11 Aralık 2013, Çarşamba 00:45:01

ONUR AIR UÇAĞI YAKIT KRİTİĞİNE GİRDİ

Onur Havayolları'nın Trabzon-İstanbul seferini yapacak yolcu uçağı yakıt kritiğine girince İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na divert etti.
  • Hava şartları bu haldeyken dünyanın heryerinde olabilecek durumlardan biri bu. Uçakların aldıkları yakıtlar farklı isimlerle adlandırılır. Bunlar; Plan yakıtı gibi alınması gereken minimum toplam yakıtı, Trip yakıtı gibi rota üzerinde harcanması planlanan yakıt gibi, Divertion yakıt gibi planlı destinasyona iniş yapılamaması durumlarında kullanılacak ikinci istasyona gitmek için harcanacak yakıt gibi, Contingency yakıtı gibi varış yeri aynı kalmak kaydı ile rotada yaşanacak sapmalarda kullanılacak yakıt gibi, Holding yakıtı gibi varış istasyonuna kule tarafından iniş izni verilmediğinde ve uçak bekletildiğinde havada geçireceği süre için kullanılacak yakıt gibi... Sözün özü bir flight plan hazırlanırken birçok nokta göz önüne alınır. Hava şartları, varış istasyonu, alternatif istasyonlar, yolcu ve yük durumu vs gibi. Bir uçak mutlaka varış istasyonuna inmek zorunda diye birşey yok. Alınan tüm önlemlere rağmen şartlar izin vermiyorsa divert etmekte havacılığın olağan bir parçasıdır...
  • OFS Çılgınlığı yorumuna cevap, anlaşılan o ki yapacak işiniz olmadığından buralarda vakit geçiriyorsunuz. 10 yıldır çalışıyorsunuz, biraz olsun kariyerinizi geliştirseydiniz bu yorumu yapmazdınız. Acınacak haldesiniz.
  • Bilip bilmeden kimse yorum yapmasin. Ucak 50 dakika hold a alindi. Yarim saat daha bekletilmek istenince divert etti.
  • onurair planlamada OFS yi kullandığı sürece hatalar devam edecektir. Zira bu sistemin tam olarak ne işe yaradığını bilen sadece iki kişi var. onlar da çok değerli insanlar... öyle ki yazı fontu "comic sans" .
  • ucagin programlayicisina planlanan yakit girilir, extra bekleme yakiti alinir, bekleme yakiti bittiginde kalan yakit divert edilecek yani alternatif hedef meydana gidilecek yakittir ve kural uygulanip o meydana gidilir. Bunun kurallari vardir meteorolijik ve pist sayisi ve olanaklari, hersey harfiyen kurallidir kaptan karari sadece cok ozel durumlarda ve yeterli olanaklar saglandiginda gecerlidir, yani bu karar degil kuraldir minimum risktir. Herseyin hesaplandigi ortam icin bilmeden soz soylemeyin
  • Trabzon uçağı karadeniz üzerinde tam 8 tur attı yakıtı kalmaması gayet normal.Uçak çakılıydı alabileceği en fazla yakıtı alsada yetmemiş olabilir.Dün gece istanbul üzerinde turlayan uçakların indiğinde kalan yakıtları 1 tonun aşağısındaydı.
  • yarına daha dikkatli olmak lazım..
  • mecaz anlam birkişi işini yapmamış olursa herkes olur anlamıdır
  • onur air uçağının resmi güzel çıkmış..
  • android uygulamasına peki öbür onur uçakları nasıl indiler onlarda yakıt varmıydı

Onur Havayolları'nın Trabzon-İstanbul seferini yapacak yolcu uçağı yakıt kritiğine girince İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na divert etti.

İstanbul'da bugün etkisini gösteren kar yağışı ve fırtına nedeniyle uçaklar iniş ve kalkışlarda zor anlar yaşıyor. Onur Havayolları'nın 091 sefer sayılı Trabzon-İstanbul seferini yapan yolcu uçağı, İstanbul'daki hava trafiği nedeniyle yakıt kritiğine girdi.

İzmir Adnan Menderes Havalimanı ile irtibata geçen kokpit ekibi, uçağın rotasın İzmir'e çevirerek güvenli bir iniş yaptı.

Şu an İzmir meydanında bulunan uçağın, yakıt ikmalinin ardından İstanbul için yeniden havalanması bekleniyor.

Bu arada Pegasus Havayolları'nın Nevşehir-İstanbul seferini yapacak PC 268 sefer sayılı TC-AMP tescilli Boeing 737-800 tipi yolcu uçağı da olumsuz hava şartlarından dolayı Bursa Yenişehir Havalimanı'na indi.

AirportHaber

ONUR AIR UÇAĞI YAKIT KRİTİĞİNE GİRDİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (38)

Ankara/Ops ~ 10 yıl önce
Hava şartları bu haldeyken dünyanın heryerinde olabilecek durumlardan biri bu. Uçakların aldıkları yakıtlar farklı isimlerle adlandırılır. Bunlar; Plan yakıtı gibi alınması gereken minimum toplam yakıtı, Trip yakıtı gibi rota üzerinde harcanması planlanan yakıt gibi, Divertion yakıt gibi planlı destinasyona iniş yapılamaması durumlarında kullanılacak ikinci istasyona gitmek için harcanacak yakıt gibi, Contingency yakıtı gibi varış yeri aynı kalmak kaydı ile rotada yaşanacak sapmalarda kullanılacak yakıt gibi, Holding yakıtı gibi varış istasyonuna kule tarafından iniş izni verilmediğinde ve uçak bekletildiğinde havada geçireceği süre için kullanılacak yakıt gibi... Sözün özü bir flight plan hazırlanırken birçok nokta göz önüne alınır. Hava şartları, varış istasyonu, alternatif istasyonlar, yolcu ve yük durumu vs gibi. Bir uçak mutlaka varış istasyonuna inmek zorunda diye birşey yok. Alınan tüm önlemlere rağmen şartlar izin vermiyorsa divert etmekte havacılığın olağan bir parçasıdır...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cevap ~ 10 yıl önce
OFS Çılgınlığı yorumuna cevap, anlaşılan o ki yapacak işiniz olmadığından buralarda vakit geçiriyorsunuz. 10 yıldır çalışıyorsunuz, biraz olsun kariyerinizi geliştirseydiniz bu yorumu yapmazdınız. Acınacak haldesiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Bilip bilmeden kimse yorum yapmasin. Ucak 50 dakika hold a alindi. Yarim saat daha bekletilmek istenince divert etti.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
OFS çılgınlığı ~ 10 yıl önce
onurair planlamada OFS yi kullandığı sürece hatalar devam edecektir. Zira bu sistemin tam olarak ne işe yaradığını bilen sadece iki kişi var. onlar da çok değerli insanlar... öyle ki yazı fontu "comic sans" .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bilmeden ~ 10 yıl önce
ucagin programlayicisina planlanan yakit girilir, extra bekleme yakiti alinir, bekleme yakiti bittiginde kalan yakit divert edilecek yani alternatif hedef meydana gidilecek yakittir ve kural uygulanip o meydana gidilir. Bunun kurallari vardir meteorolijik ve pist sayisi ve olanaklari, hersey harfiyen kurallidir kaptan karari sadece cok ozel durumlarda ve yeterli olanaklar saglandiginda gecerlidir, yani bu karar degil kuraldir minimum risktir. Herseyin hesaplandigi ortam icin bilmeden soz soylemeyin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bilmiyen ~ 10 yıl önce
E o zaman kaptan n'işe yarıyo?
Hexen ~ 10 yıl önce
Trabzon uçağı karadeniz üzerinde tam 8 tur attı yakıtı kalmaması gayet normal.Uçak çakılıydı alabileceği en fazla yakıtı alsada yetmemiş olabilir.Dün gece istanbul üzerinde turlayan uçakların indiğinde kalan yakıtları 1 tonun aşağısındaydı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aaa ~ 10 yıl önce
yarına daha dikkatli olmak lazım..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bencil ~ 10 yıl önce
mecaz anlam birkişi işini yapmamış olursa herkes olur anlamıdır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
vay ~ 10 yıl önce
onur air uçağının resmi güzel çıkmış..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
xxx ~ 10 yıl önce
android uygulamasına peki öbür onur uçakları nasıl indiler onlarda yakıt varmıydı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ecevit Vitesi ~ 10 yıl önce
Onlar da yokuşlarda vitesi boşa atarak AHL ye zor yetişmişler.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000