08 Ağustos 2009, Cumartesi 07:41:53

Zafer Havaalanı'nda son aşamaya gelindi

Kütahya Valisi Şükrü Kocatepe, Kütahya, Afyonkarahisar ve Uşak illerinin ihtiyacını karşılayacak Zafer Havalimanı'nın kamulaştırma işlemlerinin bir ayda tamamlanarak arazinin ihaleye hazır hale getirileceğini bildirdi.
  • Insallah olur dört gözle bekliyoruz...
  • afyon, uşak ve kütahya'da havaalanları var. çok lazımsa, afyon ve kütahya'yı askerler'le protokolle kullanamaz mısınız? altıntaş-afyon-uşak-kütahya arası mesafe ne kadar ki?merak eden alsın bir harita baksın.tamam protokol yapamadınız, uşaktaki meydanı hızlı raylı sistemlerle diğer şehirlere bağlamak da mı gelmedi aklınıza?yazıktır bu milletin parasına, değerli tarım arazilerine. günah günah allah'tan korkun!
  • kütahya yada afyona da yapın artvinin nesi eksik artvinede yapın oldu oldu her ile yapın büyükşehirlere ikişer tane yapın yapında yapın

Altıntaş Bölgesel Havalimanı arazisinde kamulaştırma işlemlerini yürütmek üzere İlimizde bulunan Ulaştırma Bakanlığı Demiryollar, Limanlar ve Hava Meydanları İnşaatı Genel Müdürlüğü Kamulaştırma Ekibinden Harita Mühendisleri Mehmet Kahraman, Mehmet Duman ve Alper Yardım Kütahya Valisi Şükrü Kocatepe'yi makamında ziyaret ederek çalışmalara ilişkin bilgi verdiler.

Vali Kocatepe, söz konusu üç ilde yaşayan vatandaşların, havalimanıyla ilgili çalışmaları uzun zamandır heyecanla bekleyip takip ettiğini belirtti. Havalimanı kurulacak 3 milyon 700 bin metrekare arazinin 2 milyon 700 bin metrekaresinin takas yoluyla alındığını belirten Kocatepe, ''Havalimanı için kalan 1 milyon metrekarelik bölümde sahiplerine ulaşamayan araziler kamulaştırılacak. DLH Genel Müdürlüğü'nden gelen heyet, bununla ilgili çalışmalara başladı. Bu işlem mahkeme kararıyla olacağı için mahkemeyle temas kuruldu. Dosyalar hazırlandıktan sonra keşifleri ve kamulaştırma bedelleri belirlenerek, sahiplerine ulaşılanlara tebliğ edilecek, ulaşılamayanlara ilanen tebliğ edilecek. Yaklaşık bir ayda kamulaştırma bedelleri bankaya bloke edilmek suretiyle havalimanı inşaatı ihale edilebilir hale gelecek ve bu yıl yap-işlet modeliyle ihaleye çıkarılacak''dedi.

Vali Kocatepe, kamulaştırma çalışmalarına fahri olarak destek veren Altıntaş eski Belediye Başkanı Ferit Karabulut'a teşekkür etti.

Kamulaştırma Ekibinden Harita Mühendisi Alper Yardım da Türkiye'de ilk defa bir havalimanı inşaatı için takas işlemlerini Altıntaş'ta gerçekleştirdiklerini ve arazinin yaklaşık 3'te ikisini bu yolla elde ederek başarı sağladıklarını anlattı. Mehmet Kahraman da havalimanının, Kütahya, Afyonkarahisar ve Uşak'a eşit mesafede, Altıntaş ilçesinin Kuyucak, Çayırbaşı ve Alibey köyleri arasındaki arazide inşa edileceğini kaydetti.

Zafer Havaalanı'nda son aşamaya gelindi

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
Insallah olur dört gözle bekliyoruz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
afyon, uşak ve kütahya'da havaalanları var. çok lazımsa, afyon ve kütahya'yı askerler'le protokolle kullanamaz mısınız? altıntaş-afyon-uşak-kütahya arası mesafe ne kadar ki?merak eden alsın bir harita baksın.tamam protokol yapamadınız, uşaktaki meydanı hızlı raylı sistemlerle diğer şehirlere bağlamak da mı gelmedi aklınıza?yazıktır bu milletin parasına, değerli tarım arazilerine. günah günah allah'tan korkun!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
kütahya yada afyona da yapın artvinin nesi eksik artvinede yapın oldu oldu her ile yapın büyükşehirlere ikişer tane yapın yapında yapın

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000