22 Mayıs 2011, Pazar 08:35:59

YOLCULAR ÇILGINA DÖNDÜ UNITED ÖZÜR DİLEDİ!

United Airlines havayolu şirketi, yanlışlıkla 11 Eylül saldırılarında kullanılan uçakların sefer sayılarını yeniden kullandı...
  • Bu haberi okuyana kadar aklın neredeydi...
  • Cok sacma kullanilsa ne olur ayni mantikla bakarsak ayni ucak tipinin de mi kullanilmamasi lazim. Amerika ve Fransa aptalca davraniyorsa bizim de oyle davranmamiz mi lazim?
  • birisi bana neden amsterdam kazasının uçuş numarası olan TK1951 in hala sefer sayısı olarak kullanıldığını açıklayabilir mi???
Amerikan havayolu şirketi United Airlines, 11 Eylül saldırılarında kullanılan uçakların sefer sayılarını 'yanlışlıkla' yeniden kullanınca özür dilemek zorunda kaldı.
11 Eylül 2001'deki saldırılarda kullanılmak üzere kaçırılan uçakların 93 ve 175 olan sefer sayılarına sahip uçuşların biletleri satışa çıktı.
Sayıları görerek dehşete düşen yolcular, tepki gösterirken, havayolları sendikası olayı, 'korkunç bir hata' diye niteledi.

Newark- San Fransisco seferi için havalanan United 93, Pennsylvania'da düşmüş, 33 yolcu, 7 mürettebat ve saldırıyı gerçekleştiren dört kişi ölmüştü. Boston-Los Angeles seferi yapacak olan United 175 ise İkiz Kuleler'e dalmış, 51 yolcunun, dokuz mürettebatın ve 5 eylemci ölmüştü. 11 Eylül saldırılarında yaklaşık 3 bin kişi yaşamını yitirdi.

United Airlines saldırıların ardından UA93 ve UA175 sefer sayılarını kullanımdan kaldırdı. Bir sefer sayısı yaygın bir şekilde bir trajediyle eşanlamlı olarak anılır hale geldiğinde, bu havayolu şirketlerinin başvurduğu ortak bir uygulama.

United Airlines sözcüsü, olaydan üzüntü duyduklarını, sayıların yanlışlıkla yeniden sisteme alındığını açıklayarak, sayıların derhal sistemden çıkarılması için derhal harekete geçirildiğini belirtti ve özür diledi.

Rio-Paris seferi yapan Air France'a ait yolcu uçağının 2009'da Atlas Okyanusu'na çakılmasının ardından havayolu şirketi, A447 sefer sayısını AF445 olarak değiştirdi.
YOLCULAR ÇILGINA DÖNDÜ UNITED ÖZÜR DİLEDİ!

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
Bu haberi okuyana kadar aklın neredeydi...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Cok sacma kullanilsa ne olur ayni mantikla bakarsak ayni ucak tipinin de mi kullanilmamasi lazim. Amerika ve Fransa aptalca davraniyorsa bizim de oyle davranmamiz mi lazim?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
birisi bana neden amsterdam kazasının uçuş numarası olan TK1951 in hala sefer sayısı olarak kullanıldığını açıklayabilir mi???

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000