10 Eylül 2011, Cumartesi 08:10:45

120 MİLYON EURO'YA MAL OLACAK...

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Adnan Menderes Havalimanı'nda yıkılıp yapılacak İç Hatlar Terminali'nin ortalama 100 ila 120 milyon Euro'ya mal olacağını belirterek "Yenilenen Dış Hatlar'a ikiz kardeş geliyor" dedi...
  • ulkenın turızm ekonomısı antalya ya neden guzel bi havalimanı yapılmıyor..
  • egenin incisine yakışır bir proje olur inşallah
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Adnan Menderes Havalimanı'nda yıkılıp yapılacak İç Hatlar Terminali'nin ortalama 100 ila 120 milyon Euro'ya mal olacağını belirterek "Yenilenen Dış Hatlar'a ikiz kardeş geliyor" dedi. 
 
Memur-Sen İzmir Şubesi'ni İzmir Valisi Cahit Kıraç, İzmir Milletvekilleri İlknur Denizli ve Hamza Dağ eşliğinde ziyaret eden Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İzmir'e söz verdikleri 35 projeden ilerlemeye başlayanlarla ilgili bilgi verdi. Yarın Sabuncubeli Tüneli'nin temelini atarak Manisa ile aradaki mesafeyi 15 dakikaya düşüreceklerini belirten Yıldırım, "Evliya Çelebi'nin kitaplarına bile konu olmuş korkunç Sabuncubeli'nin ilk kazmasını vuracağız. Toplam 5 kilometreye yakın bir tünel. Böylece Sabuncubeli kabusu sona ermiş olacak. Bunun getirisi esasında zaman içinde çok daha iyi anlaşılacak. Manisa ile İzmir tamamen birleşik olacak. İzmir ekonomisine ve Manisa'ya getireceği hareketliliğin çok büyük oranda artacağını söyleyebiliriz. Sabuncubeli'nin direncini kırma zamanı geldi artık. İzmirlilere, Manisalılara yokuş yapamayacak" dedi. 
 
DIŞ HATLAR'A İKİZ GELİYOR 
 
Adnan Menderes Havalimanı'nın İç Hatlar Terminali için hazırlanan ihale ilanının da yayınlandığını kaydeden Binali Yıldırım, "O proje de gerçekleşme aşamasına geldi. Oradaki dış hatlar terminalinin ikizini iç hatlar terminali olarak yapıyoruz. Böylece havaalanının gelecek 20 yıllık ihtiyacını rahatlıkla karşılayacak bir tesis gerçekleştireceğiz. İki yıl sürecek proje yap-işlet-devret modeliyle hayata geçecek" dedi. Bakan Yıldırım ayrıca maliyet konusunda da "Dış Hatlar Terminali 100-120 milyon Euro civarında gerçekleşmişti. Bu da o civarda olur. Biz en yüksek kirayı ve en düşük maliyeti çıkarana ihaleyi vereceğiz" bilgisini verdi. 
 
PROJELERE İHALE YAĞMURU 
 
Diğer projelerle ilgili de bilgi veren Bakan Yıldırım, "Gördüğünüz gibi eldeki imkanları en iyi şekilde kullanıyoruz. Bütçe kaynaklarından iş yapmak her zaman kolaydır. Önemli olan bütçe kaynakları dışında modeller geliştirip o kaynakları daha öncelikli konulara ayırabilmek daha sosyal konulara ayırabilmektir. Kruvaziyer limanına ilişkin çalışmalar yolunda gidiyor. 2 aya kadar ihalesine çıkacağız. Konak Pier'e marina yapımı ilgili çalışmalar da planlandığı şekilde gidiyor. Bu yıl bitmeden ona da başlamış olacağız. Daha önce Ege Ray bünyesinde İZBAN için verdiğimiz kuzeye ve güneye uzatma sözü vardı. Gaziemir'den Torbalı'ya kadar olan kısmın ihalesi gerçekleşti. 7 Ekim'de temelini atacağız" diye konuştu. 
 
FUARIN ŞANI VE İHTİŞAMI AZALMIŞ 
 
Bu yıl 80'nci kez kapılarını açan İzmir Enternasyonal Fuarı hakkında da değerlendirme yapan Binali Yıldırım, "Fuarın şanı ve ihtişamı artacağına azalmış. Bunun sorgulanması lazım. Dünyada herşey gelişiyor, yenilikçi ürünler gelişiyor, dünya küresel köy haline geliyor. Neden İzmir Fuarı bu gelişmeye paralel duruma gelemiyor? Bunun İzmirliler tarafından sorgulanması lazım. İzmir, Cumhuriyet'in kuruluş yıllarındaki Türkiye ekonomisindeki yerini, bu fuarla başlayan kalkınma hamlesini tekrar sağlamalı. Bunu yapacağız. Bu işi EXPO 2020 ile yoluna koyacağız. Bu da ilave bir hizmet" dedi 
 
TOPLU SÖZLEŞME DEĞERLENDİRMESİ 
 
Bakan Yıldırım ayrıca, yeni anayasa ile birlikte toplu görüşme yerine toplu sözleşmenin benimsendiğini belirterek, "Ekim ayının ikinci haftasında toplu sözleşme ile ilgili ikinci düzenleme yani anayasadan sonraki yasal düzenleme bitmiş olacak. Böylece bu sene bitmeden toplu sözleşmeyi de kamuda çalışan memurlar sendikaları marifetiyle kamu idareleriyle gerçekleştirmiş olacaklar. Böylece örgütlü toplum örgütlü çalışma hayatıyla ilgili çok ciddi bir adımı da atmış olacağız. Artık bu ayıplı anayasanın getirdiği, yıllardan beri çalışanların gündeminde olan bu sıkıntıyı da tamamen çözmüş olacağız. " 
 
ŞENOCAK TOPLU SÖZLEŞME MASASI İSTEDİ 
 
Memur Sen İzmir Şube Başkanı Abdürrahim Şenocak ise 12 Eylül Referandumu'nun memurların yasal hakları bakımından bir milat olduğunu belirterek "2011 yılında toplu sözleşme masasının kurulmasını istiyoruz. Meclis açılır açılmaz konunu ele alınmasını talep ediyoruz" diye konuştu. SoMali'deki açlığa karşı Memur-Sen olarak kampanya yürüttüklerini kaydeden Şenocak, 1 milyon TL'ye yakın bir kaynağı yardım kuruluşları aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştırdıklarını söyledi. Yeni anayasa için çalışmaları sürdürdüklerini anlatan Şenocak, 9 bin kişiye uyguladıkları anketi 12 Eylül'de Anayasa Komisyon Başkanı'na sunacaklarını aktardı.

Son Dakika
120 MİLYON EURO'YA MAL OLACAK...

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
ulkenın turızm ekonomısı antalya ya neden guzel bi havalimanı yapılmıyor..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
egenin incisine yakışır bir proje olur inşallah

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000