04 Haziran 2015, Perşembe 12:46:00

United Airlines özür diledi

Amerikan havayolu şirketi United, uçakta ayrımcılığa maruz kaldığını belirten Tahera Ahmad isimli Müslüman kadından özür diledi.
  • Erkek ulan
  • erkek senin babandir
  • Erkek bu ya
  • Eyyy united Airlines haddini bil
  • Tavuk kalmaz, bilet iste. Uçak 10 dakika gecikir bilet iste. Operasyonel sebeplerden yerin değiştirilir bilet iste. Üzerine bir damla su dökülür, bilet iste. Kaptan anons yapmaz, bilet iste. Hostes 32 dişini göstermez, bilet iste. Uçak erken varır, bilet iste. 10. İçeceği istersin, gelmez, bilet iste. 6. Yemeği istersin, kalmamıştır, bilet iste. Uçağa geç kalırsın, bilet iste. Exitta koltuk istersin, verilmez, bilet iste. Yazık be kardeşim sizin gibi insanlara, utanıyorum yemin ederim aynı havayı soluduğum için sizden. Birde saygılar yazmış yorumun sonuna. Komik insan. Saygı gösterme, insan ol.
  • Kadin islamafobia uzerine calisiyor ve ne tesaduf ki bu olay onun basina geliyor! Boyle bir olay olmussa bile bence olayin olusumuna altyapiyi saglayip dogru tetiklemeleri yaparak bu hal almasini saglamistir ve dusunun suan biz bu haberi okuyoruz. Sadece bir biletle olaydan kendine fayda saglamaya calisan kucuk hesapci arkadasta cok zavalli, burdan milyon dolar kokusu geliyor buram buram sen hala bilet pesindesin.
  • Ben olsam talepte bulunurum ve ayni güzergah veya farkli uçuş noktasina ücretsiz bilet talebinde bulunurdum.havayolu sessiz kalmayacak ve teklifte bulunacaktir O hostes çok ayip etmiş Saygilar
  • Siz insanmısınız,tüm dünyayı sömürdünüz, insanları katlettiniz,sonunuz yakındır ,Allahın gazabı üstünüze olacak.

Amerikan havayolu şirketi United, uçakta ayrımcılığa maruz kaldığını belirten Tahera Ahmad isimli Müslüman kadından özür diledi.

United Havayolları Sözcüsü Charles Hobart, Associated Press haber ajansına elektronik posta yoluyla verdiği bilgide, şirketin "müşterilere ve çalışanlara yönelik ayrımcı veya ayrımcıymış gibi görünen davranışları hoş görmeyeceğini" kaydetti.

Hobert, olay üzerine yapılan soruşturma sonucu Müslüman kadına karşı ayrımcı davranışlar sergilediği iddia edilen ve başka bir şirketin çalışanı olan kabin görevlisinin artık United müşterilerine hizmet vermeyeceğini açıkladı.

Hobart, United'ın müşterilerle bire bir iletişimi olan çalışanlarının her yıl kültürel farkındalıkla ilgili dersleri de içeren müşteri hizmetleri eğitimi aldığını belirterek, "Sefer United'ın kendi seferi olmamasına rağmen, Tahera Ahmad bizim müşterimizdi. Bu nedenle uçuşta yaşadıklarından dolayı kendisinden özür diliyoruz" ifadesini kullandı.

Tahera Ahmad isimli Müslüman kadın, sosyal medya hesabında, United Havayolları'na bağlı Shuttle America adlı şirketle 30 Mayıs'ta yaptığı uçuşta başörtüsünden dolayı ayrımcılığa maruz kaldığını belirtmişti.

Verdiği bilgiye göre Ahmad, uçakta yapılan içecek servisi sırasında hostesten istediği kutu içeceğin kendisine kapağı açık şekilde servis edilmesine tepki göstererek, "hijyenik sebeplerden dolayı" kendisine kapağı kapalı bir kutu içecek getirilmesini istedi.

Buna karşı hostes, "Sana kapağı kapalı kutu kola veremem, bu yüzden sana içecek yok" diye karşılık verdi, buna gerekçe olarak da "bazı kişilerin kutu içeceği silah olarak kullanabileceği" iddiasını dile getirdi.

Bu sırada yanında yolculuk yapan kişiye kapalı kutuda içecek verilmesine tepki gösteren Tahera Ahmad, neden sadece kendisinin bu duruma maruz kaldığını sorması üzerine, kutunun kapağını açan hostes "Sen bunu silah olarak kullanmadan ben açayım" dedi.

Ahmad, bu durum karşısında diğer yolcuların da kendisine ayrımcılık yaptığını, yolculardan birinin hakaret ederek, "Evet, bunu silah olarak kullanabilirsin. Kes sesini" dediğini aktardı. Ahmad, diğer yolcuların da bu olay karşısında sessiz kaldıklarını belirtti.

ABD'nin en saygın üniversitelerinden Northwestern Üniversitesi'nin internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Tahera Ahmad bu okulda dinler arası diyalog yöneticiliği yapıyor. Sitede yer alan bilgiye göre Ahmad, çalışmalarından dolayı Beyaz Saray'a ABD Başkanı Barack Obama tarafından da davet edilerek onurlandırıldı.

United Airlines özür diledi

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Erkek ulan

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Terbiyesiz ~ 9 yıl önce
Çok emin konuştun açıpta baktın mı ?
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
erkek senin babandir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Erkek bu ya

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Eyyy united Airlines haddini bil

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Her şeye bilet iste ~ 9 yıl önce
Tavuk kalmaz, bilet iste. Uçak 10 dakika gecikir bilet iste. Operasyonel sebeplerden yerin değiştirilir bilet iste. Üzerine bir damla su dökülür, bilet iste. Kaptan anons yapmaz, bilet iste. Hostes 32 dişini göstermez, bilet iste. Uçak erken varır, bilet iste. 10. İçeceği istersin, gelmez, bilet iste. 6. Yemeği istersin, kalmamıştır, bilet iste. Uçağa geç kalırsın, bilet iste. Exitta koltuk istersin, verilmez, bilet iste. Yazık be kardeşim sizin gibi insanlara, utanıyorum yemin ederim aynı havayı soluduğum için sizden. Birde saygılar yazmış yorumun sonuna. Komik insan. Saygı gösterme, insan ol.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Inanmadim ~ 9 yıl önce
Kadin islamafobia uzerine calisiyor ve ne tesaduf ki bu olay onun basina geliyor! Boyle bir olay olmussa bile bence olayin olusumuna altyapiyi saglayip dogru tetiklemeleri yaparak bu hal almasini saglamistir ve dusunun suan biz bu haberi okuyoruz. Sadece bir biletle olaydan kendine fayda saglamaya calisan kucuk hesapci arkadasta cok zavalli, burdan milyon dolar kokusu geliyor buram buram sen hala bilet pesindesin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Ben olsam talepte bulunurum ve ayni güzergah veya farkli uçuş noktasina ücretsiz bilet talebinde bulunurdum.havayolu sessiz kalmayacak ve teklifte bulunacaktir O hostes çok ayip etmiş Saygilar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Expat Turk ~ 9 yıl önce
Bravo. Muslumanligi menfaat icin kullanmanin bir yolunu daha urettiniz az once.
İsim / Rumuz ~ 9 yıl önce
Siz insanmısınız,tüm dünyayı sömürdünüz, insanları katlettiniz,sonunuz yakındır ,Allahın gazabı üstünüze olacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000