04 Haziran 2014, Çarşamba 09:18:51

UNITED AIRLINES UÇAĞINDA ŞOKE EDEN OLAY!

ABD’de United Hava Yolları’na ait uçağın 30 Aralık 2013’te Iowa-Colorado’dan kalkışından hemen sonra büyük bir facia atlattığı ortaya çıktı.
  • Uçak aletli uçuş gerçekleştirmiş. Elbet tabi uçakta fazladan indian pilot olaydı , FO nun panik olmasına gerek kalmazdı.
  • Külliyen yalan bir haber.. United şirketindeki en tecrübesiz F/O'nun toplam uçuş saati Türkiye'deki herhangi bir şirkette rahatlıkla kaptan olmaya yetecek kadardır. Prosedür gereği kalp krizi geçiren kaptanın yerine kokpite asiste etme amaçlı pilot alınabilir. Ama F/O'nun panik olduğu,uçağı yolcunun indirdiği ile ilgili ABD basınında tek kelime yazı yok.. Maalesef Airporthaber sitesi her geçen gün havacılık dünyasının TAN gazetesine dönüşüyor. Büyük bir güven ve itibar kaybı olarak nitelendiriyorum.. Tabii ki bu yorum yayınlanır ve sizler de okuyabilirseniz..
  • Bu olay Des Moines, Iowa'dan Denver, Colorado'ya ucan ucakta oluyor. Once bir anons yapip ucakta doktor yada saglik personeli olup olmadigi soruluyor, bir hasta bakici one gidiyor ve kendini tanitiyor, sonra ona kalp krizi geciren kaptani gosteriyorlar, hemen ucakdaki defibrillator'u kullanarak kaptana mudahele ediyor. Sonra, ucakta pilot var mi diye anons yapiliyor, bu pilot kokpite gidiyor. United f/o'lari baska havayollarinda captan olacak deneyime sahiptir, 45 yasindan asagiya f/o zor gorursunus, ucak buyudukce deneyim ve yas artar. Yedek pilot bir guvenlik geregi. ABD'e yolcu olarak ucan cok pilot ve de kabin memuru vardir ucaklarda, ozellikle hublar arasindaki ucuslarda. Simdi soralim: THY ucaklarinda defibrillator var mi? yolcu olarak ucan pilot var mi?
  • Tamamen normal bir gelişme. 2.ci pilot gayet doğru yapmış. Mutlaka 2.ci bir pilotun olmadında en azından tedbir bakımından bulunması gerekir. 2.ci pilotada bir problem olduğu taktşrde ne olacaktı. Olması geteken doğru bir prosedür. " panik" kısmı, işin hikayesi. Konuyu heyacanldırmak için yapılan bir iş. Yanınnızda biri ölmek üzere, heyacanlanmayıp ne yapacaktı?
  • Bence olması gerekenleri yapmış. Ama sonuçta kabinden bakan bir yolcu bunu bilmediği için F/O'yu bu şekilde suçlamış gibi. Kokpitte o anda olanları bilen kişi sayısı 2-3 kişiyi geçmez. Bence tamamen abartılarak yapılmış bir haber.
  • Bu normal bir usuldur, ucakta bir pilota birsey olursa ucakta asiste edebilecek baska bir pilot var mi diye anons yapilir.
  • Yeni bir hollywood filmidir olsa olsa...
  • Lokasyon yanlış belirtilmiş..
  • Doktor anosu yapılır,yolcular arasında pilot olup olmadığı sorulur.Gerisi palavra.
  • desene simdi orda isten cikartilip bir turk pilotun daha yerine geccek burda

ABD’de United Hava Yolları’na ait uçağın 30 Aralık 2013’te Iowa-Colorado’dan kalkışından hemen sonra büyük bir facia atlattığı ortaya çıktı. 

Uçuş sırasında kaptan pilotun kalp krizi geçirmesi üzerine, yardımcı pilot panikledi. İnişi tek başına gerçekleştiremeyeceğini düşünen pilot, önce pilotu kurtarmak için “Aranızda doktor var mı” diyerek yolculara yardım çağrısında bulundu. 

Ardından yolculara “Aranızda pilot var mı?” sorusunu yönelten yardımcı pilot ve kabin ekibi, tecrübeli bir savaş pilotu olan ABD’li Mark Gongol’un uçakta olmasıyla rahat bir nefes aldı. Yardımcı pilot koltuğuna geçen Gongol, diğer pilotla birlikte derhal kuleyle irtibata geçerek acil iniş için izin istedi. Başarılı bir iniş gerçekleştiren Gongol, 160 kişinin hayatını kurtarmış oldu. ABD’li Gawker gazetesine hikayesini 6 ay sonra anlatan Gongol, daha önce 4 motorlu B-1B Lancer bombardıman uçağı kullandığını belirtti. (Vatan)

UNITED AIRLINES UÇAĞINDA ŞOKE EDEN OLAY!

Yorumlar Tüm Yorumlar (19)

yerli pilot ~ 10 yıl önce
Uçak aletli uçuş gerçekleştirmiş. Elbet tabi uçakta fazladan indian pilot olaydı , FO nun panik olmasına gerek kalmazdı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Uydurma ~ 10 yıl önce
Külliyen yalan bir haber.. United şirketindeki en tecrübesiz F/O'nun toplam uçuş saati Türkiye'deki herhangi bir şirkette rahatlıkla kaptan olmaya yetecek kadardır. Prosedür gereği kalp krizi geçiren kaptanın yerine kokpite asiste etme amaçlı pilot alınabilir. Ama F/O'nun panik olduğu,uçağı yolcunun indirdiği ile ilgili ABD basınında tek kelime yazı yok.. Maalesef Airporthaber sitesi her geçen gün havacılık dünyasının TAN gazetesine dönüşüyor. Büyük bir güven ve itibar kaybı olarak nitelendiriyorum.. Tabii ki bu yorum yayınlanır ve sizler de okuyabilirseniz..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
uydurma degil ~ 10 yıl önce
B52 pilotu Colorado'luydu. Burada televizyon'a birkac kere cikti. Kendisinin sadece ATC communication'ini yaptigini, ucagi f/o'nun ucurdugunu soyledi.
defibrillator ~ 10 yıl önce
Bu olay Des Moines, Iowa'dan Denver, Colorado'ya ucan ucakta oluyor. Once bir anons yapip ucakta doktor yada saglik personeli olup olmadigi soruluyor, bir hasta bakici one gidiyor ve kendini tanitiyor, sonra ona kalp krizi geciren kaptani gosteriyorlar, hemen ucakdaki defibrillator'u kullanarak kaptana mudahele ediyor. Sonra, ucakta pilot var mi diye anons yapiliyor, bu pilot kokpite gidiyor. United f/o'lari baska havayollarinda captan olacak deneyime sahiptir, 45 yasindan asagiya f/o zor gorursunus, ucak buyudukce deneyim ve yas artar. Yedek pilot bir guvenlik geregi. ABD'e yolcu olarak ucan cok pilot ve de kabin memuru vardir ucaklarda, ozellikle hublar arasindaki ucuslarda. Simdi soralim: THY ucaklarinda defibrillator var mi? yolcu olarak ucan pilot var mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Normal ~ 10 yıl önce
Tamamen normal bir gelişme. 2.ci pilot gayet doğru yapmış. Mutlaka 2.ci bir pilotun olmadında en azından tedbir bakımından bulunması gerekir. 2.ci pilotada bir problem olduğu taktşrde ne olacaktı. Olması geteken doğru bir prosedür. " panik" kısmı, işin hikayesi. Konuyu heyacanldırmak için yapılan bir iş. Yanınnızda biri ölmek üzere, heyacanlanmayıp ne yapacaktı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Bence olması gerekenleri yapmış. Ama sonuçta kabinden bakan bir yolcu bunu bilmediği için F/O'yu bu şekilde suçlamış gibi. Kokpitte o anda olanları bilen kişi sayısı 2-3 kişiyi geçmez. Bence tamamen abartılarak yapılmış bir haber.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Korak? Pilot ~ 10 yıl önce
Bu normal bir usuldur, ucakta bir pilota birsey olursa ucakta asiste edebilecek baska bir pilot var mi diye anons yapilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yok artık ~ 10 yıl önce
Yeni bir hollywood filmidir olsa olsa...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
disinfo ~ 10 yıl önce
Lokasyon yanlış belirtilmiş..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Doktor anosu yapılır,yolcular arasında pilot olup olmadığı sorulur.Gerisi palavra.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
desene simdi orda isten cikartilip bir turk pilotun daha yerine geccek burda

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000