05 Şubat 2013, Salı 10:41:00

JAPONLAR BOEING'E DAVA AÇMAYA HAZIRLANIYOR

Dünyanın önde gelen yolcu uçağı üreticisi Boeing'in ürettiği B787 Dreamliner adlı uçaklarda problem yaşayan Japonya Havayolları, 7,5 milyon dolar gelir kaybına uğradığını belirterek şirkete tazminat davası açabileceğini açıkladı.
  • US faturayi NUKE ile oder ;) her iki tarafta alisik nede olsa.

Japonya Havayolları Genel Müdürü Yoshiharu Ueki, başkent Tokyo'da yaptığı açıklamada, öncelikli hedeflerinin 787'leri tekrar kullanıma sokmak olduğunu belirtti.

Ueki, bu sürecin tamamlanmasının ardından tazminat sürecinin başlayabileceğine işaret etti. Batarya arızasına kadar 7 adet 787'i kullanan Japonya Havayolları, Helsinki'ye uçuş başlatmayı planlıyordu. Ancak 787'lerde yaşanan sorunlar nedeniyle bu hattı, ileri bir tarihe ertelemek zorunda kaldı. Şirket, geçen yıl kötü giden mali tablodan sonra toparlanma sürecine girmişti. Japonya Havayolları'ndan önce All Nippon ve United Havayolları da Boeing'i dava edebileceklerini belirtmişti.

Boeing 787 Dreamliner'daki ilk sorun Japonya Havayolları'na ait uçakta ortaya çıkmıştı. Bataryada yangın çıkarken kokpit camlarında çatlaklar oluşmuş ve yakıt sızıntısı da yaşandığı kaydedilmişti. Bunun ardından All Nippon'un bir uçağının bataryasındaki sorun nedeniyle acil iniş yapmıştı. Bunun üzerine Japonya, 787 Dreamliner'i güvenlik kontrolünden geçirmeye, sorun çözülünceye kadar da uçakların kullanılmamasına karar vermişti. Hindistan ve ABD de bu uçakları yere indirdi. Boeing'in bu sorunlardan önce batarya probleminden haberdar olduğu ortaya çıkmıştı.

JAPONLAR BOEING'E DAVA AÇMAYA HAZIRLANIYOR

Yorumlar

Nuke ~ 11 yıl önce
US faturayi NUKE ile oder ;) her iki tarafta alisik nede olsa.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000