanıyla görüşüp havalimanı ve köprü gibi projelerin durdurulmasını resmen talep eden geziciler. Gezi olaylarından yakalanıp sınırdışı edilen alman ajanlarından anlaşılacağı üzere almanya. Gezicilere kumanya, otel, para, internet hizmeti veren bazı malum işadamları, malum bir kısım medya... Daha sayayım mı?
Dua ~ 8 yıl önce
Dua edin ki o gezici dediğiniz okuyan tahsilli aklı başında ülkesini seven ve çağdaş düşünebilen gençler var. Yoksa hüloğğğ lar çoktan iran veya suudi arabistan gibi yaşamaya mahkumdular. Sizden ricamız biraz olsun çağı yakalamaya çalışmak 6 yaşında evlendirilen kızlara karşı çıkmak sokaklarda tecavüz olaylarını engellemeye çalışmak en önemlisi biraz kitap okumayı öğrenmek. Saygılar
buyur'a ! ~ 8 yıl önce
Senin gibiler laf dedigin alman'in arabalarini yolda gorunce agzi acik bakarsiniz ve sahip olup,kullanmak icin herseyinizi verirsiniz! Bu ulkeyi yonetenler cok delikanliysa yasaklasinlar alman mallarini da gorelim! Niye yapamiyorlar?Agalarin forslari sallanir,moralleri bozulur sonra alman arabalarina,ucaklarina binemezlerse de ondan! Ayrica gezicilere laf soylemeden once sen git dunya alemin gorup,tanidigi reza ve onun maasa bagladiklarina ve de milletin orasina koyacagiz diyen malum isadamlarina! laf soyle tamam mi yalaka !
buyur ~ 8 yıl önce
Okullu aklı başında dediğin cühela gençliğin ülkeye zarar verebilmek için ne ihanetler yaptığını gördük hep beraber. Kara cahilin önde gideni onlar. Onlardan bir halt olmaz. Savaş çıksa iranın yanında oluruz diyen CHP milletvekillerini de gördük bana hikaye anlatma.
buyurduk ! ~ 8 yıl önce
Geziciler,okumuslar vs hepsi hain,kara cahil,irani destekliyor bilmem ne peki rusvetciler,hirsizlar,devlet mali deniz diyenler,yolsuzluklari yapanlar,milletin hakkini yiyenler,oy almak icin, teroristlerin herkesin gozu onunde mayin dosemesine,silahlari yiginak yapmasina goz yumup sonra kandirildik! diyip yuzlerce insanimizin canini kaybetmesine neden olanlar ve bu zihniyete oy verenler ne hikayecibasi? Yalakalik yapip,hikaye anlatmadan once bunlari bir dusun oyle yorum yaz!
Ömer ~ 8 yıl önce
Yeni havalimanının çok büyük bir enerji ihtiyacı olacak, bu sebeple bazı ülkelerde de olduğu gibi bu ihtiyacın bir kısmı güneş enerjisinden karşılanabilir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ömercik ~ 8 yıl önce
Sevgili Ömercik, sanırım ülkeleri karıştırdım. Sanırım yıllar evvel turist olarak geldiğin ülkemizde, inşaatan kafana tuğla düştü, hafızanı kaybettin, şimdi ömer isminle kendini TÜrk sanıyorsun. Artık gerçekleri öğrenmenin vakti geldi. Ailen yaşlı gözlerle Yeni Zellanda'da seni bekler. Derhal evine dön ve kendini kurtar, yazan: bir dost.
bakan ! ~ 8 yıl önce
Gorevi boyunca en cok kazanin yasandigi ve istifaya gerek duymayan bakan efendi, once cocuklari 13 yilda nasil 17 sirket kurup 30 dan fazla gemi sahibi olmuslar onu aciklasin! Havacilik 2003'ten beri cok degisti hakli,hemen her sektorde oldugu gibi burda da torpil,hemsehricilik,yandascilik,insanlari eski,yeni,sucu,bucu,surali,burali diye ayristirma,haksizlik,adaletsizlik,adilik aldi basini gitti! Istihdam oldu diyor dogru hep yandaslara,hemsehrilere! Ahl'deki asiri yuklenmeden dolayi hizmet kalitesi yerin dibinde,1 saatte Istanbul'a geliyorsunuz 1 saat havada tur atiyorsunuz,alanda insanlar balik istif kuyruklarda,heryerde kepazelik bu mu buyume? Insaninin hakkini yedikce,adil olmadikca,profesyonelligin yerini torpil aldikca dunyanin en buyuk alanini yapsan ne yapmasan ne? Ayrica istemeyenler kim? Avrupalilar mi? Eger onlarsa ,kullanmayin onlarin hicbir icadini da gorelim ! En basta vazgecemeden bindiginiz luks arabalari onlar yapiyor! Bindiginiz cogu ozel ucaklari da! Unutmayin!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
boş laf.. ~ 8 yıl önce
Yapmış, etmiş, almış. Hadi sen açıkla, ispat ette görelim. Dedikodu, iftira, yalandan ibaretsiniz. Türkiye sizin gibilerin çiftliği olmaktan kurtulduğu için bu günleri görebildi. Öfkenizde bu yüzden. Artık dünyanın en büyük projeleri Türkiye'de yapılıyor. Hem de Türkler yapıyor. Ayrıca zaten AHL nin kapasitesi yetmediği için 3. havalimanı yapılıyor çok zeki arkadaş, sen daha olayı kavrayamamışsın. O yüzden kuru gürültü yapmayın.
bos laf efendi! ~ 8 yıl önce
Sen ve desteklediklerinde rusvet,yolsuzluk,mali goturme,haksizlik,adaletsizlik,torpil,hainlere acilim,sacilimlardan ibaretsiniz!
velox ~ 8 yıl önce
zaten tek bildiginiz dış borç dünyadaki bütün ülkelerin dış borcuna bakın sonra gelin burda yorum yapın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tek ~ 8 yıl önce
Tek bildiğimiz okumak ve ülkemizi sevmek. Onun için de yorum yapacak bilgiye sahibiz. Size tavsiyem okuyun.
hakan ~ 8 yıl önce
milleti bu masallarla nasılda uyutuyorlar. inanan saflar da var doğrusu :)) millet haksız kazanca, değiştirilen ihale şartlarına karşı. hep aynı havuzcu mütahitler neden ve nasıl alıyor bu ihaleleri, bir bildikleri var herhalde...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Uyku ~ 8 yıl önce
Kimseyi uyutmuyorlar. Zaten 12 senedir uyuyorlar. Ondan birşeylerin farkında değiller.
Ztk ~ 8 yıl önce
Sen orda milletin hakkını korumak için ordasin,700 Milyon dolarlık havuz kurmadan bu havalimani yapılamıyor muydu??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
suvari ~ 8 yıl önce
bazı arkadaşlar ne hikmetse kinlerini adeta kusmuşlar 1.köprü yapılırkende ne gereği var deniyordu noldu şimdi üçüncüsü yapılıyor o da zamanla yetmiyecek çanakkaleye de bir tane yapacaklar taaabi taabiye sesleniyorum ne kadar basit düşünmüşsün bazı teknik terimlerle de düşünceni süslemişsin işin aslı o kadar basit değil kimler istemiyor oranın yapılmasını pekala biliyorsun pastayı Türkiye ye kaptırmak istemiyenler ama geçti atı alan üsküdarı geçti hava alanı açıldığında eminim oradan ilk uçanlardan biri de sen olacaksın yapılanları Türkiye ye yakıştıramadın mı yoksa hazmedemiyormusun bu yapılan dev projeleri eskiden hayal bile edemezdik ama şimdi gerçekleşiyor biliyormusun eskiden biryerden biryere gitmek için saatlerce otobüs yolculuğu yapıyorduk oysa şimdi bir saatte bir yerden bir yere gidiyoruz hem de komik bir fiyata saygılar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Belli ~ 8 yıl önce
Kimlerin istikrar için oy verdiği bariz belli oluyor. Ne yazık ki hiç bir bilgi olmadan fikir sahibi olunmuş. Yandaş gazetecilerin yaazdıkları ansiklopedik bilgi haline dönüşmüş. Ülkenin borcu dünya sıralamasında ilk üçe giriyor. Terör diz boyu. Hergün şehit haberleri. Mercimek ve saman ithal ediliyor. Tü Türkiye rant uğruna talan edilmiş yeşillik kalmamış birileri de 1. köprüye itiraz edildi falan diyor. Biraz mühendislik bilginiz olsa bunu yazmazdınız. Yol yapıldığı sürece trafik rezilliği artar (Bu teknik bir bilgidir). Yazık çok üzüldüm çok.
İzmir ~ 8 yıl önce
İzmirden belediye başkanı bile yapmadılar kalkıp bakan oldu. Sonrada böyle konuşur tabii.
Belliymiş ~ 8 yıl önce
USA,UK,FRANCE,GERMANY,SPAİN,İTALY....İnternetten araştırsan borçlari.
Desteksiz ~ 8 yıl önce
Sektöre desteği bıraksın, komik fiyatları görelim hep beraber.
belliymiş'e ~ 8 yıl önce
heee sen sabahın haberinden öğren sonra buraya yaz. ÇÜNKÜ IMF' dışında başka yere borcumuz yok, DE Mİ ??????? Oraya koyun, buraya koyun, heryere koyun.
taaabi taabi ~ 8 yıl önce
Daha geçen yıl "bu teknolojik işlere kafa yormayın kullanın yeter yoksa kafayı yersiniz" diyen sen değil miydin? Yandaşa peşkeş çekilen işler, kdv siz bedavadan mazot, belediye kanalizasyoncusu inşaat şirketinin yaptığı devvvv pıroce. Yolcusu garanti, kim ödeyecek o garantiyi, sana oy veren garibanlar dimi? Kendi cebinden versen ya o garantiyi? Kuşların göç yolunda. Kalan yeşil yerlerin üzerine JetA1 dumanı serpmece. Trafiği arttı dediğiniz yolcuyu İran başkaldırınca göreceğim. İran pazarını şimdiden kaptırdınız ki çok büyük pazardı. O 165 körüğün 65 ini kullanabilirseniz iyi. 6 tane RWY aynı anda 3 ünden iniş kalkış olabilecek! Büyüklük kompleksi başka bir şey. Heathrow 2 RWY ile senin iki mislini kaldırıyor adam gidip yeni liman yapayım demiyor. Kodunu da LTRE koyarsınız, Atatürk adından kurtulamadınız, alanın kendinden kurtulursunuz olur biter.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Diyor diyor ~ 8 yıl önce
London yeni liman için Thames ağzında deniz dolgusuyla yapmayı çok tartıştılar,kabul edilmedi.LHR 3. pist yapalım dediler çok karşı çıkıldı.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000