29 Kasım 2009, Pazar 08:19:00

Amerika'da OBEZ YOLCU KRİZİ

Amerika'da giderek artan obez yolcular uçağa binince ekonomi sınıfında koltuklara sığmayınca yeni tartışmalar ortaya çıktı.
  • Ikinci koltugu MCDONALD ödemelidir, sebep Amerikadaki obezler MCDONALD da Hamburger yerken sisiyorlar. Amerikan mutfagi budur.!!!!!!!!!!! hahahahahaha.
  • kilolu yolcunun iki bilet almasi yillardir kagit uzerinde olan bir uygulamadir. Nedense acentalar asiri kilolu yolcusunu gordugu halde bu yolcuya yogun sezonda 1 bilet keserler ve havayolunu ve bu yolcunun yaninda oturmasi gereken baska bir yolcuyu madur ederler. kesinlikle hakli bir uygulamadir. extra seat talebi yapilmali ve 1 koltuga sigmayan yolcunun yanindaki koltugu satin almasi saglanmalidir. bu durumda ucretin aynisini eksta seat icin oder ama alan vergilerini 1 kere oder(2. koltuk icin sadece koltuk parasi odenir) ben 13 senedir THY de calismaktayim ve 13 senedir bu kural degismemis bir sekilde mevcut. Baskasinin ozgurlugunu/hakkini ihlal ettiginiz yerde kendi ozgurlugunuz biter. bu kadar basit

Havayolları genişletilmiş emniyet kemerleri bulundururken, obez yolcular “Ekstra koltuk satın alın” diyor. Ancak bu konuda ortaya atılan tartışmalarda obezde olsa tek yolcudur, havayolunun taşıma kurallarına göre imkan yaratması gerekir deniliyor.

Bütün bu tartışmalar sürerken Amerika'da giderek artan obez yolcu sayısı havayollarını sıkıntıya sokuyor. Özellikle iç hat uçuşu yapan United Airlines ve American Airlines obez yolcular için çözüm çareleri arıyorlar.

Boeing 757 tipi American Airlines uçağında yolcu koltuğundan taşan bir obez yolcunun görüntüsünün yayınlanması tartışmaları yeniden alevlendirdi.

Amerika'da iç hatta uçan Southwest Havayolları ise müşteri politikası bulunduğunu, obez yolcuların iki kolunu koltuğun iki yanına dayanmaları gerektiğini belirterek ikinci koltuk satın alınmasını şart koşuyor.

American Airlines ise mecburiyet olmadığını belirterek obez yolculara önceden iki koltuk satın almaları konusunda uyarıda bulunuyor. Öte yandan American Airlines koltuğa sığmayan obez yolcu fotoğrafının ticari itibarlarına zarar verdiği görüşüyle inceleme başlattı.

American Airlines "Fotoğrafın çekildiği uçağın American Airlines olup olmadığı anlaşılmıyor. Fotoğraf kasıtlı çekilmiş olabilir veya uçuş ekibinden biri tarafından yönlendirilmiş olabilir. Durumu inceleyeceğiz henüz doğrulayamadık. Ama yolcuların konforu için iki koltuk tavsiye ediyoruz” dedi.

Öte yandan aşırı kilolu yolcuların tek bilet almaları durumunda da uçaktan indirilmesnin gündemde olduğu belirtiliyor.

Obez Yolcu

(Türkiye Turizm)

Amerika'da OBEZ YOLCU KRİZİ

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Ikinci koltugu MCDONALD ödemelidir, sebep Amerikadaki obezler MCDONALD da Hamburger yerken sisiyorlar. Amerikan mutfagi budur.!!!!!!!!!!! hahahahahaha.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
kilolu yolcunun iki bilet almasi yillardir kagit uzerinde olan bir uygulamadir. Nedense acentalar asiri kilolu yolcusunu gordugu halde bu yolcuya yogun sezonda 1 bilet keserler ve havayolunu ve bu yolcunun yaninda oturmasi gereken baska bir yolcuyu madur ederler. kesinlikle hakli bir uygulamadir. extra seat talebi yapilmali ve 1 koltuga sigmayan yolcunun yanindaki koltugu satin almasi saglanmalidir. bu durumda ucretin aynisini eksta seat icin oder ama alan vergilerini 1 kere oder(2. koltuk icin sadece koltuk parasi odenir) ben 13 senedir THY de calismaktayim ve 13 senedir bu kural degismemis bir sekilde mevcut. Baskasinin ozgurlugunu/hakkini ihlal ettiginiz yerde kendi ozgurlugunuz biter. bu kadar basit

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000