26 Aralık 2013, Perşembe 09:20:50

UÇAK BİLETLERİNE YENİ YIL ZAMMI YOLDA

Rusya’da yeni yıl ile birlikte hava yolu ulaşımına zam gelmesi bekleniyor. Aeroflot ve diğer hava yolu şirketlerinin, acentelere bilet satışı için verilen komisyonları kaldırmasının bilet fiyatlarında artışa yol açacağı belirtiliyor.
  • Bu hberden bize ne?
  • THY'nin zaten birkac sene once komisyonlarindan vazgecmis... Ne oldu? Aeroflot gecikmeli olarak baska havayollarina katilmis. Bugun havayollarinin cogu komisyon vermiyor, servis charge ile calisiyor. Acentalar da servis charge ta zaten aliyorlar. Yani bilet fiyati arttirma soz konusu degildir. DK
  • RUSYADAKİ AİRPORT HABER TAKİPÇİLERİ İÇİN HABERCİLİK BAŞARISI,TEBRİK EDERİM:))

RBK Daily gazetesinin haberine göre; uzmanlar, acentelere verilen komisyonların iptal edilemesinin uçak bilet fiyatlarını ortalama 800 ruble (yaklaşık 50 TL) artıracağını tahmin ediyor.

Acentelerin, daha önce hava yolu şirketlerinden aldıkları komisyonları bundan  böyle bilet bedellerine ekleyecekleri tahmin ediliyor.

Biletix ve Portbilet’i bünyesinde barındıran Vinservis şirketi Genel Müdürü Dmitri Gorin gazeteye yaptığı açıklamada, “Bugün yolcuların yaklaşık yüzde 70-80’i biletlerini tur operatörleri, internet siteleri ve online seyahat acenteleri aracılığıyla satın alıyor. Hava yolu şirketlerinin ofislerine veya resmi internet sitelerine başvuranların oranı yüzde 20-30. Çünkü aracı sitelerde müşteriler daha cazip uçuş teklifleri bulabiliyor” dedi.

Rusya’da daha önce hava yolu biletleri satan acentelerin, hava yolu şirketlerinden yüzde 7-9 komisyon aldığına dikkat çeken Gorin, bazı hava yolu şirketlerinin bu komisyonları kaldırma kararının, bilet fiyatlarını ortalama 800 ruble artırmasının beklendiğini söyledi.

UÇAK BİLETLERİNE YENİ YIL ZAMMI YOLDA

Yorumlar

iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Bu hberden bize ne?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THY ~ 10 yıl önce
THY'nin zaten birkac sene once komisyonlarindan vazgecmis... Ne oldu? Aeroflot gecikmeli olarak baska havayollarina katilmis. Bugun havayollarinin cogu komisyon vermiyor, servis charge ile calisiyor. Acentalar da servis charge ta zaten aliyorlar. Yani bilet fiyati arttirma soz konusu degildir. DK

Yanıtla

Kalan karakter 1000
DÜNYA ÇAPINDA ~ 10 yıl önce
RUSYADAKİ AİRPORT HABER TAKİPÇİLERİ İÇİN HABERCİLİK BAŞARISI,TEBRİK EDERİM:))

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000