31 Temmuz 2009, Cuma 08:22:59

Hostes güzel değilse iş bulamayacak!

Köhne uçakları, ağza alınmaz yemekleri ve kötü hizmetiyle nam salmış Rus havayolu şirketi Aeroflot, devrime hazırlanıyor...
  • Hiç olmaz sa güzel olsun tk dakiler gibi hem çirkin hem suratsız dil bilmeyen iş görmeyen ler gibi olacagına
  • Hostesliğin kadına göre bir meslek olmadığını,yolcu problemi ve emergency gibi durumlarda güç ve cesaret gerektiğini, bu özelliklerin kadınlarda olmadığı gibi saçma sapan şeyler söylemişsin.İyi bir kabin görevlisi olabilmek için öncelikle beynin iyi çalışması gerekir.Oda en çok kadınlarda mevcuttur.Ayrıca fiziksel görünüş olarakta bu meslek bayanlara daha çok yakışıyor.Suratsız kös kös bakan,bir şey sorulduğunda bilmiyorum diyen ,uçuş bilgisinden ve insan ilişkilerinden yoksun oğlanlara değil.Maalesef özellikle son yıllarda THY'de bunlardan oldukça fazla mevcut.
  • Bayanlara hala insan işgücü olarak değil de, cinsel obje gözüyle bakılması, Bize, Türk Ulusuna ne kadar yakışır takdirinize de bırakmıyorum, yakışmaz diyorum. N e örfümüze ne de adetlerimize uyar bu. İşine geldi mi anam-bacım, işine geldi mi of anam değil mi? Büyük şehirde, toplumsal denetimin olmaması, akabinde kazıktan kopmuş gibi kontrolsüz kalmış azmanların ruh halinin, her alana yansımasıdır bu pervasızlık. O hostesler birinin kızı, birinin kardeşi ve birilerinin eşi unutmayın. sedat gibilere şimdiden söyleyeyim, etme bulma dünyası, kapını çalarlar birgün, şimdiden nereyi genişletiyorsan genişlet.
  • 1-Aeroflot Virgin'ın reklamındaki hosteslerden daha iyisini bulur:) 2-Onur Air bir low cost havayolu, bu bakımdan çok mükemmel görünümlü verebilecek parası yok. O yüzden hakkını yemeyelim. 3-THY'deki sorun ise alınan maaşa göre hosteslerin servis hizmetlerinde yeterince iyi olmaması, yabancı dil yeneğinin sınırlı olması ve güzellik seviyesininin çok dalgalı olmasıdır.
  • sedat bey sizin ananız ve bacınız ne iş yapıyorsa aynısını yapıyor diyeyim o zaman.. oldu mu?
  • bizim tk yi begenmeyenler anlasilan yabanci sirketlerle ucmamislar ..thy hostesleri gayet guzel ve egitimli kizlar bence ayrica .yabanci sirketlerde genelde yas bakimindan hic de genc insanlar ucmuyor farkettiyseniz.ama bizim thy de kabin amirlerimiz bile civil civil genc kizlar ama dil bilen doktora yapan universite mezunu olan genc kizlar..abaza olmayan akilli insanlara gore bu zaten bir cekiciliktir..ayrica cok uzun boylu kizlar ucus gorevlisi olarak calisamaz.tum dunyada.orta boy tercihtir yolcuyla iletisim acisindan...zaten thy hostesleride ucaga gelen abazalar yuzunden ciddi durmak zorunda bence kizlara islerini yaptirmiyorlar ki kizlar bi gulumsese hemen kartlar veriliyo..ee ne yapsinlar turkiyde ucmak zor is bravo kizlara
  • sizin evin tuvaleti ne kadar buyuklukte,baska isler icindemi kullaniyorsun o tuvaleti
  • senin anan bacin ne is yapiyo cok merak ettim
  • ben zaten hostese tümden karşıyım.. kadına göre bir meslek değil, gerek kabindeki bir yolcu problemi sırasında gerekse muhtemel bir emergency durum için güç ve cesaret isteyen bir iştir cabin crew olmak ve kadınlar da bu özelliklere sahip değiller.. abazalıkta tavan yapmış bir millet için hostes istihdam etmek de ayrıca yanlış.. neyse bir gün gerçekleri anlayacak herkes, o zamana kadar da tartışın bakalım güzel mi olsun çirkin mi..
  • Türkiyedeki mevcut havayollarıda alsın guzel hostesleri. Gözümün gönlümüzü acılsın uçarakken mutlu uçalım. Alçalırken mutlu alçalalım. Landıng yaparken mutlu inişler yapalım. Dr. Hemşire - Pilot hostes. Bu kavran buzulmayacağına göre hosteslere gerekli güzelliği gösterek guzel hostesler seçelim. Airlines ile karayollarını karıştırmayalım.

Rus havayolu işe hostesleri değiştirmekle başlıyor. Şirket artık sadece çekici ve güzel hostesleri işe alacağını açıkladı.

Aeroflot'un kötü imajını değiştirmek üzere kolları sıvayan yeni patronu Vitali Savelyev dün yeni hosteslerin tamamının 'çok çarpıcı, çok göz alıcı kızlardan' seçileceğini açıkladı.

Yeni kurallara göre sadece 36 beden kızlar hostes olarak alınacak. Değişim sadece hostesleri kapsamıyor. Yeni patron, şirketin yeni uçaklar satın alacağını ve mavi-turuncu üniformaların da değişeceğini söyledi.

Rus gazetesi Vedomosti'ye konuşan yeni CEO, "Psikologlar şu an üniformalarda kullanılan renklerin yolcular üzerinde olumsuz etkisi olduğunu söylüyor. Diğer büyük havayolu şirketlerinin üniformalarını inceledik. Ayrıca oğlum bana Virgin Atlantic'in (İngiliz havayolu şirketi) harika bir videosunu gönderdi. Tüm hostesler parlak kırmızı üniformalar içinde profesyonel mankenler gibi görünüyordu" diye konuştu.

Yeni üniforma, 40 modaevinin hazırladığı üniformalar arasından seçilecek. Bir grup Aeroflot hostesi de eğitim almaları için Singapur'a yollanmış. Savelyev, "Yolcu daima haklıdır. Yolculara kaba davranan çok sayıda hostesi kovduk" diyor.

Şirket, Rus yapımı uçaklarının tamamını da ıskartaya çıkarmayı ve Tupolev tipi uçaklarının yerine Boeing ve Airbus'lar almayı planlıyor. Çoğu çok eski olan uçakların ciddi tasarım hataları bulunuyordu. Şirkete göre uçakları değiştirme sebebi, güvenlik kaygılarından olduğu kadar, yakıt tasarrufundan da kaynaklı...

Gazeteport

Hostes güzel değilse iş bulamayacak!

Yorumlar Tüm Yorumlar (23)

Misafir ~ 15 yıl önce
Hiç olmaz sa güzel olsun tk dakiler gibi hem çirkin hem suratsız dil bilmeyen iş görmeyen ler gibi olacagına

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Hostesliğin kadına göre bir meslek olmadığını,yolcu problemi ve emergency gibi durumlarda güç ve cesaret gerektiğini, bu özelliklerin kadınlarda olmadığı gibi saçma sapan şeyler söylemişsin.İyi bir kabin görevlisi olabilmek için öncelikle beynin iyi çalışması gerekir.Oda en çok kadınlarda mevcuttur.Ayrıca fiziksel görünüş olarakta bu meslek bayanlara daha çok yakışıyor.Suratsız kös kös bakan,bir şey sorulduğunda bilmiyorum diyen ,uçuş bilgisinden ve insan ilişkilerinden yoksun oğlanlara değil.Maalesef özellikle son yıllarda THY'de bunlardan oldukça fazla mevcut.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bayanlara hala insan işgücü olarak değil de, cinsel obje gözüyle bakılması, Bize, Türk Ulusuna ne kadar yakışır takdirinize de bırakmıyorum, yakışmaz diyorum. N e örfümüze ne de adetlerimize uyar bu. İşine geldi mi anam-bacım, işine geldi mi of anam değil mi? Büyük şehirde, toplumsal denetimin olmaması, akabinde kazıktan kopmuş gibi kontrolsüz kalmış azmanların ruh halinin, her alana yansımasıdır bu pervasızlık. O hostesler birinin kızı, birinin kardeşi ve birilerinin eşi unutmayın. sedat gibilere şimdiden söyleyeyim, etme bulma dünyası, kapını çalarlar birgün, şimdiden nereyi genişletiyorsan genişlet.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
1-Aeroflot Virgin'ın reklamındaki hosteslerden daha iyisini bulur:) 2-Onur Air bir low cost havayolu, bu bakımdan çok mükemmel görünümlü verebilecek parası yok. O yüzden hakkını yemeyelim. 3-THY'deki sorun ise alınan maaşa göre hosteslerin servis hizmetlerinde yeterince iyi olmaması, yabancı dil yeneğinin sınırlı olması ve güzellik seviyesininin çok dalgalı olmasıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
sedat bey sizin ananız ve bacınız ne iş yapıyorsa aynısını yapıyor diyeyim o zaman.. oldu mu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
bizim tk yi begenmeyenler anlasilan yabanci sirketlerle ucmamislar ..thy hostesleri gayet guzel ve egitimli kizlar bence ayrica .yabanci sirketlerde genelde yas bakimindan hic de genc insanlar ucmuyor farkettiyseniz.ama bizim thy de kabin amirlerimiz bile civil civil genc kizlar ama dil bilen doktora yapan universite mezunu olan genc kizlar..abaza olmayan akilli insanlara gore bu zaten bir cekiciliktir..ayrica cok uzun boylu kizlar ucus gorevlisi olarak calisamaz.tum dunyada.orta boy tercihtir yolcuyla iletisim acisindan...zaten thy hostesleride ucaga gelen abazalar yuzunden ciddi durmak zorunda bence kizlara islerini yaptirmiyorlar ki kizlar bi gulumsese hemen kartlar veriliyo..ee ne yapsinlar turkiyde ucmak zor is bravo kizlara

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
sizin evin tuvaleti ne kadar buyuklukte,baska isler icindemi kullaniyorsun o tuvaleti

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
senin anan bacin ne is yapiyo cok merak ettim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
ben zaten hostese tümden karşıyım.. kadına göre bir meslek değil, gerek kabindeki bir yolcu problemi sırasında gerekse muhtemel bir emergency durum için güç ve cesaret isteyen bir iştir cabin crew olmak ve kadınlar da bu özelliklere sahip değiller.. abazalıkta tavan yapmış bir millet için hostes istihdam etmek de ayrıca yanlış.. neyse bir gün gerçekleri anlayacak herkes, o zamana kadar da tartışın bakalım güzel mi olsun çirkin mi..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Türkiyedeki mevcut havayollarıda alsın guzel hostesleri. Gözümün gönlümüzü acılsın uçarakken mutlu uçalım. Alçalırken mutlu alçalalım. Landıng yaparken mutlu inişler yapalım. Dr. Hemşire - Pilot hostes. Bu kavran buzulmayacağına göre hosteslere gerekli güzelliği gösterek guzel hostesler seçelim. Airlines ile karayollarını karıştırmayalım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000