15 Ekim 2009, Perşembe 09:52:13

FAA'den devlere ağır ceza geliyor!

Amerika Federal Havacılık Kurulu (Federal Aviation Administration, FAA), United Airlines ve US Airways şirketlerine milyon dolarlık ceza yaptırımlarında bulunmayı planlıyor.
  • bizimkiler olsaydi bu haberi dumazdik bile... ve o ucaklar hava ucuyor olurdu...
  • Adamlar binlerce uçuş yapmış, şimdi uyanıp ceza kesiyor. Hale bak? Hem de bakılm kuralı ihlali. çocuk oyuncağı mı bu. Ya bu arada bir kaza olsaydı? Deli midirler, nedir? Tanıdık bir sivil havacılık kurumunu çağrıştırdı bana...

FAA Çarşamba günü yaptığı açıklamada, US Airways’in filosundaki 8 uçağını Ekim 2008’den Ocak 2009’a kadar 1647 uçuşta kullanarak güvenlik kurallarını ve kendi bakım kurallarını ihlal etmesi nedeniyle 5.4 milyon dolarlık ceza yaptırımında bulunacak.

FAA ayrıca United Airlines’ın iddaalara göre filosunda bulunan Boeing 737 uçağının bir motorunda bakım prosedürlerini ihlal etmesine rağmen bu uçağı 200 uçuşta daha kullandığı gerekçesiyle 3.8 milyon dolar ceza vermeyi planlıyor.

FAA’in verdiği bu cezalar, cezaya neden olan uçak sayıları esas alındığında şu ana kadar FAA tarihinde verilmiş en yüksek para cezaları olacak.

FAA'den devlere ağır ceza geliyor!

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
bizimkiler olsaydi bu haberi dumazdik bile... ve o ucaklar hava ucuyor olurdu...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Adamlar binlerce uçuş yapmış, şimdi uyanıp ceza kesiyor. Hale bak? Hem de bakılm kuralı ihlali. çocuk oyuncağı mı bu. Ya bu arada bir kaza olsaydı? Deli midirler, nedir? Tanıdık bir sivil havacılık kurumunu çağrıştırdı bana...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000