19 Şubat 2010, Cuma 17:59:44

PİLOTA 10 AY HAPİS

Alkollü olarak uçuşa gitmeden önce bir pilotun ihbarı sonucu alkol testine tabi tutulan Amerikalı pilot 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.
  • Madem böyle bir sorun var, Sun Ex. gibi Sky gibi uçuştan önce yaparsın alkol muayenesini olay biter. Göz yummak istersen de alkolle gelene kontrol yapmazsın uçar gider. Olay bu kadar basittir. Şirket olarak karar vermek gerekir.
  • Bu olay biz de olsa soyleydi,boyleydi demeden once biraz kendimize,kulturumuze bakmak lazim.Biz de bosver,ben mi ugrasacagim,aman basim derde girmesin mantalitesi oldugu surece, olaylara karsi tepkisiz kaldigimiz surece bir sikayette bulunmaya hakkimiz yok. Pilotun kesinlikle alkollu oldugunu soyleyen yorumcu: Sikayet etmezseniz, orada bu olayi resmi gorevliye bildirmezseniz burada yazdiginizi asilsiz bir suclamadan oteye gidemez. Vatandas olmanin gereklerini getirmeye basladigimizda, koyun olmaktan ciktigimizda toplum ve millet olarak daha ileri seviyelere cikma sansimiz yukselecek.. Sarhos pilota biz de ceza verilir,verilmez baska bir konu. Ama siz once kendi uzerinize dusen gorevi yaparsaniz digerlerini de sorgulama hakkiniz olur..
  • Sarhoş pilot hikayelerini hep duydum ama görmedim. Eskiden "uçmak için içerlermiş" ya da "içmek için uçarlarmış" Ancak şimdi böyle bir durum yok. Gören bilen olursa hemen şikayette bulunmalıdır. SHGM yanında ICAO ve JAA'ye bağlı tüm ülkelerde denetlemeler yapılıyor. Tespiti halinde uçuş seertifikasının iptaline kadar varan mesleki cezalar ile, işten çıkarılma gibi profosyonelliğe uygun uygulamalar, para ve hapis cezaları gibi kanuni yaptırımlar uygulanacaktır. Dedikodu yapma, şikayet hakkını kullan.
  • bizdede böyle uçan pilotlar maalesef ....faat hiç birşey yapılmıyor ..niçin çünkü bu adamlar dokunulmazlar degil mi?.allah korusun demekle olmuyor acilen önlem alınmalı
  • Bu adam ne ceza verseniz içer, yüzünden belli oluyor. Çapkın bir kişilik. Bunun Las Vegas'ı da vardır. Bizim Kıbrıs'cılar gibi. Cuma akşamından doğru Rocks'a.
  • Ramazan bayramında Amsterdama gidelim dedik. Pazar dönüşte İstanbul - Ankara uçuşu sırasında pilot inereken sert ani hareketlerde bulundu. Anlam veremedim. İndik. Esenboğanın eski kısmına yanaştık.Körük yok.Kızım 1 yaşında olduğundan uçağı son terkedenlerdendik. Biz ön kapıdan inerken kokpit kapısında bana göre sol tarafta ( kaptan pilot olsa gerek ) ayakta ,gözleri ve yüzü kıpkırmızı yanından geçerken buram buram viski kokan birisi. Bu kişi bugün pilot olabilir ama yarın da onlarca yolcunun katili olamazmı?. Bu yazıma yorum yazacak olanlar şunu bilmelidir ki pilot leş gibi içmişti.Bunu savunup ta bana yok şöyle yok böyle diyenler varsa darısı başınıza derim.Şimdi ben niye durumu şikayet etmediğime şaşırıyorum
  • Bu ceza gerçekten az. Hukukun temel amacı caydırılıksa ki burada bahse konu olay bizzat insan hayatını etkileyecek durum. 10 ay hapis az diyorum
  • Bizde olsa bu kontroller pilotların 5 de 1 i uçamaz ama nerde herkez allah gibi korkuyor bizde kimse cesaret edipte bu adam alkollü diyemiyor malesef.Bakıyorsun adam ayakta konuşuyor senle parfüm şişesinide boşaltmış üzerine düz uçuşda vuruyo kafayı uyuyo.Özellikle iş kaygısı olduğu için ekip herşeyi göze alıp ihbar etmiyor....Allahaşkına öle değil ne biçim yorum yapıyorsun diye yazmayın buraya kendinizide kandırmayın....
  • Tayyareler, uçak olmadan önce cockpit bambaşkaydı. Hosteler sorardı, walker mı, chivas mı diye.
  • Düşünülmesi bile korkunç bir şey pilotun alkollü alarak kokpite geçmesi. Bir başka olayda us airways uçağının 2 pilotunu uçak daha körükteyken fark etti güvenlik erken davranıp uçuştan çektiler alkollü çıktılar..Amerika da bu ekonomik krizde en yüksek maaş alan meslek dallarından bir tanesi pilotluk neden alkol alıp cockpite geçiyorlar anlamak mümkün değil, FAA [Amerikan Uçuş Güvenliği dairesi] çok katı kuralları olmasına rağmen, hapis, pilotluk lisansını tamamen iptal edilmesine kadar varan sonuçlar ama yine de içmeye devam soncuna katlanırlar..

Erwin Vermont WashingtonUnited Airlines'ta görev yapan Amerikalı pilot Erwin Vermont Washington, geçen yıl Kasım ayında Londra-Şikago seferi öncesi şüphe üzerine  alkol testine tabi tutulmuştu.

İngiltere’deki yasal alkol sınırının üç katı alkollü çıkan pilota, mahkeme tarafından 10 ay hapis cezası verildi.

Bir önceki duruşmada kefaletle serbest bırakılan pilotun 10 aylık hapis cezası tecil edildi.

PİLOTA 10 AY HAPİS

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

Misafir ~ 14 yıl önce
Madem böyle bir sorun var, Sun Ex. gibi Sky gibi uçuştan önce yaparsın alkol muayenesini olay biter. Göz yummak istersen de alkolle gelene kontrol yapmazsın uçar gider. Olay bu kadar basittir. Şirket olarak karar vermek gerekir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bu olay biz de olsa soyleydi,boyleydi demeden once biraz kendimize,kulturumuze bakmak lazim.Biz de bosver,ben mi ugrasacagim,aman basim derde girmesin mantalitesi oldugu surece, olaylara karsi tepkisiz kaldigimiz surece bir sikayette bulunmaya hakkimiz yok. Pilotun kesinlikle alkollu oldugunu soyleyen yorumcu: Sikayet etmezseniz, orada bu olayi resmi gorevliye bildirmezseniz burada yazdiginizi asilsiz bir suclamadan oteye gidemez. Vatandas olmanin gereklerini getirmeye basladigimizda, koyun olmaktan ciktigimizda toplum ve millet olarak daha ileri seviyelere cikma sansimiz yukselecek.. Sarhos pilota biz de ceza verilir,verilmez baska bir konu. Ama siz once kendi uzerinize dusen gorevi yaparsaniz digerlerini de sorgulama hakkiniz olur..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Sarhoş pilot hikayelerini hep duydum ama görmedim. Eskiden "uçmak için içerlermiş" ya da "içmek için uçarlarmış" Ancak şimdi böyle bir durum yok. Gören bilen olursa hemen şikayette bulunmalıdır. SHGM yanında ICAO ve JAA'ye bağlı tüm ülkelerde denetlemeler yapılıyor. Tespiti halinde uçuş seertifikasının iptaline kadar varan mesleki cezalar ile, işten çıkarılma gibi profosyonelliğe uygun uygulamalar, para ve hapis cezaları gibi kanuni yaptırımlar uygulanacaktır. Dedikodu yapma, şikayet hakkını kullan.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bizdede böyle uçan pilotlar maalesef ....faat hiç birşey yapılmıyor ..niçin çünkü bu adamlar dokunulmazlar degil mi?.allah korusun demekle olmuyor acilen önlem alınmalı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bu adam ne ceza verseniz içer, yüzünden belli oluyor. Çapkın bir kişilik. Bunun Las Vegas'ı da vardır. Bizim Kıbrıs'cılar gibi. Cuma akşamından doğru Rocks'a.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Ramazan bayramında Amsterdama gidelim dedik. Pazar dönüşte İstanbul - Ankara uçuşu sırasında pilot inereken sert ani hareketlerde bulundu. Anlam veremedim. İndik. Esenboğanın eski kısmına yanaştık.Körük yok.Kızım 1 yaşında olduğundan uçağı son terkedenlerdendik. Biz ön kapıdan inerken kokpit kapısında bana göre sol tarafta ( kaptan pilot olsa gerek ) ayakta ,gözleri ve yüzü kıpkırmızı yanından geçerken buram buram viski kokan birisi. Bu kişi bugün pilot olabilir ama yarın da onlarca yolcunun katili olamazmı?. Bu yazıma yorum yazacak olanlar şunu bilmelidir ki pilot leş gibi içmişti.Bunu savunup ta bana yok şöyle yok böyle diyenler varsa darısı başınıza derim.Şimdi ben niye durumu şikayet etmediğime şaşırıyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bu ceza gerçekten az. Hukukun temel amacı caydırılıksa ki burada bahse konu olay bizzat insan hayatını etkileyecek durum. 10 ay hapis az diyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bizde olsa bu kontroller pilotların 5 de 1 i uçamaz ama nerde herkez allah gibi korkuyor bizde kimse cesaret edipte bu adam alkollü diyemiyor malesef.Bakıyorsun adam ayakta konuşuyor senle parfüm şişesinide boşaltmış üzerine düz uçuşda vuruyo kafayı uyuyo.Özellikle iş kaygısı olduğu için ekip herşeyi göze alıp ihbar etmiyor....Allahaşkına öle değil ne biçim yorum yapıyorsun diye yazmayın buraya kendinizide kandırmayın....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Tayyareler, uçak olmadan önce cockpit bambaşkaydı. Hosteler sorardı, walker mı, chivas mı diye.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Düşünülmesi bile korkunç bir şey pilotun alkollü alarak kokpite geçmesi. Bir başka olayda us airways uçağının 2 pilotunu uçak daha körükteyken fark etti güvenlik erken davranıp uçuştan çektiler alkollü çıktılar..Amerika da bu ekonomik krizde en yüksek maaş alan meslek dallarından bir tanesi pilotluk neden alkol alıp cockpite geçiyorlar anlamak mümkün değil, FAA [Amerikan Uçuş Güvenliği dairesi] çok katı kuralları olmasına rağmen, hapis, pilotluk lisansını tamamen iptal edilmesine kadar varan sonuçlar ama yine de içmeye devam soncuna katlanırlar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000