11 Nisan 2008, Cuma 13:58:18

"140 bin yolcu perişan oldu, ÖZÜR DİLERİZ!"

Amerikan Havayolları CEO'su Gerard Arpey, MD-80 serisi uçaklardaki elektrik tesisatı hatası nedeniyle 1 bin 500'e yakın seferin iptal edilmesinden dolayı yolculardan özür diledi.

Uçaklarda gerekli uçuş standartlarının karşılanamadığını kabul eden ve sorumluluğu üstlenen Arpey, "çok zor şartlar altında büyük bir sabır gösteren müşterilerimize ayrıca teşekkür ediyorum" dedi.

Amerikan Havayolları sadece dün, MD-80 uçaklarıyla yapılan 933 seferini iptal etmişti. Şirket, bugünkü 570 uçuşun da iptal edileceğini duyurdu.

Bu arada aynı tip uçakları kullanan, Southwest Airlines, United Airlines, Delta Air Lines, Alaska Airlines ve Midwest Airlines'ın da aynı nedenden dolayı yüzlerce uçuşunu iptal ettiği belirtildi.

Uçuş iptallerinden yaklaşık 140 bin yolcunun etkilendiği ifade edilirken, Amerikan Havayolları müşterilerine geri ödeme yapılacağını ve konaklama maliyetlerinin tazmin edileceğini duyurdu.

Amerikan Havayolları'ndan dün yapılan açıklamada, tüm MD-80 tipi uçakların Cumartesi akşamına kadar uçuşlara hazır olacağı bildirilmişti.

"140 bin yolcu perişan oldu, ÖZÜR DİLERİZ!"

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000