17 Aralık 2009, Perşembe 10:35:09

En iyisi 'Southwest' oldu!

Amerikanın en büyük havayolu şirketlerinden Southwest Airlines, çalışanların görüşlerine göre oluşturulan Amerika’da çalışılabilecek en iyi 50 işyeri listesinin başında yer aldı.
  • Daha dünya bilmeden low cost yazmasini adamlar ucuyordu. Sirketin genel müdürü daha 8 yil önce dedi bizimle rekabet eden olmaz,tek rekabetimiz "Arabadir" Adamlarin Phoenix Arizonada Crew Lounge girdin zaman insanin ici aciliyor. Ekipler king sistemini kulaniyorlar kendi ucus pilanini kendileri yapiyorlar. Adam shortla ucmaya geliyor ve üstünü orda degistiriyor. Adamlar ucmayi tam proffesionelce uyguluyor.
  • Phoenix de sky harbour da southwest lerin biri iniyor biri kalkıyordu. Onlarca kalkış inişi kısaz sürede izledim. Uçakların hepsi 737. Ama FAA in southwesti çok ciddi uyardığını biliyorum. Bazı çıkma malzemeler usulsüz kullanılmış , uygunsuz bakım onarımlar yapmış. Dileyen araştırıp birkaç dakikada bulur. Yani çalışan için iyi demek yolcu için iyi demek olmuyor.Bu işin en iyisini yazmak istemiyorum çünkü bu THY değil ama gönlüm THY demek istiyor.Umarım zamanla THY en iyi olur.
  • Hiçbir firma Southwest'in yanına yaklaşamaz. 25 sene üst üste karlılık yaşayan tek firma. Onlardan öğrenilecek çok şey var.

2008 yılının birincisi General Mills ise Genel Müdürü Ken Powell’ın en iyi şirket başkanları sıralamasında birinci olmasına rağmen bu sene ikinci sıraya geriledi.

Bu sıralamayı her sene oluşturan Glassdoor.com internet sitesi şirket çalışanlarının görüşlerini toplayıp derleyerek bir sıralama haline getiriyor.

Sitenin genel müdürü Robert Hohman, en yukarıdaki şirketlerin bu konumda olmalarını sağlayan etkenin çalışanlarının kendilerini geliştirmeleri için onlara fırsat vermesi olduğunu söyledi. Bu şirketlerde çalışanların ekonomik olarak zorluk yaşanması durumunda dahi bireysel olarak büyüyorlarsa kendilerini yine de mutlu hissettiklerini belirten Hohman, tersi durumda çalışanların işleri olsa dahi fazla seçeneklerinin olmamasın onları mutsuz ettiğini söyledi. En kötü işyerleri arasında ise bir diğer büyük havacılış şirketi United Airlines bulunuyor.

2008 yılında en iyi 50 listesine giremeyen Southwest Airlines ise bu sene çalışanlarından puan alarak listenin tepesine yerleşti. Teksas merkezli low cost airline (düşük maliyetli havayolu) sınıfındaki Southwest Airlines, taşınan yolcu sayısı ve filosundaki uçak sayıları baz alındığında American Airlines ile birlikte dünyanın en büyük havayolu şirketilerinden birisi konumunda.

En iyisi 'Southwest' oldu!

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Daha dünya bilmeden low cost yazmasini adamlar ucuyordu. Sirketin genel müdürü daha 8 yil önce dedi bizimle rekabet eden olmaz,tek rekabetimiz "Arabadir" Adamlarin Phoenix Arizonada Crew Lounge girdin zaman insanin ici aciliyor. Ekipler king sistemini kulaniyorlar kendi ucus pilanini kendileri yapiyorlar. Adam shortla ucmaya geliyor ve üstünü orda degistiriyor. Adamlar ucmayi tam proffesionelce uyguluyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Phoenix de sky harbour da southwest lerin biri iniyor biri kalkıyordu. Onlarca kalkış inişi kısaz sürede izledim. Uçakların hepsi 737. Ama FAA in southwesti çok ciddi uyardığını biliyorum. Bazı çıkma malzemeler usulsüz kullanılmış , uygunsuz bakım onarımlar yapmış. Dileyen araştırıp birkaç dakikada bulur. Yani çalışan için iyi demek yolcu için iyi demek olmuyor.Bu işin en iyisini yazmak istemiyorum çünkü bu THY değil ama gönlüm THY demek istiyor.Umarım zamanla THY en iyi olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Hiçbir firma Southwest'in yanına yaklaşamaz. 25 sene üst üste karlılık yaşayan tek firma. Onlardan öğrenilecek çok şey var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000