17 Mart 2013, Pazar 08:05:58

AVRUPA'NIN EN İYİSİ SEÇİLDİ

Uluslararası Havalimanları Konseyi’nin kararıyla Moskova’nın Şeremetyevo Uluslararası Havaalanı, hizmet kalitesi açısından Avrupa’nın en iyi havalimanı kabul edildi.
  • THY'nin Sheremetyevo'dan gitmesi hatadir. Sheremetyevo'nun D terminali mukemmeldir.
  • Söz konusu havalimanı herhalde sondan birinci filan oldu. Her ay uçtuğum bu terminalde hizmet hakikaten çok yetersiz.
  • rusya ve medeniyet? çok ilginç...

Uluslararası Havalimanları Konseyi Avrupa Bölümü Başkanı Olivier Jankovec, yolcu sayısının devamlı artışına rağmen Şeremetyevo çalışanlarının hizmet kalitesini yüksek düzeyde korumayı başardığını kaydetti.

“Airport Servic Quality” programı, hava limanlarındaki hizmet kalitesinin değerlendirilmesi açısından en büyük otorite sahibi programlardan biri. 50 ülkenin 250 havalimanı bu programda yer alıyor. Hizmet kalitesi, yolcular tarafından değerlendiriliyor. Olivier Jankovec, “Şeremetyevo, altyapı sistemini iyileştirmek adına son yıllarda fantastik bir çalışma yaptı” dedi. Şeremetyevo Havaalanı Basın Dairesi Başkanı Roman Genis, Uluslararası Havalimanları Konseyi’nin kararını yorumlayarak şöyle konuştu:

“2007’de, 2015 yılına doğru hizmet kalitesinde Avrupa birincisi olma hedefini belirlemiştik. Başta, bu yolda büyük zorluklar yaşadık. 2006-2007 yıllarında havalimanının nasıl olduğunu iyi hatırlıyoruz. Çağdaş terminaller ve havalimanı ile Moskova arasında demiryolu ulaşımı yoktu. Havalimanının neredeyse ölü gibiydi. Ancak son 6 yılda buraya l milyar 600 milyon dolar yatırım yapıldı. Devlet de altyapının iyileştirilmesine büyük yatırımlar yaptı.

Roman Genis, 2006’ta Şeremetyevo’nun yalnız 2 terminale sahip olduğunu anımsattı. Şimdi 6 terminali var. Rus uzmanları, havalimanında gözle görülür gelişmelerin yaşandığını kabul etti, ama değerlendirmeler esnasında yabancı meslektaşlara göre daha ölçülü davrandı. Rus uzmanlara göre, büyük başarılara rağmen çözüm bekleyen pek çok sorun var.

Uzmanlar, eğiliminin önemli olduğunu belirtiyor. Rusya’da sivil havacılık hızlı gelişiyor. Havayolu şirketlerinin faaliyet coğrafyası genişliyor, hizmet kalitesi artıyor. Şirketlerin emrindeki eski uçakların yerini yeniler alıyor. Rusya Devlet Duması Ulaştırma Komitesi uzmanı Roman Gusarov, konuyla ilgili şunu söyledi:

“Transaero Şirketi, uçuş güvenliği açısından en iyilerden biri. Aeroflot da hizmet kalitesi açısından önde gelen şirketler arasında yer alıyor. Şeremetyevo Havaalanı Avrupa markalarından biri oldu. Bence, bu eğilim korunacak. Rusya havalimanlarının çoğu hızlı gelişme sergiliyor.”

Roman Gusarov, sadece hizmet kalitesi açısından değil, uçuş güvenliği açısından da birinci sırayı almak, Rusya’nın havayolu şirketleri ve havalimanları için erişilmesi gereken bir hedef olduğunu kaydetti.

AVRUPA'NIN EN İYİSİ SEÇİLDİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

THY gitt... ~ 11 yıl önce
THY'nin Sheremetyevo'dan gitmesi hatadir. Sheremetyevo'nun D terminali mukemmeldir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Palavra ~ 11 yıl önce
Söz konusu havalimanı herhalde sondan birinci filan oldu. Her ay uçtuğum bu terminalde hizmet hakikaten çok yetersiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Plavra'ya ~ 11 yıl önce
Yeme bizi ya her ay gidiyomuşta bilmem ne :D Hangi şirket hayali ithalat iagracat A.Ş mi?
haklısın ~ 11 yıl önce
madem sıkayetcısın, sen de THY ıle uc abıcım.
dimitri ~ 11 yıl önce
rusya ve medeniyet? çok ilginç...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
lafa bak!! ~ 11 yıl önce
Medeniyet hangi millete ait söyle de bilelim...

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000