11 Ocak 2010, Pazartesi 17:04:51

TEHLİKE UCUZ ATLATILDI! (FOTO)

Uçağın iniş takımları açılmayınca yolcular büyük panik yaşadı... Gövde üzerine teknik iniş yapan uçak nedeniyle havaalanı geçici bir süre uçuşlara kapatıldı.
  • ucak govde uzerine degil on dikme ve sol ana dikme uzerine inis gerceklestirmistir(sag ana dikme kitlenmedigi icin)
  • belliki sağ iniş takımı kapağının actuator'ü stuck olmuş...
  • gir wikipedia yaz "ram air turbine" ulaş gerçek bilgiye... burada yarım yamalak yapılan yorumlarla kafanı karıştırma... "doğru yorum" u da tebrik ediyorum.. konusu ile ilgili olan hemen fark ediliyor...
  • arkadaşlar rat ın asıl görevi hidrolik sağlamaktır. burda sağlanan hidrolik basıncı hem uçuş kumandalarında kullanılır hemde bir elektrik jenaratörünü çevirerek elektrik üretilmesini sağlar.
  • asil goze carpan, gercekten sag kanat ustu cikis slide ini hangi akilli patlatti acaba? Tahliyede kullanildi mi?/RAT her ucakta olmaz/ Ucak palyeye gecerken motor kapatma diye bir prosedur hic duymadim, pas gececek olursan napacaksin? Ancak durunca./ Rat in acilmasinin ya abnormal checklistte bir sebebi,veya o an icin mantikli gelen operational use bir olayi vardir, Airbus type im yok bilmiyorum. Herkese saygilarimla
  • genel anlamıyla yapılanlar zaten emergency prosedürlerin işleyişinin basit bir göstergesi. bunun amerikası almanyası ukraynası olmaz JAA mensubu tüm ülkeler buna FAA da dahil olmak üzereki (JAA gelişimi esnasında bilgilerinin bir çoğunu FAA'dan örneklemiştir.) eğitim her yerde aynıdır. aynı durum bizden bir uçucu arkadaşın başına gelse o da aynı durumu sergilemek mecburiyetindedir. RAM dediğini olay ise çok basit bir anlatımla dışarıdan gelen havanın dönüsü yoluyla elektirik vs. üretmeye yarayan pratik bir cihazdır (bisiklet dinamosu benzeri işlevi vardır).
  • bence amerikalı pilotlar dünyada bir numara. Adamlar çok iyi eğitim almış bu belli oluyor. Daha önce de suya indirmişlerdi uçağı helal adamlara..
  • arkadaşlar istediğinizi söyleyin bir tartışmaya daha çekmek istemiyorum ama gördünüz gibi boeing e karşı önyargıların kalkması için bir nedendir bu ne oldu sizin çok güvenli dediğiniz uçağa aynı kaza bir 737 daha başına gelmişti oda tek motorunun üzerine inmişti hemde ondaki arıza değildi takozları takımlarda unutmuşlardı yane boeing için güvenli değil diyen arkadaşlar airbus çokmu güvenli bence genel olarak eşittir daha airbus un başına neler gelicektir buradan beraber öğrenicez .geçmiş olsun .lütfen polimiğe çekmeyin!!!
  • kopardın beni .heellall.yorumlarının devamını diliyorum.
  • ne güzel seviyli ve bilgili arkadaslari okuyoruz. yorumlar aydinlatici bence. hemen kulp takmayalim. ellerinize saglik arkadaslar.

Dün akşam saatlerinde United Airlines'in Airbus A319-100 tipi UA634 sefer sayılı Chicago Ohare -New Jersey Illinois uçağı, 48 yolcu 5 mürettebatlı uçağın iniş yapacağı sırada iniş takımlarında arıza meydana geldi. Uçakta arızanın fark edilmesiyle korku dolu dakikalar yaşandı.

Havada yakıtını tükettikten sonra zorunlu iniş yapan uçağın inişi sırasında sağ motordan kıvılcımlar çıktı. Gövde üzerine iniş yapan uçaktaki yolcular, slaytlardan tahliye edilirken, 3 yolcunun hafif şekilde yaralandığı öğrenildi.

Uçağın ağır hasar aldığı ve yolcuların tahliyesinden sonra hangara çekildiği belirtildi. Olayın ardından açıklama yapan United Airlines şirketi, kimsenin ciddi şekilde yaralanmadığını üç yolcuda hafif sıyrıkların olduğunu ve tedavi edilmek istemediklerini bu yolcuların bilet paralarının iade edileceğini ayrıca, gelecek uçuşlarda kullanabilecekleri promosyon açık tarihli bilet verileceğini açıkladı.

Öte yandan olay nedeniyle 20 dakika boyunca tüm uçuşlara kapatılan havaalanı pistindeki çalışmalar yaklaşık bir buçuk saate varan rötarlara da neden oldu.

United Airlines

United Airlines

United Airlines

United Airlines

United Airlines

TEHLİKE UCUZ ATLATILDI! (FOTO)

Yorumlar Tüm Yorumlar (24)

Misafir ~ 14 yıl önce
ucak govde uzerine degil on dikme ve sol ana dikme uzerine inis gerceklestirmistir(sag ana dikme kitlenmedigi icin)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
belliki sağ iniş takımı kapağının actuator'ü stuck olmuş...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
gir wikipedia yaz "ram air turbine" ulaş gerçek bilgiye... burada yarım yamalak yapılan yorumlarla kafanı karıştırma... "doğru yorum" u da tebrik ediyorum.. konusu ile ilgili olan hemen fark ediliyor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
arkadaşlar rat ın asıl görevi hidrolik sağlamaktır. burda sağlanan hidrolik basıncı hem uçuş kumandalarında kullanılır hemde bir elektrik jenaratörünü çevirerek elektrik üretilmesini sağlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
asil goze carpan, gercekten sag kanat ustu cikis slide ini hangi akilli patlatti acaba? Tahliyede kullanildi mi?/RAT her ucakta olmaz/ Ucak palyeye gecerken motor kapatma diye bir prosedur hic duymadim, pas gececek olursan napacaksin? Ancak durunca./ Rat in acilmasinin ya abnormal checklistte bir sebebi,veya o an icin mantikli gelen operational use bir olayi vardir, Airbus type im yok bilmiyorum. Herkese saygilarimla

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
genel anlamıyla yapılanlar zaten emergency prosedürlerin işleyişinin basit bir göstergesi. bunun amerikası almanyası ukraynası olmaz JAA mensubu tüm ülkeler buna FAA da dahil olmak üzereki (JAA gelişimi esnasında bilgilerinin bir çoğunu FAA'dan örneklemiştir.) eğitim her yerde aynıdır. aynı durum bizden bir uçucu arkadaşın başına gelse o da aynı durumu sergilemek mecburiyetindedir. RAM dediğini olay ise çok basit bir anlatımla dışarıdan gelen havanın dönüsü yoluyla elektirik vs. üretmeye yarayan pratik bir cihazdır (bisiklet dinamosu benzeri işlevi vardır).

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bence amerikalı pilotlar dünyada bir numara. Adamlar çok iyi eğitim almış bu belli oluyor. Daha önce de suya indirmişlerdi uçağı helal adamlara..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
arkadaşlar istediğinizi söyleyin bir tartışmaya daha çekmek istemiyorum ama gördünüz gibi boeing e karşı önyargıların kalkması için bir nedendir bu ne oldu sizin çok güvenli dediğiniz uçağa aynı kaza bir 737 daha başına gelmişti oda tek motorunun üzerine inmişti hemde ondaki arıza değildi takozları takımlarda unutmuşlardı yane boeing için güvenli değil diyen arkadaşlar airbus çokmu güvenli bence genel olarak eşittir daha airbus un başına neler gelicektir buradan beraber öğrenicez .geçmiş olsun .lütfen polimiğe çekmeyin!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
kopardın beni .heellall.yorumlarının devamını diliyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ne güzel seviyli ve bilgili arkadaslari okuyoruz. yorumlar aydinlatici bence. hemen kulp takmayalim. ellerinize saglik arkadaslar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000