24 Haziran 2014, Salı 09:30:30

'2 YIL İÇİNDE ANTALYA'NIN TAHTINA OTURURUZ'

3'üncü havalimanı için geç bile kalındığını belirten Sabiha Gökçen'in CEO'su Gökhan Buğday, "Bu yatırım Atatürk Havalimanı'nı büyütmekten daha çevreci bir çözüm" dedi
  • Bu yazıda yalakalık zirve yapmış. Bir de otorite gibi yorumlar yazmış. Havaştan atılmasına ramak kala olan bir kişinin otorite gibi konuşması çok şaşırtıcı ve cesaret işi.
  • Eger soz konusu zat gercekten "Onu düşünmüyorlar burada 3 ağaç, 5 kuşla uğraşıyorlar" dediyse, "egitim cehaleti alir, eseklik baki kalir" lafina olan saygim bir kat daha artacak... Boyle kahva agzi uslupla, sirf kendi patronunun bir "basari"sini ovmek icin, yine o patronunun minnettar oldugu bir gazetede, konusmak ne denli dusuk bir profildir? "Ataturk Havalimaninin genisletilmesiyle ortaya cikacak rant ile sehrin kuzeye dogru buyumesine hizmet edecek 3.havalimani yapimiyla ortaya cikacak rantin cok gerisinde kalacagindan, siyasi irade boyle uygun gordu" diyecek hali yoktu ama bu kadar seviyesizce de yaklasmayabilirdi olaya "sayin" bugday....
  • Gökhan Buğday sevgili arkadaşımız ,her zaman olduğu gibi, güç, siyasi iktidar nereden eserse o tarafa uygun uçar, tıpkı uçaklar gibi, rüzgarın içine ineceksin,kalkacaksın, Antalya yıllarında Fettullah Gülen için Beyefendi ben JFK den çok takdirlerini gördüm derdi.Şimdi biraz sıkar. 3 üncü Havalimanın sadece patronunun ve milletin a..mına koyan havuzcuların ve diğerlerinin bu fakir milletin havasını,yeşilini yok etmek pahasına para rant için planlandığını bilmezmi? Eski dispatcher olarak Annex 14 bilmezmi? Bilmez ise Oya Hanımın 3 Havalimanı ile ilgili Airporth daki yazısını okusun. Yeşil sadece dolar değildir. Çevredir,geleceğimiz çocuklarımız için gelecektir.
  • Gökhan Bey'e 3. Limanın patronlugu yakısır. . Ayt den tanırım. Müdürümdü... Lhr ye okula gitmem için ücretsiz izin ayarlamıştı..Sonrasında Ist a tayinimi halletmişti sağolsun. Çok severim 10 numara adamdır. Thy nin en büyük kaybıdır. Haydi hayırlısı... Y
  • 50 havayolu uçuyo diyoda baya sallamış saw da toplamda 25 havayolu uçuş gerçekleştiriyo.charter şirketleri saaymasın 25 havayolu 35 iç hat 70 dış hat uçuşu vardır fazlasıda yalandır.5 yeni hava yolu daha bu yıl uçuşlara başlıcak.
  • 3.Havalimanı şehrin bu denli dışında iken, Sabiha Gökçen'in ekmeğine yağ sürülüyor tabi, neden olumlu bakmasın ;)
  • Once sabiha gokcen de pistlerin altinda kalan yerlerimizin parasini odeyin..
  • Gökhan Bey den bu cevabı almanız kadar normal ne olabilir ki.? SAW ın patronu ile 3.Havalimanının patronu aynı. Hele 3. havalimanı gereksiz desin de görsün. Anında kapıda. Hem tam yatırım zamanı bir bakarsın Nihat Özdemir Gökhan beyi 3.havalimanının başına getirebilir. Dimi ama...
  • "3 ağaç , 5 kuşla uğraşıyorlar" diyor. Ya sayı saymayı bilmiyor yada ......................(noktalı yerleri doldurursam bu yorum yayınlanmaz!)
  • Bence 3. havalimanı SAW'ı küçültmez hatta daha da büyütür.

3'üncü havalimanı için geç bile kalındığını belirten Sabiha Gökçen'in CEO'su Gökhan Buğday, "Bu yatırım Atatürk Havalimanı'nı büyütmekten daha çevreci bir çözüm" dedi. Buğday Sabah Gazetesi'nden Dilek Güngör'e konuştu.

3'üncü Havalimanı İstanbul'u nasıl etkileyecek?

İstanbul yeni havalimanı açıldıktan sonra uluslararası bir hub olacak. Şu anda da jeopolitik açıdan rakiplerine göre çok avantajlı durumda. Hem Doğu hem de Batı'da da bu konumda başka bir yer yok. Trafiğin Dubai'ye kayması söz konusu olamaz. Çünkü Çin'den çıkıp, Dubai'ye inip Avrupa'ya devam ederseniz yolu uzatırsınız. Aynı seyahati İstanbul'dan yaptığınız zaman hem süre hem de maliyet azalır. Bu da bilet fiyatları dahil her şeye yansır. Havayolu şirketleri de bunu tercih etmez. Frankfurt ve Heatrow coğrafi olarak sıkıntıda. Büyüme potansiyeli yok.

"Atatürk ve Sabiha Gökçen büyütülebilirdi, neden yapılıyor" diyenler var.

Büyümeyi nasıl sağlayacaksınız? 70 milyonu ancak 3 bilemedin 4 kez uçurursun. Ondan sonra dışarıdan buraya yolcuyu getirmen lazım. Bunun için de altyapın olmak zorunda. Atatürk Havalimanı şu anda 11 milyon metrekare. En az 20 milyon metrekare daha büyütmeniz gerekiyor. Bu da 1.5-2 milyon kişinin yerinden olması demek. İnanın 3'üncü havalimanına harcayacağınız paradan daha fazla çevresel etkisi olur. Onu düşünmüyorlar burada 3 ağaç, 5 kuşla uğraşıyorlar. "Sabiha Gökçen'i de büyütüp bu işi yönetirdik" diyenlere katılmıyorum. Biz ikinci pistimizi yapıyoruz ama havacılığın dünyadaki merkezi haline gelmek istiyorsak 3'üncü Havalimanı da şart. Hatta geç bile kalındı. Şu anda frekans artış taleplerinin bir kısmı karşılanamıyor.

MALEZYALILAR FIRSAT BAKIYOR

Ortağınız Malezyalılar ne diyor?

Malezyalılar 3'üncü havalimanı için çok çalıştı. Hâlâ da akıllarında... "Acaba bir fırsat olur mu" diye düşünüyorlar. Sadece onlar değil herkes dünyanın en büyük projelerinden birinde çalışmak ister. Nasıl her futbolcu Fenerbahçe veya Galatasaray gibi takımlarda oynamak istiyorsa, havacılık sektöründekiler de havayolu liginin bir numarası olacak 3'üncü Havalimanı'nda rol almak istiyor. Maddi beklentisi olmayan "Yemeğimi ve yolumu ver gelip ben orada çalışayım" diyenler bile çıkacaktır.

İkinci pistin temeli 29 Ekim'de atılabilir

Sabiha Gökçen'de ikinci pist ne zaman bitecek?

İhale ön yeterlilik aşamasına geldi. Sanırım 2 aya kadar ihale süreçleri biter. Belki 29 Ekim'de temel atabiliriz. Temel attıktan sonra 1.5 yılda biterse 2016 yaz sezonuna yetişebilir.

Şu anda yolcu sayınız nedir?

2013'te Atatürk Havalimanı 52, biz 19 milyon yolcuya hizmet verdik. Iki havalimanı toplam 71 milyona hizmet verdi. İstanbul'da yolcu sayısı her yıl yüzde 10 büyürse, 4 yıl sonra Atatürk Havalimanı 83, biz 35 milyonu geçeceğiz. Yeni havalimanı açıldığında biriken talepler gündeme gelecek.

Hedef 2 yılda Antalya'nın koltuğuna oturmak

Sabiha Gökçen'de uçakların zamanında kalkış oranı nedir?

Yüzde 93-94. Bu yönetilebilir bir oran. Yüzde 3-4'lük bölümü de dış etkenlerden kaynaklanıyor. Günlük uçak trafiği 520-530'a çıktı. 620'leri göreceğiz. Saatte 32 uçak kalkıyor. İkinci pist tamamlandıktan sonra bu rakam 70'e çıkacak. Şu anda uçakların pisti terk etme süresi 30 saniye. Bunu da 15'e indirmek için çalışmalar yapılıyor.

Büyüme oranınız nedir?

İlk 5 ayda yüzde 35 büyüdük. Pist açıldıktan sonra da bu rakamları görürüz. 3'üncü havalimanından sonra büyümemiz yüzde 15-20 bandına oturur. İşe başladığımızda dünya sıralamasında 184'üncüydük. Şu anda 75'inciyiz. Hedefimiz ilk 50'nin üzerine çıkmak. Türkiye'de de 2'nci olmak. İki yıl içinde Antalya'nın tahtına oturabiliriz.

Trafiği %10 rahatlatan havalimanı

Sabiha Gökçen'in uzaklık algısı yıkıldı mı?

Artık İstanbul'un havalimanı olduk. İlk açıldığımızda "Deli misiniz?" diyorlardı. Geçen yıl anket yaptırdık. Avrupa Yakası'ndan gelen yüzde 30 yolcumuz var. Demek ki "uzak" algısı yıkıldı. Gebze Köprüsü, Marmaray'ın uzatılması, hızlı tren, Kadıköy-Kartal metro hattı, Avrasya Tüneli gibi projeler tamamlanınca daha da kolay ulaşılır hale geleceğiz. Şehir havalimanı olacağız. Bizim havalimanını kullananların birçoğu toplu taşımayla geliyor. Belediye "Sabiha Gökçen İstanbul trafiğini yüzde 10 rahatlatıyor" diye bir bilgiyi paylaşmıştı.

Kaç destinasyona uçuluyor?

95 dış, 35 iç hat destinasyonumuz var. 50 havayoluyla bunu yapıyoruz. En son Qatar Airways ile anlaştık. Onu Emirates gibi Ortadoğu'nun diğer havayolu şirketlerinin izlemesini bekliyoruz. Avrupa'da kriz olduğu için oradaki havayolu şirketleri pek fazla büyüyemiyor.

'2 YIL İÇİNDE ANTALYA'NIN TAHTINA OTURURUZ'

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

Son safha ~ 10 yıl önce
Bu yazıda yalakalık zirve yapmış. Bir de otorite gibi yorumlar yazmış. Havaştan atılmasına ramak kala olan bir kişinin otorite gibi konuşması çok şaşırtıcı ve cesaret işi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
merakli ~ 10 yıl önce
Eger soz konusu zat gercekten "Onu düşünmüyorlar burada 3 ağaç, 5 kuşla uğraşıyorlar" dediyse, "egitim cehaleti alir, eseklik baki kalir" lafina olan saygim bir kat daha artacak... Boyle kahva agzi uslupla, sirf kendi patronunun bir "basari"sini ovmek icin, yine o patronunun minnettar oldugu bir gazetede, konusmak ne denli dusuk bir profildir? "Ataturk Havalimaninin genisletilmesiyle ortaya cikacak rant ile sehrin kuzeye dogru buyumesine hizmet edecek 3.havalimani yapimiyla ortaya cikacak rantin cok gerisinde kalacagindan, siyasi irade boyle uygun gordu" diyecek hali yoktu ama bu kadar seviyesizce de yaklasmayabilirdi olaya "sayin" bugday....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Selahattin KIRICI ~ 10 yıl önce
Gökhan Buğday sevgili arkadaşımız ,her zaman olduğu gibi, güç, siyasi iktidar nereden eserse o tarafa uygun uçar, tıpkı uçaklar gibi, rüzgarın içine ineceksin,kalkacaksın, Antalya yıllarında Fettullah Gülen için Beyefendi ben JFK den çok takdirlerini gördüm derdi.Şimdi biraz sıkar. 3 üncü Havalimanın sadece patronunun ve milletin a..mına koyan havuzcuların ve diğerlerinin bu fakir milletin havasını,yeşilini yok etmek pahasına para rant için planlandığını bilmezmi? Eski dispatcher olarak Annex 14 bilmezmi? Bilmez ise Oya Hanımın 3 Havalimanı ile ilgili Airporth daki yazısını okusun. Yeşil sadece dolar değildir. Çevredir,geleceğimiz çocuklarımız için gelecektir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yakışır ~ 10 yıl önce
Gökhan Bey'e 3. Limanın patronlugu yakısır. . Ayt den tanırım. Müdürümdü... Lhr ye okula gitmem için ücretsiz izin ayarlamıştı..Sonrasında Ist a tayinimi halletmişti sağolsun. Çok severim 10 numara adamdır. Thy nin en büyük kaybıdır. Haydi hayırlısı... Y

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iyiymiş ! ~ 10 yıl önce
o kadar işini yapmış sen sevmicende ben mi sevicem..iyi mi böyle
saw uçan ~ 10 yıl önce
50 havayolu uçuyo diyoda baya sallamış saw da toplamda 25 havayolu uçuş gerçekleştiriyo.charter şirketleri saaymasın 25 havayolu 35 iç hat 70 dış hat uçuşu vardır fazlasıda yalandır.5 yeni hava yolu daha bu yıl uçuşlara başlıcak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yeniler ~ 10 yıl önce
özbekistasn aır,royal wings,royal jordaan,ut aır,suadi arabia bunlar şuan düzenli uçuşları var kış sezonu ne olur bilmiiyom.
Normal ~ 10 yıl önce
3.Havalimanı şehrin bu denli dışında iken, Sabiha Gökçen'in ekmeğine yağ sürülüyor tabi, neden olumlu bakmasın ;)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Once sabiha gokcen de pistlerin altinda kalan yerlerimizin parasini odeyin..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
haksızlık ~ 10 yıl önce
orada kalan yerlerimizin parasını ödemezler ise yürütmeyi durdurmayı görecekler. Ayıp ya , o kadar hak sahibini nasıl görmezden geliyorlar.
Normal ~ 10 yıl önce
Gökhan Bey den bu cevabı almanız kadar normal ne olabilir ki.? SAW ın patronu ile 3.Havalimanının patronu aynı. Hele 3. havalimanı gereksiz desin de görsün. Anında kapıda. Hem tam yatırım zamanı bir bakarsın Nihat Özdemir Gökhan beyi 3.havalimanının başına getirebilir. Dimi ama...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
? ~ 10 yıl önce
"3 ağaç , 5 kuşla uğraşıyorlar" diyor. Ya sayı saymayı bilmiyor yada ......................(noktalı yerleri doldurursam bu yorum yayınlanmaz!)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SAW ~ 10 yıl önce
Bence 3. havalimanı SAW'ı küçültmez hatta daha da büyütür.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000