10 Haziran 2008, Salı 12:45:42

Continental Havayolları küçülüyor!

United Airlines’tan Sonra Continental Havayolları da personel ve uçuş filosunu kısıtlama kararı aldı...

Continental Havayolları 3,000 Kişiyi İşten Çıkarıp, 67 uçağını yere indiriyor.

Continental Airlines yöneticilerinin geçtiğimiz günlerde yaptıkları açıklamaya göre 3.000 çalışan işten çıkartılacak ve 67 Boeing uçağı filodan ayrılıp, yere indirilerek kapasite kısıtlamasına gidilecek.

Continental Airlines’ ın bu duyurusu, United Airlines’ ın kendi low-cost havayolu şirketi TED’ in faaliyetini durdurduğu, 1.100 kişinin daha işine son vereceği ve filosundaki 100 uçağını yere indireceği duyurusundan bir gün sonra geldi. Delta Airlines ve American Airlines’ın da buna benzer kısıtlamaların hazırlığında olduğu konuşuluyor.

Continental'in bu hamlesi, kapasitesinde %16’lık bir kısıtlama yaptığı anlamına geliyor. Konuyla ilgili ayrıntıların Continental' in CEO’su Lawrence Kellner ve başkanı Jeffrey Smisek’ in tüm personele gönderdikleri mesajda yer aldığı öğrenildi.

Houston merkezli havayolu şirketinin yöneticileri Kellner ve Smisek, kendilerinin de bu yılın kalanı için maaş almadan çalışacaklarını mesaja eklediler.
 
İki yönetici mesajında "Havacılık sektörü krizde, işin ticari tarafı mevcut ham petrol fiyatları ve piyasadaki kapasite düzeyi ile yürümüyor. Yerinde değişiklikler yapmamız gerekiyor" ifadesini kullandı.

Continental Havayolları şu anki ham petrol fiyatları ile, yakıt maliyetlerinin geçen yıldan 2.3 milyar dolarlık artış gösterdiğini, personel maliyetlerinin çalışan başına geçen yıldan 50,000 dolar arttığını açıkladı. Bu durumda uçuşların büyük bir çoğunluğundan zarar ediliyor. Yapılan zamlar ve yeni uygulamalar da bu zararı karşılayamıyor.

Yöneticiler, azalan talep karşında şirketin uçuşlarını kısıtlamaya, uçak sayısını düşürmeye ve personel sayısını azaltmaya mecbur olduklarını, "Fiyatlar arttıkça yolcu sayısı düşecek.” sözleriyle anlattılar.

Kısıtlanan uçuşlar hakkında detaylı bilgi önümüzdeki hafta verilecek. İşten çıkartılan personelin işten ayrılmalarının özendirilmesi için özel bir program uygulanacağı, personelin çoğunluğunun istifa etmesinin beklendiği, işi bırakma işlemlerinin sonbaharda uygulanacağı ve biteceği açıklandı.

6 adet Boeing 737 uçağının bu yıl emekliye ayrıldığını, 27’si Eylül'de olmak üzere 67 uçağın daha 2009’a kadar yere indirileceği duyuruldu. Bunun yanında ekonomik yakıt tüketimi özelliğine sahip Boeing 737’ lerin filoya eklenmeye devam edeceği, yeni uçaklarla birlikte 2009’un sonuna kadar filodaki net kısıtlamanın 31 uçakla kalacağı, toplam uçak sayısının 344 olacağı da son olarak açıklandı.

Continental Airlines, son günlerde Delta ve Northwest Airlines ile yürüttüğü ortaklığın benzerini United Airlines ile gerçekleştirmek için görüşmelere devam ediyor.

Continental Havayolları küçülüyor!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000