19 Mayıs 2008, Pazartesi 16:39:24

İlk uçuş gerçekleşti

Rusya'nın Sovyetler Birliği'nin dağılmasından sonra ürettiği ilk yolcu uçağı olan Superjet-100'ün ilk deneme uçuşunu başarıyla yaptığı bildirildi.
  • onlara başarılar.. bir gün inşallah türk uçaklarınıda görebiliriz semalarımızada...
  • Sukhoi'nın projede %49 payı vardır ve %51 pay İtalyan Aleana'dır. Boeing sadece danışmanlık hizmeti vermiştir. Motor, soğuk kısmı Rus Saturn tarafından ve sıcak kısmı Fransız Snecma tarafından yapılmaktadır.Bunun dışında Alman Liebherr ve birçok başka şirket parça üretmektedir SSJ75 ve 95 için.

Rus uçak şirketi Sukhoi Sivil Havacılık'tan yapılan açıklamada, uçağın bir saat uçtuktan sonra başarılı bir şekilde indiği belirtildi. Başbakan Vladimir Putin'in devlet başkanlığı döneminde hız verdiği uçak üretimi projesi çerçevesinde üretilen Superjet-100 tipi uçak, 75 ile 95 arasında değişen yolcu taşıma kapasitesine sahip bulunuyor.

Rus şirketi Superjet-100'leri Amerikan Boeing firmasıyla birlikte geliştiriyor ve uçağın uluslararası uçuş kriterlerini karşılaması için en az 100 deneme uçuşu yapması gerekiyor. Rus hava yolu şirketi Aeroflot, 2008'in sonuna kadar 30 Superjet-100 tipi uçak almayı planlıyor.

İlk uçuş gerçekleşti

Yorumlar

:( ~ 16 yıl önce
onlara başarılar.. bir gün inşallah türk uçaklarınıda görebiliriz semalarımızada...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cenap ~ 16 yıl önce
Sukhoi'nın projede %49 payı vardır ve %51 pay İtalyan Aleana'dır. Boeing sadece danışmanlık hizmeti vermiştir. Motor, soğuk kısmı Rus Saturn tarafından ve sıcak kısmı Fransız Snecma tarafından yapılmaktadır.Bunun dışında Alman Liebherr ve birçok başka şirket parça üretmektedir SSJ75 ve 95 için.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000