29 Ağustos 2011, Pazartesi 15:30:14

ADNAN MENDERES'TE OTOPARK KEŞMEKEŞİ...

İzmir Havaalanı'na gelen kimi araçların otopark ücreti ödememek için polisle köşe kapmaca oynaması ya da izinsiz park etmesi yüzünden yaşanan keşmekeşlik vatandaşı çileden çıkardı...
  • Havalimanı park yeri fiyatları canınızı mı sıkıyor? Uygun fiyat ve havaalanına gidiş-dönüş ücretsiz servisi ile İzmir JetPark hizmetinizde.
  • Gelen yolcuyu karşılamada asıl sıkıntı var. Buna karşın iç hatlar gelen kısmındaki otopark çok küçük, ücreti 3lira yapsınlar yapmasına da, büyük otoparkta bile zaman zaman yer sıkıntısı oluyor. Önce otoparkları kullanışlı hale getirmek gerekiyor.
  • Aracınız benzinli bile olsa (LPG ve dizelleri saymıyorum bile...) 1 saat boyunca havaalanı içerisinde yavaş bir tur atıp gezsenizde, yakacağınız benzinin tutarı ödeyeceğiniz otopark parasından daha az olur. Bizzat deneyip gördüm. --Bilim Adamı!--
  • Meydan çevre güvenliğini sağlayan ,tüm meydan cevresinde nöbet tutan asker değilmidir.Senin güvenlikçin A kapısında klimalı odada beleş internetten film izler,oyun oynar yalanmı ?DHMI de bir işin olsa 10 kapı dolaşır bir imza alır 20 kişi ile muhatap olursun.sonuçta seninde zamanından kayıp olur.mesela gecici kart cıkarmak için.5 imza gerekliadamıda yerinde bulamazsın bazen tuvalette denk gelir yakalar imzasını alırsın .ondan önceki kıdemsızse belgeyi yeniler tekrar adam peşinde kosarsın.Kısaca park sorunu bahane çözüm DHMI İŞLETMELERİNDE.uZAK DEGİL ANTALYAYA BAKIN KISA SÜRELİ PARK İÇİN PARA BİLE VERMEZSİN.
  • Bazı Avrupa ülkelerinde ve ABD'de kısa süreli park için özel alanlar ayrılmıştır ve ücret de çok makuldür. Örneğin, Florida'da 1 saat için sadece 1 dolar ödüyorsunuz. Bunu çözmek için yıllarca beklemeye gerek yok, ancak kimse süt liman bir durum istemiyor. Polis ceza yazıp kotasını dolduruyor, otopark işletmecisi kasasını dolduruyor, vatandaş da kendince soruna çözüm buluyor.
  • Kardeşim o meydanlar bizim vergimizle yapılmadı mı? O araziler kamu yani halk malı değilmiydi. Şimdi sattılar gir girebilirsen arabanla. Otopark parasına taksitle araba alırım. Ben hakkımı helal etmiyorum. Gelişmiş hiçbir ülkede böyle saçma uygulama yok. Şimdi otoyollarla köprüleri satıyorlar daha cümbüş yeni başlıyor.
  • EVET ÖZELLEŞSİN OKADAR ÇOK GÜVENLİK VARKİ NEREDE ÇALIŞTIRACAKLAR ŞAŞIRIYORLAR BAŞMÜDÜR SEKRETERİ BİLE GÜVENLİK PERSONELİ DİĞER ARKADAŞLARI 3 LÜ NÖBET SİSTEMİNDE ÇALIŞIRKEN BÜRODA 20 TANE ADAM NE YAPAR SEN ONLARI GÖRMÜŞSÜNDÜR YİĞİTLERİ ÖLDÜR AMA HAKKINIDA YEME O 20 KİŞİ BAYRAMDA 9 GÜN YAN GELİP YATANLARDAN İŞTE
  • Şuraya bilip bilmeden daha doğrusu bilmişçe ukalaca yorum yazanlar yokmu beni çıldırtıyor ya.Yok dhmi klimalı odada oturuyomuş yok dış nöbeti asker tutuyomuş yav güleyimmi ağlıyayımmı bu bilgisiz bilgiçlere.Adamın bilgisi yok fikri çok.Cahil...
  • Otopark pahalılığı doğrudur. Ancak otoparkı bedava da yapsanız inanın yine bu insanlar yol kenarlarına park edecektir. Ruhlarında var bu saygısızlık
  • Sen adamı otoparka girmeye mecbursun ama benim belirlediğim fiyatı da ödemeye mecbursun diye zorlarsan araç sahibi de trafik polisiyle köşe kapmaca oynayıp komik-olumsuz görüntü oluşturur. Benim bildiğim bağaj arabalarını işleten firma bile aylık onbinlerce TL kira ödüyorsa varın otoparkı işleten firmanın ödediği kira bedelini sizler tahmin edin. Ama ne DHMI ne TAV kira bedellerini düşürüp, otopark kullanım ücretine yansıtmaya yanaşmıyor. Bece tek sorun YÜKSEK KİRA bedelleridir.
İzmir Adnan Menderes Havalimanı'ndaki kangrene dönüşen otopark sorunu bir türlü çözüme kavuşturulamadı. Devlet Hava Meydanları yöneticileri konunun takipçisi olacaklarını ve en kısa sürede çözüm üreteceklerini belirtti. Ancak aradan aylar geçmesine rağmen, deyim yerindeyse bir arpa boyu bile yol alınamadı. 

Ulaştırma Bakanlığı tarafından Avrupa'nın ve Balkanların en gözde havalimanlarından biri haline getirilen Adnan Menderes Havaalanı, aylardır süren otopark sorunu yüzünden göze hoş gelmeyen ve İzmir'e de yakışmayan manzaralara sahne oldu. Havaalanına gelen araç sahipleri, otopark ücreti ödememek için trafik polisleriyle adeta köşe kapmaca oynarken, bazı araçların ise pervasızca park yasağı olan yol kenarlarına uzun kuyruklar halinde rastgele parkedilmesi ise duyarlı vatandaşların tepkisine neden oldu. Önümüzdeki 9 günlük bayram tatilinde ise İzmir Adnan Menderes Havaalanı'ndaki trafik sıkışıklığının daha da artması bekleniyor. 
 
POLİSLE KOVALAMACA
 
Yaklaşık 11 ay önce vatandaşlardan gelen çok sayıda elektronik posta ve yoğun telefon şikayetleri üzerine Yeni Asır Gazetesi'nin İzmir Adnan Menderes Havalimanı'ndaki otopark sorununu gazete sayfalarına taşıması İzmir'de büyük yankı uyandırdı. Türkiye'nin 3'üncü büyük kenti İzmir'in havalimanında yaşanan otopark sorunu ile ilgili Yeni Asır'da çıkan haberlerin ardından konuya eğilen Devlet Hava Meydanları, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü yetkilileri ortaklaşa çalışma yaparak sorunun giderileceği açıklamasını yapmıştı. 
 
Ancak yaşananların üzerinden yaklaşık 11 ay geçmesine rağmen Adnan Menderes Havalimanı'nda hiçbir değişiklik olmadı. Trafik polislerinin hatalı park eden araçların anında fotoğraflarını çekip, ceza kesmesi nedeni ile İç ve Dış Hatlar önünde kısa süreli duraklama yapamayan sürücüler, polis ile adeta kovalamaca oynamaya başladı. 
 
YASAĞA ALDIRAN YOK
 
Kimileri havalimanı içerisinde araçları ile tur atarken, kimileri de trafik polisi gelene kadar havaalanının herhangi bir köşesinde yasak olmasına rağmen park yapmaya devam etti. Havalimanında yolların sağ şeridinde yasağa aldırmadan otomobilleriyle parkederek kuyruk oluşturan araç sahiplerine bazı duyarlı vatandaşlar tepki gösterdi. Yapılan uygunsuz parklardan rahatsız olduklarını dile getiren vatandaşlar, "Eğer herkes rastgele park edecekse o zaman biz neden otopark ücreti ödüyoruz? Sorun çözülmeyecekse öyleyse herkes boş bulduğu yol kenarına aracını park etsin" diye konuştu. 
 
VATANDAŞ TEPKİLİ
 
Bu sorunun üzerine ciddiyetle düşülmesi halinde hiç kimsenin uygunsuz yere park etmeye cesaret edemeyeceğini belirten vatandaşlar, "Otopark ücreti ödememek için park yasağını ihlal edenlere eğer gerçekten ceza kesilirse bu sefer de bu cezayı ödemek zorunda kalacaklar. Sistem bu şekilde çalışırsa artık hiç kimse park yasağını çiğneyemecek. Çünkü bilecek ki park yasağına uymadığı taktirde bu kez de para cezasını ödemek zorunda kalacak. Gerek trafik polisleri gerekse havalimanındaki özel görevliler kesinlikle buna göz yummamalı. Sistem ciddiyet içinde uygulanmadığı için bu sorun çözülemiyor. Bunun başka bir izahı olamaz. Nasıl İstanbul'daki havaalanlarında kimse rastgele park yapamıyor ise İzmir'de de aynısı olmalı" diye konuştu. 

Fatih ŞENDİL / YENİ ASIR
 
ADNAN MENDERES'TE OTOPARK KEŞMEKEŞİ...

Yorumlar Tüm Yorumlar (16)

JetPark ~ 11 yıl önce
Havalimanı park yeri fiyatları canınızı mı sıkıyor? Uygun fiyat ve havaalanına gidiş-dönüş ücretsiz servisi ile İzmir JetPark hizmetinizde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Gelen yolcuyu karşılamada asıl sıkıntı var. Buna karşın iç hatlar gelen kısmındaki otopark çok küçük, ücreti 3lira yapsınlar yapmasına da, büyük otoparkta bile zaman zaman yer sıkıntısı oluyor. Önce otoparkları kullanışlı hale getirmek gerekiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Aracınız benzinli bile olsa (LPG ve dizelleri saymıyorum bile...) 1 saat boyunca havaalanı içerisinde yavaş bir tur atıp gezsenizde, yakacağınız benzinin tutarı ödeyeceğiniz otopark parasından daha az olur. Bizzat deneyip gördüm. --Bilim Adamı!--

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Meydan çevre güvenliğini sağlayan ,tüm meydan cevresinde nöbet tutan asker değilmidir.Senin güvenlikçin A kapısında klimalı odada beleş internetten film izler,oyun oynar yalanmı ?DHMI de bir işin olsa 10 kapı dolaşır bir imza alır 20 kişi ile muhatap olursun.sonuçta seninde zamanından kayıp olur.mesela gecici kart cıkarmak için.5 imza gerekliadamıda yerinde bulamazsın bazen tuvalette denk gelir yakalar imzasını alırsın .ondan önceki kıdemsızse belgeyi yeniler tekrar adam peşinde kosarsın.Kısaca park sorunu bahane çözüm DHMI İŞLETMELERİNDE.uZAK DEGİL ANTALYAYA BAKIN KISA SÜRELİ PARK İÇİN PARA BİLE VERMEZSİN.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bazı Avrupa ülkelerinde ve ABD'de kısa süreli park için özel alanlar ayrılmıştır ve ücret de çok makuldür. Örneğin, Florida'da 1 saat için sadece 1 dolar ödüyorsunuz. Bunu çözmek için yıllarca beklemeye gerek yok, ancak kimse süt liman bir durum istemiyor. Polis ceza yazıp kotasını dolduruyor, otopark işletmecisi kasasını dolduruyor, vatandaş da kendince soruna çözüm buluyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Kardeşim o meydanlar bizim vergimizle yapılmadı mı? O araziler kamu yani halk malı değilmiydi. Şimdi sattılar gir girebilirsen arabanla. Otopark parasına taksitle araba alırım. Ben hakkımı helal etmiyorum. Gelişmiş hiçbir ülkede böyle saçma uygulama yok. Şimdi otoyollarla köprüleri satıyorlar daha cümbüş yeni başlıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
EVET ÖZELLEŞSİN OKADAR ÇOK GÜVENLİK VARKİ NEREDE ÇALIŞTIRACAKLAR ŞAŞIRIYORLAR BAŞMÜDÜR SEKRETERİ BİLE GÜVENLİK PERSONELİ DİĞER ARKADAŞLARI 3 LÜ NÖBET SİSTEMİNDE ÇALIŞIRKEN BÜRODA 20 TANE ADAM NE YAPAR SEN ONLARI GÖRMÜŞSÜNDÜR YİĞİTLERİ ÖLDÜR AMA HAKKINIDA YEME O 20 KİŞİ BAYRAMDA 9 GÜN YAN GELİP YATANLARDAN İŞTE

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Şuraya bilip bilmeden daha doğrusu bilmişçe ukalaca yorum yazanlar yokmu beni çıldırtıyor ya.Yok dhmi klimalı odada oturuyomuş yok dış nöbeti asker tutuyomuş yav güleyimmi ağlıyayımmı bu bilgisiz bilgiçlere.Adamın bilgisi yok fikri çok.Cahil...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Otopark pahalılığı doğrudur. Ancak otoparkı bedava da yapsanız inanın yine bu insanlar yol kenarlarına park edecektir. Ruhlarında var bu saygısızlık

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Sen adamı otoparka girmeye mecbursun ama benim belirlediğim fiyatı da ödemeye mecbursun diye zorlarsan araç sahibi de trafik polisiyle köşe kapmaca oynayıp komik-olumsuz görüntü oluşturur. Benim bildiğim bağaj arabalarını işleten firma bile aylık onbinlerce TL kira ödüyorsa varın otoparkı işleten firmanın ödediği kira bedelini sizler tahmin edin. Ama ne DHMI ne TAV kira bedellerini düşürüp, otopark kullanım ücretine yansıtmaya yanaşmıyor. Bece tek sorun YÜKSEK KİRA bedelleridir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000