07 Nisan 2008, Pazartesi 08:15:14

HAVADA KORKUTAN İDDİA!

Havacılık endüstrisi bu iddiayla çok sarsılacağa benziyor. Bazı havayolu şirketlerinin bakımlarının tam anlamıyla yapılmadığı ve buna göz yumulduğu iddia ediliyor...

Havacılık endüstrisi geçen ay Amerika'da meydana gelen ve uçuş güvenliğini çok yakından ilgilendiren iki olayla sarsıldı. Amerikan Havacılık Dairesi (FAA), bazı havayollarının uçaklarına zamanında bakım yapmadığını tespit edip yüklü miktarda para cezası kesti. AD (air worthiness) olarak adlandırılan bakım uygulamalarının zamanında yapılmadığının belirlenmesi üzerine MD 88, MD 90, Boeing 737 ve Boeing 777 tipi uçakların uçuşlarını durdurmuştu. Bu olayın ardından ise yetkili kurum FAA'e yönelik yapılan suçlamalar adeta şok etkisi yaptı.

Tüm dünyada uçuş güvenliği konusunda kural koyma ve bunları uygulamakla görevli kurum olan FAA'e yönelik suçlamalar ise adeta bomba etkisi yarattı. İddialara göre, tüm dünyada uçuş güvenliği konusunda yetkili bir merci olan FAA’ deki bazı yöneticilerin, denetimlerin zamanında yapılmadığını bildikleri halde havayollarına göz yumdukları ileri sürüldü. Bu iddia Amerika'daki üç havayolunun üst düzey yöneticileri ile FAA'de görevli personel arasındaki konuşmalarla da belgelendi. Bu gelişmeler üzerine FAA hakkında soruşturma başlatıldı.

 

SOUTHVVEST'E 10 MİLYON $ CEZA

 

FAA, geçen ay sonunda MD, Boeing 737 ve Boeing 777 tipi uçaklarda yaptığı denetimlerde AD bakım uygulamalarının dört havayolunda zamanında yapılmadığını tespit etti. Bu gelişme üzerine filosunda 300 adet MD tipi uçak bulunan Amerikan Airlines, uçaklardan 200'ünü ground (yere indirme) etmek zorunda kaldı ve Dallas-Fort-Worth ile Chicago O'Hare havalimanlarından yaptığı tarifeli 340 seferini iptal etti. Bir başka MD kullanıcısı Delta Havayolları 133 adet, Southwest Havayolları da 43 adet MD uçağını hemen bakıma aldı. Southwest Havayollan'na 10.2 milyon dolar para cezası verildi. Aynı gerekçeyle United Airlines'ın da 52 adet Boeing 777 tipi uçağının uçuşları durduruldu. United Airlines, bakımlarını bir Kore’li şirkete yaptırdığı 7 adet Boeing 747 tipi uçağı da yeniden denetimden geçirmek üzere hangara çekti .

Para Dergisi

HAVADA KORKUTAN İDDİA!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000