07 Mayıs 2016, Cumartesi 15:57:50

British Airways İzmir-Londra uçuşlarına başladı

İzmir Adnan Menderes Havalimanı, İngiltere merkezli havayolu şirketi British Airways tarafından Londra Heathrow Havalimanı’ndan düzenlenen uçuşlara ev sahipliği yapmaya başladı.
  • pasta 10 numara 5 yıldız... canım çekti lan! :D
  • British , Lufthansa gördü İzmir potansiyelini THY göremedi !!! siyasi sonuçlara göre yönetiliyor THY yazık
  • Biz izmirde uçağa çiğdem diyoz.
  • Dikkatinizi çekerim: Başlatılan bu LHR-ADB seferi tarifeli sefer değildir. BA'in bir tur şirketiyle yaptığı anlaşma gereği, haftada birgün (Cumartesi) İngiltere'den Türkiye'ye gelecek turistler için organize edilen bir seferdir. Zaten saatleri de ona göre ayarlanmış. BA Sitesine girerseniz bu seferi bulamazsınız. Duyumlarıma göre BA, bu yaz LHR'den değil ama LGW'den (Gatwick) LGG-Dalaman ve LGW-Bodrum tarifeli seferleri koyacak imiş (haftada birkaç frekans).
  • pasta 10 numara olmuş.
  • Güzel bir gelişme. Ancak İngiltere'nin transit geçişlerde de vize istediğini umutmamak gerek. Bu yüzden aktarma uçuşları için BA fazla mantıklı bir tercih olmayacaktır. Yani uçuş aratıldığında BA diğerlerine göre ucuz gözükürse aldanmayınız ona vize ücreti de eklenecektir. Yine de yolcu potansiyeli olan İzmir adına güzel bir gelişmedir. Darısı ESB ve diğerlerinin başına.
  • 15 senedir ayda en az 3 kere Lon-ist yaparim. Her zaman fiyat/performans kiyaslamasinda THY onde goturmustur. Swiss, airfrance,klm aktarmali ba direk ucuslarda dahil bu rotada thy 1 numaradir. Yolcu profiline sallayanlar acaba bu bacakta kac kere ucmuslar? 300-500 fazla veririm diyenler dalamandan £20'luk easyjet firsat bileti kollayanlardir kesin. Ama THY'nin eksigi / yanlisi yok mu? Hemde cok...
  • Ne guzel british başladi diğer yabanci havayollari dabaşlaşin air france başlaşin klm başlaşin..hiç mesele değil..thy açisindan.. lufthansa başladi devam ediyor mu bilmem..çok guzel bu seferler bakalim ne kadar devam edecek sureklilik esastir devamlilik...iberia başlasin, thy açidan sorun yoktur..
  • THY sagirlari kôrleri airfrance geliyo izmire yakindir sonra aglarsiniz bol bol... haftada iki ucus olsa izmir paris izmir olmaz illa air france gelsin diye bekleyin siz
  • Bütün yorumlarda belirttik ama hattın herhangibir haberi de yapılmadı ilk seferinde haberimiz oldu bu iş gerçek mi acaba ? Ha birde british sayfasında uçuşlar bulunamıyor. Bu işte bir bit yeniği var ama hadi hayırlısı

TAV Havalimanları tarafından işletilen İzmir Adnan Menderes Havalimanı ile Londra Heathrow Havalimanı arasında İngiltere merkezli havayolu şirketi British Airways’in düzenlediği karşılıklı direkt uçuşlar başladı.

British Airways’in Londra Heathrow’dan 7 Mayıs Cumartesi günü saat 13:45’te Airbus A320 ile Adnan Menderes’e ilk uçuşuyla gelen 166 yolcusu ve uçuş ekibi çiçeklerle karşılandı. TAV Ege ve British Airways yetkilileriyle birlikte kutlama kokteyline katıldılar.

TAV Ege Genel Müdürü Erkan Balcı “Adnan Menderes Havalimanı, ülkenin en önemli turizm ve ticaret kentlerinden olan İzmir’in dışarıya açılan kapısı. Havalimanımızdan yurt içi ve yurt dışında direkt uçuş sayısının artırılması için yoğun şekilde tanıtım çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Bu anlamda, beş yıl aradan sonra yeniden uçuş ağımıza katılan British Airways’in Londra Heathrow uçuşlarına başlamasından mutluluk duyuyoruz” dedi.

British Airways, 7 Mayıs-29 Ekim 2016 tarihleri arasında Londra Heathrow’dan Cumartesi günleri karşılıklı direkt uçuşlar düzenleyecek.

Adnan Menderes Havalimanı iç ve dış hatlarda toplam 50 havayolu şirketiyle 28 ülkede 92 destinasyona uçuş gerçekleşiyor. Havalimanı 2015 yılında 12,1 milyon yolcuya hizmet sunarken yaklaşık 80 bin uçuşa ev sahipliği yaptı.

British Airways İzmir-Londra uçuşlarına başladı

Yorumlar Tüm Yorumlar (41)

ohhhhh ~ 6 yıl önce
pasta 10 numara 5 yıldız... canım çekti lan! :D

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THY ~ 8 yıl önce
British , Lufthansa gördü İzmir potansiyelini THY göremedi !!! siyasi sonuçlara göre yönetiliyor THY yazık

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Biliyor musunuz.. ~ 8 yıl önce
Biz izmirde uçağa çiğdem diyoz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mafaky ~ 8 yıl önce
Dikkatinizi çekerim: Başlatılan bu LHR-ADB seferi tarifeli sefer değildir. BA'in bir tur şirketiyle yaptığı anlaşma gereği, haftada birgün (Cumartesi) İngiltere'den Türkiye'ye gelecek turistler için organize edilen bir seferdir. Zaten saatleri de ona göre ayarlanmış. BA Sitesine girerseniz bu seferi bulamazsınız. Duyumlarıma göre BA, bu yaz LHR'den değil ama LGW'den (Gatwick) LGG-Dalaman ve LGW-Bodrum tarifeli seferleri koyacak imiş (haftada birkaç frekans).

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ibrahim bilen ~ 8 yıl önce
bilgi yoksunusun arkadaşım 2015 mayıs itibarı ile ba gatwickten izmir,bodrum,dalaman ve antalya uçuşlarına başlamıştı zaten
nrc ~ 8 yıl önce
pasta 10 numara olmuş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Güzel Haber ~ 8 yıl önce
Güzel bir gelişme. Ancak İngiltere'nin transit geçişlerde de vize istediğini umutmamak gerek. Bu yüzden aktarma uçuşları için BA fazla mantıklı bir tercih olmayacaktır. Yani uçuş aratıldığında BA diğerlerine göre ucuz gözükürse aldanmayınız ona vize ücreti de eklenecektir. Yine de yolcu potansiyeli olan İzmir adına güzel bir gelişmedir. Darısı ESB ve diğerlerinin başına.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
karşıyakalı ~ 8 yıl önce
Herkesten transit vize istemediğini unutmamak gerek. Amerika Kanada gibi ülkelerin vizeleri yeterli oluyor aktarmalı uçuşlar için. An itibariyle istanbuldan amerikaya en iyi fiyatları british american ikilisi sunuyor londra üzerinden. Darısı izmirin başına.
Güzel Haber ~ 8 yıl önce
http://www.mfa.gov.tr/ingiltere-uzerinden-diger-ulkelere-aktarmali-seyahat-edecek-vatandaslarimiza-yonelik-duyuru_-13-mart-2014.tr.mfa Dış İşlerinin yazısından da anlaşıldığı gibi Abd, Kanada, Avustralya ve Yeni Zelanda vizeleri haricinde oturma izni veya D tipi vize gibi zor koşullar isteniyor. Amerika seyahatleri için tercih edilebilir. Ancak Avrupa, Asya veya diğer destinasyonlar için zor olacaktır.
Londrali yolcu ~ 8 yıl önce
15 senedir ayda en az 3 kere Lon-ist yaparim. Her zaman fiyat/performans kiyaslamasinda THY onde goturmustur. Swiss, airfrance,klm aktarmali ba direk ucuslarda dahil bu rotada thy 1 numaradir. Yolcu profiline sallayanlar acaba bu bacakta kac kere ucmuslar? 300-500 fazla veririm diyenler dalamandan £20'luk easyjet firsat bileti kollayanlardir kesin. Ama THY'nin eksigi / yanlisi yok mu? Hemde cok...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
camarothy ~ 8 yıl önce
Ne guzel british başladi diğer yabanci havayollari dabaşlaşin air france başlaşin klm başlaşin..hiç mesele değil..thy açisindan.. lufthansa başladi devam ediyor mu bilmem..çok guzel bu seferler bakalim ne kadar devam edecek sureklilik esastir devamlilik...iberia başlasin, thy açidan sorun yoktur..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
efe ~ 8 yıl önce
THY sagirlari kôrleri airfrance geliyo izmire yakindir sonra aglarsiniz bol bol... haftada iki ucus olsa izmir paris izmir olmaz illa air france gelsin diye bekleyin siz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Karşıyakalı ~ 8 yıl önce
Bütün yorumlarda belirttik ama hattın herhangibir haberi de yapılmadı ilk seferinde haberimiz oldu bu iş gerçek mi acaba ? Ha birde british sayfasında uçuşlar bulunamıyor. Bu işte bir bit yeniği var ama hadi hayırlısı

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000