14 Kasım 2011, Pazartesi 08:02:19

UÇAĞA BİNİŞ SÜREMİZ 40 YILDA NEDEN ARTTI?

Boeing şirketinin yaptığı bir araştırmaya göre uçağa biniş süresi eskiye göre iki kattan fazla arttı.
  • Beni ne/kim yavaşlatır/engeller? Benden önce bin(diril)en ön koltuk yolcusu. Buna kim sebep oluyor? Ben ve diğer yolcuların basiret(sizliğ)i ve bindirmede sıra kültürü sınavı vermemiş yer görevlisi. Lutfen efendi(ye)ler; İlk girmek-son çıkmak kuralını zorlarsak, binişler akıcı ve çabuk olur; kimse yağmurda-rüzgarda-sıcakta merdivende-koridorda basiretsizliğe mahkum olmaz; sinir harbi yaşamaz. Başarılar.
  • Türkiye çıkışlı, yabancıların ağırlıkta olduğu uçuşlarda bizde de boarding ortalamadan kısa sürüyor. Ama işçi seferlerinde uygulamanın kralını da yapsanız kimse amacı anlamadığı için süreyi kısaltmak imkansız. El bagajını kısıtlayın: kapıda kavga, herşeyi kargoya almak isteyin: check-inde kavga, yer numarası vermeyin uçakta kavga.. Bizde işlerin düzelmesi için en az iki neslin değişmesi gerekiyor, minimum 50 yıl.
  • EASYJET,RYANİR gibi şirketleri örnek almak lazım.Uçağa biniş süresi max.10dk dır:Nedeni ise çok basit FREE SEATİNG :)Yer kapmak için koşa koş agidiyolar uçağa ayrıca 10Euro verirsen ilk sen gidersin SPEEDY BOARDING :) hem kazanç hem quıck turaround :P
1970'lerde 140 yolcunun uçağa binmesi 15 dakika sürerken bugün aynı işlem 30 ila 40 dakika sürüyor.

Delta Havayollarıyla Houston'dan New York'a uçan Brian Proffit, "Beyzbol maçlarında çantası olanlar nasıl ayrı bir sıraya giriyorsa bagajı olan yolcular için de ayrı bir sıra açılmalıdır. Biniş kuyrukları güvenlik kuyruklarından beter oldu" diyor.

Bagaj ücretleri yükseldiğinden beri yolcular yanlarına daha çok el bagajı alıyor. Bu da uçaklarda koridorlarda yolcular eşyalarını yerleştirirken sıra oluşmasına yol açıyor.

Spirit Havayolları her el bagajına 20 ila 40 dolar almaya başladığını ve yolcuların artık koltuklarına daha çabuk yerleştiklerini belirtiyor.

Yükü bagaja vermek parça başına 2 dolar daha ucuza geliyor ve Spirit'in iddiasına göre bu yolla "uçağa stressiz binmek" ortalama altı dakika kazandırıyor.

Havayolu şirketleri uçağa binişi hızlandırmak için çeşitli yollar deniyor. Kimisi arka koltuktaki yolcuları, kimisi pencere kenarında oturanları önce alıyor.

American Havayolları da uçağa biniş yöntemini Mayıs'ta değiştirdi. Business sınıfı ve sık uçan yolcularına hâlâ öncelik verse de erken binmek için 9 ila 19 dolar fazla ücret ödeyenleri onların hemen ardından alıyor.

Bu sayede fazladan ücret ödeyenler el bagajları için yer bulabiliyor. Kalan yolcularsa kabine eşit dağılmalarını sağlamak için üç grup halinde alınıyor.

Bu yaklaşımla yolcular bagajlarını koltuklarına daha yakın bulundurabiliyor, baş üstü dolaplarından daha çok yolcu yararlanabiliyor ve son dakikada bagaja verilmesi gereken yük adedi (uçuşların gecikmesindeki başlıca etkenlerden biri) azalıyor.

Yeni yöntemin uçağa biniş süresini dört ila beş dakika azalttığı belirtiliyor.

Bütün bu ekstra ücretler havayollarının gelir hanesinde büyük bir kalem oluşturuyor.

Amadeus adlı uluslararası dağıtım firmasına göre, ABD'deki büyük havayolu şirketleri bu ücretlerden 2011'de toplam 12.5 milyar dolar, yani geçen yıla göre yüzde 87 daha fazla kazanacak.

US Havayolları'nda operasyon planlamasından sorumlu kıdemli başkan yardımcısı olan Kerry Hester, "Baş üstü dolapları seçkin bir hizmet haline geldi" diyor.

Farklı bir yaklaşım benimseyen Southwest Havayolları ise yolcularını 15 dakikada uçağa alabildiğini, sorunun temelinde her yolcuya koltuk numarası vermek olduğunu belirtiyor.

Southwest yolcuları üç biniş grubundan birine dâhil ediliyor ve check-in zamanına göre bir numara alıyor.

"Business Select" tipi bilet alan yolcuların herkesten önce binmesi garanti. Onları şirketin sık yolculuk yapan müşterileri ve 10 dolara "erkenci" biniş kartı alan yolcular izliyor.

Bu arada havayolu şirketleri, United Havayolları Müşteri Hizmetleri Müdürü Scott O'Leary'nin "hızlı olmakla düzeni sağlamak arasındaki ince denge" dediği şeyi aramayı sürdürüyor.
UÇAĞA BİNİŞ SÜREMİZ 40 YILDA NEDEN ARTTI?

Yorumlar

Misafir ~ 12 yıl önce
Beni ne/kim yavaşlatır/engeller? Benden önce bin(diril)en ön koltuk yolcusu. Buna kim sebep oluyor? Ben ve diğer yolcuların basiret(sizliğ)i ve bindirmede sıra kültürü sınavı vermemiş yer görevlisi. Lutfen efendi(ye)ler; İlk girmek-son çıkmak kuralını zorlarsak, binişler akıcı ve çabuk olur; kimse yağmurda-rüzgarda-sıcakta merdivende-koridorda basiretsizliğe mahkum olmaz; sinir harbi yaşamaz. Başarılar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Türkiye çıkışlı, yabancıların ağırlıkta olduğu uçuşlarda bizde de boarding ortalamadan kısa sürüyor. Ama işçi seferlerinde uygulamanın kralını da yapsanız kimse amacı anlamadığı için süreyi kısaltmak imkansız. El bagajını kısıtlayın: kapıda kavga, herşeyi kargoya almak isteyin: check-inde kavga, yer numarası vermeyin uçakta kavga.. Bizde işlerin düzelmesi için en az iki neslin değişmesi gerekiyor, minimum 50 yıl.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
EASYJET,RYANİR gibi şirketleri örnek almak lazım.Uçağa biniş süresi max.10dk dır:Nedeni ise çok basit FREE SEATİNG :)Yer kapmak için koşa koş agidiyolar uçağa ayrıca 10Euro verirsen ilk sen gidersin SPEEDY BOARDING :) hem kazanç hem quıck turaround :P

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000