04 Şubat 2013, Pazartesi 08:29:45

UÇAKLARDA İÇKİ YASAKLANACAK!

Rusya'da sarhoş yolcuların uçaklarda çıkardığı olayların artması üzerine daha önce gündeme gelen radikal önlem yeniden ele alınıyor. Duty Free'den alınan içkilerin dahi uçaklara sokulmasının yasaklanmasını öngören yasa tasarısı için çalışma başlatıldı.
  • nihayet birileri mantıklı düşünüp faydalı hizmet etmeye çalışıyor. türkiyede olsa şeriat çığırtkanları başlardı gene
  • 2 birayla sarhoş olan içmesin kardeşim.
  • Zikkim icsinler...
  • ben sahsen ickinin kokusundan bile son derece rahatsiz oluyor ve midem bulaniyor. mutlaka yasaklanmali. nasil sigara icenler sabir etmesi gerekiyorsa, icki icende petrolunu almadan biraz dayansin.
  • AKP rusyayı da ele gecirmiş
  • Sizede çok teşekkürler, Bu yanıltıcı başlık için ! Bizde bi hışımla, Bizim ülkemizde yasaklanmış diye açtık haberi...
  • Bu uygulama Amerika ve Asya'daki uygulamadir. Duty Free ucagin kapisina getirilir ve ucak icinde o siseleri acamazsiniz. Amerika'da ki kabin gorevlileri Turkiye'de ki gibi degil, bunlar yasli (kabin annesi, kabin memuru degil) ve Nazi almanya'sindan gelme istersen yapma dedigini.
  • Türkiyede de Rus yolculara içki yasaklanmalı
  • zaman gazetesi rusyada basiliyormu ya? Dun ucakta icki terorist yapar diyordu gazeteci bugun ruslar hemen yasaklamaya kalkiyorlar. tarikat rusyada epey guclu galiba?

Ulaştırma Bakanlığı, özellikle uzun mesafeli uçuşlarda yolcuların uçaklara Duty Free'lerden aldıkları içkileri de sokamaması önerisi getirmişti. Gerekçe olarak alkollü yolcuların uçuş güvenliğini tehdit etmesi gösterilmişti.

Bakanlığın internet sitesinde yer alan tasarıda, Duty Free'lerden satın alınan içkilerin yolculara varış noktasında teslim edilmesi teklif ediliyor. Tasarı yasalaşırsa, Rusyalı yolcular Duty Free'lerde parasını ödedikleri içkileri bekleme salonlarında dahi yanlarında bulunduramayacak.

Duma Ulaşım Komitesi Başkanı Vitali Yefimov, tasarının çok yakında Duma'da görüşülmeye başlanacağını açıkladı.

Son dönemde uçaklarda sarhoç yolcuların yol açtığı ve uçakların acil iniş yapmasına kadar varan skandalları hatırlatan milletvekili, Bu olaylar uçaklara alkol sokulmasını yasaklamak konusunda katı tutum takınma hakkını bize veriyor” dedi.

Yalnızca Rusya Hava Yolları Aeroflot uçaklarında son bir yıl içinde sarhoş yolcuların karıştığı binden fazla olay yaşandı.

UÇAKLARDA İÇKİ YASAKLANACAK!

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

ooooohh ~ 11 yıl önce
nihayet birileri mantıklı düşünüp faydalı hizmet etmeye çalışıyor. türkiyede olsa şeriat çığırtkanları başlardı gene

Yanıtla

Kalan karakter 1000
petersburg ~ 11 yıl önce
2 birayla sarhoş olan içmesin kardeşim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yeni icecek: Zikkim ~ 11 yıl önce
Zikkim icsinler...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yasaklanmali ~ 11 yıl önce
ben sahsen ickinin kokusundan bile son derece rahatsiz oluyor ve midem bulaniyor. mutlaka yasaklanmali. nasil sigara icenler sabir etmesi gerekiyorsa, icki icende petrolunu almadan biraz dayansin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yasas ~ 11 yıl önce
AKP rusyayı da ele gecirmiş

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Airport haber'e ~ 11 yıl önce
Sizede çok teşekkürler, Bu yanıltıcı başlık için ! Bizde bi hışımla, Bizim ülkemizde yasaklanmış diye açtık haberi...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Amerika ve Asya ~ 11 yıl önce
Bu uygulama Amerika ve Asya'daki uygulamadir. Duty Free ucagin kapisina getirilir ve ucak icinde o siseleri acamazsiniz. Amerika'da ki kabin gorevlileri Turkiye'de ki gibi degil, bunlar yasli (kabin annesi, kabin memuru degil) ve Nazi almanya'sindan gelme istersen yapma dedigini.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rus ~ 11 yıl önce
Türkiyede de Rus yolculara içki yasaklanmalı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
zaman ~ 11 yıl önce
zaman gazetesi rusyada basiliyormu ya? Dun ucakta icki terorist yapar diyordu gazeteci bugun ruslar hemen yasaklamaya kalkiyorlar. tarikat rusyada epey guclu galiba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
zaman`a ~ 11 yıl önce
konu ilk olarak soyle basladi: Aeroflot tum ucuslarinda economy sinifta icki servisini yasakladi. Yetmedi, yolcular beraberinde getirdiklerini icmeye basladi. Bunun uzerine sivil havacilik kurallari degistirildi ve yolcunun beraberinde getirdigi ickinin icilmesi yasaklandi. Ama genis govde seferlerde gece ucuslarinda bunu engellemek zor olacagindan, su an ickilerin giriste toplanmasi ve iniste verilmesi ihtiyaci dogdu.Ayrica, Rusya`da gece saat 22:00`den sonra alkol satisi yasak. Dipnot: tarikat Rusya`da hic guclu degil...

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000