13 Ocak 2010, Çarşamba 14:00:40

Trabzon Havalimanı'nda hırsızlık şüphesi!

Trabzon’dan uçakla İzmir’e giden Emel Özgür adlı yolcu, bagaja verdiği valizinde bulunan ve yaklaşık değeri 10 bin lirayı bulduğunu belirttiği ziynet eşyasının çalındığı iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu...
  • Buralara alınan taşeron elemanlar iş tazminatı almasınlar diye 11 ay çalıştırılıp çıkarılıyorlar bu gibi olayların arkasında olan nedenler burada bunları yayınlayın lütfen.Yolcularda herkesin haberi olsun.
  • şutaltında kamera olmaması yüzünden kesin bir kanıya varmak güç. benzeri bir olay samsun meydanında yakınlarımın da başına gelmişti. zincirin böylesine önemli bir halkası olan yere neden kamera koymazlar ki?
  • Türkiye şartlarında hangi akıllı insan valizine 10.000 tl değerinde altını valize koyuyor ve evine gittikten 1 gün sonra kontrol ediyor.ben buna inanmıyorum bu bir kolpa.ayrıca handling şirketine laf atanlar gitsinler Havaşın nasıl iş yaptığını incelesinler.uçak yanaştıktan 40 dakika sonra business yolcu bagajı banta atılıyor.İnanmıyorsanız birgün gidin bant başınada kontrol edin Sn Müdürler.
  • hırsızlık olayı olabilirde olmayabilirde bence görevlilerin bulunduğu kısımdaki kamera görüntüleri herşeyi açıklığa kavuşturacaktır ya kadın haklı çıkacak yada çalışanlardan birinin bu olaya karıştığı anlaşılacaktır ben çalışanların teker teker bavulda ziynet eşyası veya değerli eşya varmı yokmu die bakacağına buna zamanı olacağına kesinlikle inanmıyorum kain değilki hangi valizde ne olduğunu bilsin de açsın baksın bence konu araştırılmalıve gerçekler gün yüzüne çıkmalı ordaki insanlarda zan altında kalması pek doğru değil
  • Yazının başlığını okuyunca şoke oldum.Syn hanfedi bir gün sonra valizinden kaybolan birşeyin sorumlusu olarak nasıl o insanlara iftira atarak o çalışanları zan altında bırakabilir. şut altında valizlerin nasıl alınıp uçağa gönderilmesini bilmeyen insan bu iftıraya inanir halbuki zamana karşı verilen o çalışma anında orada kaç kişinin çalıştığını biliyomusunuz.Siz başka yerlerde o taşımasını bilmedığınız eşyarı arayınız
  • Handling firmasının adı ne?Onlarda baksın.
  • Hernekadar valizine koyarak hatalı bir iş yapmışsa da gine de başkasının valizinden değerleri şeylerin çalınmasını doğru bulmamalıyız. Bugün onun başına gelen yarın senin başına gelebilir. Hırsızlık hiç bir zaman doğru olamamıştır ve olmamalıdır.
  • Yaf kardeşim bu hırsızın hiç mi suçu yok anlamadım. Kadıncağız unutmuş olamazmı yanına almayı. Tamam daha dikkatli olmalıydı ama bu kendi hatası diyerek nasıl kestirip atarsınız olayı. Umarım bunu yapan yakalanır ve gereken ceza verilir...
  • Kendi hatası fakat eğer de böyle birşey yoksa kaç kişiyi tövmet altında bırakıyorlar. Yazık değil mi insanlar ekmek yiyorlar...
  • okdar seyler hic bavula koyulurmu olmaz ya kendi yanimizda tasimakta yarar var en iyisi degerli esyalarimizi yanimizda tasiyalim.

10 Eylül’de Sun Express Havayolları’nın tarifeli uçağıyla Trabzon’dan İzmir’e giden Emel Özgür, ertesi gün bavulunu açtığında ziynet eşyalarının bulunduğu küçük çantanın boş olduğunu gördü.

İzmir Adnan Menderes Havalimanı Karakol Amirliği’ne giden Özgür, burada çantasındaki ziynet eşyalarının çalındığına dair şikayette bulundu. 13 Eylül’de Trabzon’a dönen Özgür, Trabzon Havalimanı’nda gerekli araştırmaların yapılması için başvurularını yaptı ve çantasına ait X-Ray cihazı görüntülerine bakılmasını istedi.

Havalimanı yetkililerinin gözetiminde yapılan araştırmada, Emel Özgür’ün bagajının X-Ray görüntülerine ulaşıldı. Yetkili imzaların bulunduğu ve “İç Hatlar Terminali giden yolcu salonu girişinde bulunan x-ray cihazı görüntü kayıtları kontrol edilmiştir. 19.21.53’te kayıt edilen görüntülerde bahse konu valizin içinde mücevherat olduğu tespit edilmiş ise de, mücevheratın gramajı, miktarı ve içeriği hakkında bilgi edinilememiştir” yazılı tutanak Emel Özgür’e teslim edildi.

İzmir Cumhuriyet Savcılığı da Emel Özgür’ün İzmir’de yaptığı şikayet sonucu hazırlanan soruşturma evrakını geçtiğimiz günlerde Trabzon Cumhuriyet Savcılığı’na gönderdi. Savcılık tarafından yapılacak inceleme sonucunda dava açılıp açılmayacağına karar verileceği bildirildi.

KAYIP ZİYNET EŞYASI

Trabzon’da bir otelde muhasebe müdürü olarak çalışan Emel Özgür, çantasında toplam değeri yaklaşık 10 bin lira olan 28.68 gram ağırlığında 2 burma bilezik, 2 kalın künye, 2 ince künye zinciri, 1 beyaz taşlı künye, 2 çift küpe, 1 taşlı yüzük, 2 ince yüzük, 1 bordo taşlı yüzük, 1 taşlı kolye ucu ve 1 kalın kalp şeklinde taşlı kolye olduğunu iddia etti.

Özgür, bagajının X-Ray görüntülerini izlediğini belirterek, “Çantadaki ziynet eşyaları açıkça görünüyor. O görüntüleri izledikten sonra beni kamera odasına götürdüler ve kendi görüntülerimi de izlettirdiler. Cihazdan çantamı aldıktan sonra hiçbir yere uğramadan check-in bankolarına gidiyorum ve bagajımı teslim ediyorum. Bunun ardından şutaltı olarak tabir edilen bagajların ayrıldığı yerdeki kamera görüntülerine de bakılmasını istedim. Ancak oradaki kameraların bozuk olduğu söylendi. Olayın şutaltı kısmında yaşandığını tahmin ediyorum. Sorumluların bulunup cezalandırılması için davacı oldum” dedi.

2 ŞİKAYET DAHA

Bu arada Trabzon Havalimanı’nda 7 Ocak’ta benzer iki olay daha yaşandı. İstanbul’dan uçakla Trabzon’a gelen 55 yaşındaki Hasan Çevik, Havalimanı Şube Müdürlüğü’ne başvurdu ve Samsung D 70 marka dijital fotoğraf makinasının valizinden kaybolduğunu iddia etti ve suç duyurusunda bulundu. İzmir’den Trabzon’a gelen 29 yaşındaki Songül Karaboğa da, çantasında bulunan 3 altın zincir kolye, 1 bilezik, 1 yüzük ve 1 altın küpesinin çalınmış olduğunu belirterek şikayetçi oldu. Her iki olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

ŞUTALTI NEDİR?

Şutaltı, havalimanlarında yürüyen bantlara konulan bagajların toplandığı bölüme verilen isimdir. Check-in bankolarından teslim alınan bagajlar yürüyen bantlarla şutaltı olarak bilinen kargo odasına gelir, burada görevliler tarafından gidecekleri yerlere göre ayrılarak konteynerlere yüklenir ve uçaklara götürülür.

Hürriyet

Trabzon Havalimanı'nda hırsızlık şüphesi!

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

Misafir ~ 14 yıl önce
Buralara alınan taşeron elemanlar iş tazminatı almasınlar diye 11 ay çalıştırılıp çıkarılıyorlar bu gibi olayların arkasında olan nedenler burada bunları yayınlayın lütfen.Yolcularda herkesin haberi olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
şutaltında kamera olmaması yüzünden kesin bir kanıya varmak güç. benzeri bir olay samsun meydanında yakınlarımın da başına gelmişti. zincirin böylesine önemli bir halkası olan yere neden kamera koymazlar ki?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Türkiye şartlarında hangi akıllı insan valizine 10.000 tl değerinde altını valize koyuyor ve evine gittikten 1 gün sonra kontrol ediyor.ben buna inanmıyorum bu bir kolpa.ayrıca handling şirketine laf atanlar gitsinler Havaşın nasıl iş yaptığını incelesinler.uçak yanaştıktan 40 dakika sonra business yolcu bagajı banta atılıyor.İnanmıyorsanız birgün gidin bant başınada kontrol edin Sn Müdürler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
hırsızlık olayı olabilirde olmayabilirde bence görevlilerin bulunduğu kısımdaki kamera görüntüleri herşeyi açıklığa kavuşturacaktır ya kadın haklı çıkacak yada çalışanlardan birinin bu olaya karıştığı anlaşılacaktır ben çalışanların teker teker bavulda ziynet eşyası veya değerli eşya varmı yokmu die bakacağına buna zamanı olacağına kesinlikle inanmıyorum kain değilki hangi valizde ne olduğunu bilsin de açsın baksın bence konu araştırılmalıve gerçekler gün yüzüne çıkmalı ordaki insanlarda zan altında kalması pek doğru değil

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Yazının başlığını okuyunca şoke oldum.Syn hanfedi bir gün sonra valizinden kaybolan birşeyin sorumlusu olarak nasıl o insanlara iftira atarak o çalışanları zan altında bırakabilir. şut altında valizlerin nasıl alınıp uçağa gönderilmesini bilmeyen insan bu iftıraya inanir halbuki zamana karşı verilen o çalışma anında orada kaç kişinin çalıştığını biliyomusunuz.Siz başka yerlerde o taşımasını bilmedığınız eşyarı arayınız

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Handling firmasının adı ne?Onlarda baksın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Hernekadar valizine koyarak hatalı bir iş yapmışsa da gine de başkasının valizinden değerleri şeylerin çalınmasını doğru bulmamalıyız. Bugün onun başına gelen yarın senin başına gelebilir. Hırsızlık hiç bir zaman doğru olamamıştır ve olmamalıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Yaf kardeşim bu hırsızın hiç mi suçu yok anlamadım. Kadıncağız unutmuş olamazmı yanına almayı. Tamam daha dikkatli olmalıydı ama bu kendi hatası diyerek nasıl kestirip atarsınız olayı. Umarım bunu yapan yakalanır ve gereken ceza verilir...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Kendi hatası fakat eğer de böyle birşey yoksa kaç kişiyi tövmet altında bırakıyorlar. Yazık değil mi insanlar ekmek yiyorlar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
okdar seyler hic bavula koyulurmu olmaz ya kendi yanimizda tasimakta yarar var en iyisi degerli esyalarimizi yanimizda tasiyalim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000