29 Temmuz 2013, Pazartesi 12:40:29

BOEING UÇAKLARIN KONTROL EDİLMESİNİ İSTEDİ

Boeing şirketi, havayolu şirketlerinden, olası arızaların belirlenmesi amacıyla bir kaza sonrası uçağın konumunu belirlemekte kullanılan bir vericiyi kontrol etmelerini istedi...
  • Bu kontroller THY filosunuda kapsıyormu acaba ?eğer öyleyse yine bize iş çıktı desenize.
  • kesin meme yapmıştır o. başka sıkıntısı olamaz.

Bu ayın başında Londra Heathrow Havaalanında park halindeki bir Boeing 787 Dreamliner uçağında çıkan yangının ardından soruşturmayı yürüten yetkililer vericilerin incelenmesi yönünde bir tavsiye yayınlamışlardı.

Heathrow'daki yangının, uçağın arka bölümünde, Acil Durum Yer Tespit Vericisi'nin (Emergency Locator Transmitter - ELT) bulunduğu bölümde başladığı belirlenmişti.

Boeing, 717, yeni nesil 737, 747-400, 767 ve 777 uçaklarının kontrolden geçirilmesini istedi.

Boeing yetkilileri, BBC Türkçe'de yer alan habere göre; İngiltere Kaza Kırım Dairesi'nin hazırladığı raporun ardından bu yönde bir karar aldıklarını açıkladı.

Yetkililer, bu incelemelerin amacının, soruşturmayı yürüten birimlere daha fazla veri sağlamak olduğunu kaydetti.

Heathrow Havaalanı'nda, Etiyopya Havayolları'na ait park halindeki bir uçakta çıkan yangının ardından havaalanı 90 dakika seferlere kapatılmıştı.

Sistem devre dışı

Yangının ardından soruşturmayı yürüten yetkililer, Boeing 787 uçaklarındaki bir elektronik devrenin, yeni bir duyuruya kadar devre dışı bırakılması talimatı vermiş, diğer uçaklarda da, benzer sistemlerin kontrolden geçirilmesi tavsiyesinde bulunmuştu.
İngiltere Kaza Kırım Dairesi, bu uçaklardaki Acil Durum Yer Tespit Vericisi'nin, güvenli uçuşa elverişli olup olmadığının belirlenmesi için daha fazla çalışma yapılması gerektiğini açıkladı.

Daire, Acil Durum Yer Tespit Vericisi'nin bulunduğu bölgede meydana gelen yangının cihazın pillerinden mi yoksa dış etkenlerden mi kaynaklandığının belirlenemediğini kaydetti.

Yetkililer, vericinin uçakta yerleştirildiği noktada yangın ikaz sistemi bulunmadığını, yangının uçak havadayken çıkması durumunda mürettebat ve yolcular için çok ciddi bir tehlike yaratabileceğini belirttiler.

Vericiyi üreten Honeywell International, Boeing tarafından yapılan, soruşturma süresince sistemin devre dışı bırakılması uyarısını desteklediğini ancak herhangi bir kesin yargıya varmak için çok erken olduğunu açıkladı.

Geçen hafta iki büyük havayolu şirketi, Boeing 787'lerin acil durum vericileriyle ilgili sorunlar tespit ettiklerini bildirmişlerdi.
Japonya'nın All Nippon Havayolları, yapılan rutin kontroller sırasında, iki Boeing 787 uçağının vericilerinin kablolarında hasar belirlediklerini açıkladı.

Amerikan şirketi United Havayolları da altı 787 uçağının birinde, ezilmiş kablolar belirlediklerini duyurdu.

BOEING UÇAKLARIN KONTROL EDİLMESİNİ İSTEDİ

Yorumlar

Aviator ~ 11 yıl önce
Bu kontroller THY filosunuda kapsıyormu acaba ?eğer öyleyse yine bize iş çıktı desenize.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
balalayka ~ 11 yıl önce
kesin meme yapmıştır o. başka sıkıntısı olamaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000