28 Haziran 2008, Cumartesi 16:05:37

Havayolları kesintiye gidiyor

Artan petrol fiyatlarından olumsuz etkilenen Amerikan havayolu şirketleri, iç ve dış uçuşlarda daha fazla kesinti yapmayı planlıyor.

Artan petrol fiyatlarından olumsuz etkilenen Amerikan havayolu şirketleri, iç ve dış uçuşlarda daha fazla kesinti yapmayı planlıyor. Yapılacak bu kesintiyle hava ulaşımı sektörünün, 11 Eylül'ün ardından 2002 yılında yaşanan seviyeye düşebileceği belirtiliyor. Hava ulaşım sektöründeki bu düşüşün kısa süre içerisinde kısa sürede telafi edilmesinin ise ihtimal dışı olduğu kaydediliyor. Bu düşüşün ABD dışındaki ülkelere sıçrayıp sıçramayacağı ise belirsiz. 
Internatioanal Herald Tribune'de yer alan habere göre havayolu şirketlerinin eski ve kullanılmayan uçakları satışa çıkardığını belirten uzmanlar, petrol fiyatları düşse bile sektörün hızlı bir şekilde canlanmasının zor olduğuna dikkat çekiyor. Bu yüzden Amerikan uçak yolcularının uçuşlardaki bazı kesintilere veya daha önce ücretsiz aldıkları hizmetleri artık parayla almaya hazırlanmaları gerekiyor. Aynı zamanda bazı hatlarda seferlerin de azaltılacağı kaydediliyor.

Mayıs ayında, bazı şirketler, yolcuların ekstra bagajlarına 25 para almaya başlarken, American Airlines ise Haziran ayından itibaren, tek bagajı olan yolcuların tek bagajı için de ekstra 15 dolar almaya başlamıştı. US Airways ve United Havayolları da American Airlines'ın tek bagajdan da 15 dolar alma uygulamasına katılacaklarını açıkladı.

US Airways bir adım daha ileri giderek, 1 Ağustos gününden itibaren yolcularına ikram ettiği kahve, çay ya da soda için ekstra 2 dolar daha alacağını duyurdu. Yine diğer havayolu şirketlerinin çoğu da American Airlines'ın bilet fiyatlarına 20 dolar benzin farkı ekleme uygulamasına katılma kararı aldı.

Continental Havayolları ise, 3 Eylül'den itibaren 15 noktaya uçuşlarını benzin fiyatlarındaki artıştan dolayı iptal edeceğini açıkladı. Havayolu şirketleri, son bir ayda artan maliyetleri sebebiyle binlerce çalışanlarını işten çıkaracaklarını da duyurmuştu.

Hizmet ve uçuşlardaki kesintilerin ise ebatlarına bakmaksızın bütün Amerikan havaalanlarında da yaşanması bekleniyor. American ve United Airlines şirketleri, geçtiğimiz hafta Fort Lauderdale (Florida) ve San Luis Obispo (California) uçuşlarında kesintiye gideceklerini duyurmuştu. Seferlerin kaldırılması konusunda Londra ve Buenos Aires gibi büyük şehirlerin de nasibini alması bekleniyor.

 

Havayolları kesintiye gidiyor

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000