10 Haziran 2010, Perşembe 08:58:07

Zonguldak Havaalanı için tepe de tıraşlanacak

Zonguldak'ta Bostancılar Dağı'nın tıraşlanmasının ardından yurt dışı ve yurt içi seferlerinin başladığı Zonguldak Havaalanı'nı için Türbe Tepe'nin de tıraşlanacağı bildirildi.
  • BİR TAŞ HİÇ KUŞ VURAMIYORSUNUZ boru jet başladı ne oldu hani zonguldaktan tarbzona yolcu çoktu kaç kişiyle uçuyor15-20 hiç 30 kişiyi gördümüki saw ne kadar 8-10 kişi gittimiki siyasiler adamları resmen kandırdı 10-15 kişiyle uçak kalkıyor tokatta aynı şekilde uçakta hiç 35-40 kişi oldumuki yazık ya yazık oralarda en az 35-40 kişi çalışıyor devletin parasına yazık
  • O berberi, Gazipaşayada gönderirmisiniz ? Tail commender.

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesine bağlı Saltukova Beldesi Belediye Başkanı Adil Düzlü, Zonguldak Havaalanı'nın yük ve yolcu kapasitelerinin arttırılması ve seferlerin daha güvenli yapılabilmesi gibi sebeplerden Türbe Tepe'nin de tıraşlanacağını söyledi. Daha 235 metrelik Bostancı Dağı'nın tıraşlanmasının ardından havaalanına yurt dışı ve yurt içi seferler başladığını hatırlatan Başkan Düzlü, 3-5 yıl içerisinde ise Bostancılar Dağı ve Türbe Tepe'nin tıraşlanması işlemlerinin tamamlanabileceğini belirtti. Bostancılar Dağı ve Türbe Tepe'nin havacılık mania planlarındaki yüksekliklere çekileceğini ifade eden Başkan Düzlü, “Şu anda Bostancılar Tepesi'nin iyileştirilmesi ile ilgili birinci aşama tamamlandı. Mutlak surette yerine getirilmesi gereken bir çalışmaydı. Ama ne kadar tıraşlanacağı ise teknik konular. Burada tepenin pistten uzaklığı bile etkili oluyor. Hava mania planlarında havaalanı çevresindeki bulunması gereken azami yükseklikler belirtiliyor. Bu planlarına göre, çalışmaların sürdürülmesi gerekiyor. Gerçek anlamda Bostancılar Dağı ve Filyos istikametinde bulunan Türbe Tepe'de ciddi bir çalışma yapılması gerekiyor. Bu tepelerde istenilen seviyeye inilirse şu anda mevcut olan uçuşların daha verimli bir şekilde devamlılığını sağlayacak. Uçuşların daha ekonomik olmasını sağlayacak. Çünkü bu tepeler yolcu sayısını ve yük miktarını engellediğini biliyoruz. Zorunlu halin dışında iyileştirilmelerin de yapılması uçak seferlerin daha da artmasına ve hava alanının daha da iyi bir hizmet vermesine fırsat verecektir” dedi.

Başkan Düzlü, yüksek maliyeti nedeniyle düşündüren tepelerin tıraşlanması işinin maliyetini düşürmek amacıyla Filyos Projesi ile birlikte hareket edilmesi planlandığını kaydetti. Çalışmaların Filyos Projesi ile birlikte yürütülmesi halinde ise bir taşta iki kuş vurulabileceğini vurgulayan Düzlü, şöyle devam etti:

“Filyos Projesi kapsamında, Filyos Irmağı boyunca sette inşaatı işimiz var. Sette inşaatı öncesinde tahsis edilecek arazilerin, gerekli dolgu ve düzenlemeler yapılacak. Bu kapsamda tepelerden çıkan malzemelerin kullanılması da planlanıyor. Bir taşla iki kuş vurulmuş olacak. Yatırımcı kuruluşlar, arsalarını ıslah ederken, tepelerden alınan malzemeler dolgu olarak kullanabilecek. Araziler bir taraftan ıslah edilirken, diğer taraftan da tepelerin fazlalıkları alınmış olacak. Bu yönde olumlu sonuç alınırsa, daha düşük maliyetle hem tepelerin seviyesi düşürülmüş olur, hem de istenilen araziler doldurulmuş olur. Böylelikle önümüzdeki 3-5 yıllık sürede tepelerin istenilen seviyeye gelmiş olacak.”

Zonguldak Havaalanı Müdürü Hasan Özşahin ise, mania planlarına göre her iki tepede teknik çalışmaların yürütüleceğini doğrularken, teknik ölçüm, değerlendirme ve bilgilendirmelerin ise Ulaştırma Bakanlığı, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ve Devlet Hava Meydanları Genel Müdürlüğü tarafından yapıldığını kaydetti.
 

Zonguldak Havaalanı için tepe de tıraşlanacak

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
BİR TAŞ HİÇ KUŞ VURAMIYORSUNUZ boru jet başladı ne oldu hani zonguldaktan tarbzona yolcu çoktu kaç kişiyle uçuyor15-20 hiç 30 kişiyi gördümüki saw ne kadar 8-10 kişi gittimiki siyasiler adamları resmen kandırdı 10-15 kişiyle uçak kalkıyor tokatta aynı şekilde uçakta hiç 35-40 kişi oldumuki yazık ya yazık oralarda en az 35-40 kişi çalışıyor devletin parasına yazık

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
O berberi, Gazipaşayada gönderirmisiniz ? Tail commender.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000