30 Aralık 2009, Çarşamba 07:45:39

3 şirketten ortak uçuş planı...

THY’nin de üyesi olduğu Star Alliance üyesi 3 havayolu şirketi; ANA, Continental ve United Airlines ABD-Japonya arasındaki Pasifik uçuşlarını ortaklaşa yapabilmek için ABD’de “kartel muafiyeti” başvurusunda bulundular...

THY’nin de üyesi olduğu Star Alliance üyesi 3 havayolu şirketi; ANA, Continental ve United Airlines ABD-Japonya arasındaki Pasifik uçuşlarını ortaklaşa yapabilmek için ABD’de “kartel muafiyeti” başvurusunda bulundular. Şirketlerin böylece bu hatta daha ucuza daha çok yolcuyu taşımayı hedefledikleri belirtiliyor.

Kısa bir süre önce ABD ile Japonya arsında imzalanan “açık semalar” anlaşmasının ardından iki ülkenin havayolları da ortak uçuşlar gerçekleştirmek için harekete geçti.

Daha önce Temmuz 2009’da anti-kartel yasasından muaf olma hakkı kazanan ve ABD’de ortak uçuşlar yapmaya başlayan iki Amerikan şirketi United ve Continental, şimdi de Japon havayolları ANA’nın da bu ortaklığa dahil edilmesi için benzer bir başvuruda bulundular.

Başvurunun ABD’li makamlarca kabul edilmesi durumunda ABD-Japonya arasındaki Pasifik uçuşlarında ANA, Continental ve United Airlines uçuş planlarını ve fiyatlarını ortak belirleyebilecekler, ortak satış yapabilecekler.

3 şirketten ortak uçuş planı...

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000