16 Şubat 2011, Çarşamba 14:00:58

YUNUSELİ HAVAALANI TEKRAR AÇILIYOR

Bursa hava ulaşımında 15 yıl önce faaliyetine son verilen Yunuseli Havaalanı'nı tekrar kazanıyor.
  • arkadaşım ilginize teşekkür ederim.atr-72-500 ler inip kalkabili rmi yunuseli'nde
  • Yunuseline; Bora jetin uçakları iner ve kalkar. + Bu şirketin zaten özel girişimleri var burayı kullanmak için . Gelelim cihaz meselesine dopler VOR cihazı burada kusursuz çalışır. Bu pist yeniden yapılır ve PCN degerleri de artırılırsa Bursayı kimse tuatamaz. Sorusu olan arkadaşlar varsa cevaplamaya hazırım. Lütfen aklı başında sorular ve eleştirler yapalım. çamur atmayalım. Çünkü atılan çamuydan yalnız ca Bursa degil tüm ülke kaybeder.
  • yunuseli 1400 1200 metrelik 2 aded piste sahip,bağlantı yollarına ve şehre çok yakın hatta tabir yerinde olursa şehrin dibinde bir havaalanı.kayseri örneğini vermişsiniz.bursa istanbul'un arka bahçesi olur demişsiniz.bunlara katılmıyorum.çünkü yunuseli kendi şartları içinde bir havaalanı.hatta büyütülmeden bu büyüklükte kullanılmalı.
  • Yunuselinden küçük uçaklarla istanbula uçup oradan başka yerlere uçmayı önerenler,Kayseriyi örnek alsın.Onlar yakınındaki Ankaraya uçup oradan başka yerlere uçmuyorlar.Bursa-yenişehirden 100 bin kişi uçarken,Kayseriden I milyon direk yurt içi ve dışı uçuyor..Büyükşehir böyle olunur,Yunuseli havaalanını önerenler sizin önerdiğiniz İstanbulun arka bahçesi olmaktır.
  • borajet'in atr'leri buraya rahat inip kalkarlar.buradan saw ve ahl ile bağlantı kurulmalı yolcuların seçeneği artmalı.borajet'i yunuseli'ne bekliyoruz,dolmuş tarzı yunuseli ahl ve saw çalışsın
  • Bu haberi kopyala yapıştırla Bursa yerel gazetelerinden aynen almışsınız. Bu havaalnı yaklasık 10 sene önce kapatıldı.Burada bir arkadasımın dedigi gibi inen tüm ucaklardan askeri ünite 440 USD para talep etti ve hatta mahkemelik oldular. O dönem ucak pilotlarda sorabilirsiniz. Yenişehir e1 saati gecen bir sürede varıyorsunuz. Ucuş işlemleri için 2 saat te önce orada olmanız gerektigini unutmayınız. YUNUS ELİ HAVALANI Bursa TuRİZMİNE VE SANAYİSİNE KATKI SAGLAYACAKTIR, Yenişehirin sisi pup ve leyleklerini yani kuş riskini görüyormu buradaki yorumcu arkadaslar. Niçin görmeden yaşamadan degerlendirmede bulunuyorlar. Başkanımızı yürekten kutlarken Bursaya hayırlı olmasını diliyorum.
  • Ben Ankara'da yaşayan bir Bursalıyım. Bu havaalanına Ankara'dan seferler başladığı anda Bursa'ya tüm yolculuklarımı buradan yapacağım. Bursa ve bizler için çok iyi olacak.
  • 1c katogorisi ne demek ,kaç kişilik uçaklar iner.Bursanın turizmine ve şehrin insanlarına ne kadar faydası olur.Lütfen biri cevap yazsın.
  • Havaalanları boşuna kapanmaz. Orada seyrüsefer sistemlerinin çalışması mümkün değil. Yunuseli açılırsa olacak kazaların sorumlusu iş bilmez siyasiler olacaktır.
  • Ben yunuseli köyünde çiftçiyim köyümüz meydanın yahınlarında, benim karı çocuklar uçak uçak diye tutturdu, binemeselerde en azından tepemizden uçah geçerde çocuk çoluk uçak seyrederiz, yanlız uçaklar yola nasıl inecekler yol kenarında cami minaresi var kırpıklanması lazım yoksa tayyare minareye kafadan gider hocayıda alır gider valla dikkatli olumması, iyi fisibilite uygulhanması lazım, bu işte furboltasyonların sekmanları çok önemli sevgiler.. hilkat.
Ulaştırma Bakanlığı Devlet Hava Meydanları Genel Müdürlüğü bütün pürüzlerin ortadan kaldırılıp raporların onaylanmasıyla birlikte Bursa Büyükşehir Belediyesi ile protokol imzalıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, mania kriterlerine göre C 1 tipi küçük uçakların iniş kalkış yapmasına engel olan Yunuseli'ndeki 9-10 binanın yıkılacağını, yeni binaların inşaatlarını bu yıl içinde tamamlayıp havaalanını açmayı hedeflediklerini söyledi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Yunuseli Havaalanı'nın küçük uçakların iniş kalkış yapabileceği bir düzene getirileceğini, pazartesi günü protokol imzalayacaklarını açıkladı. Bursa'nın 15 yıl önce havaalanı kapatıldığında 24 uçağı olduğunu, iş dünyasından ve yabancı yatırımcılardan kolay ulaşım için havaalanının açılması talebini aldıklarını ifade eden Recep Altepe, "Protokol aşamasına gelindi. Bütün prüzler çözüldü. Bu konuda Bursa'da o uçakları kullanan pilotlardan destek aldık. Mania kriterlerine uygun olmayan 9-10 binanın yıkılması kararı alındı. En büyük hedefimiz Bursa'nın ulaşılabilir, ekonomi ve turizm kenti olması. Artık Bursa'yı turizm konusunda başkent yapmak istiyoruz. Sanayi kimliğinden çıkarmak istiyoruz. Şehir ekonomisi canlanıyor, gelişiyor. Bugün 3 milyon nüfusa ulaştık. Eğer o havaalanı 15 yıl önce kapatılmasaydı, Bursa'nın bugün 100'ü aşkın uçağı olurdu. Terminal binasını, asfaltı, pistlerin düzenlenmesini, bazı hizmetleri biz yapacağız. Elektronik sistemleri Ulaştırma Bakanlığı kuracak. Bu konuda daha hızlı davranmak için iş dünyasından destek alacağız. Bugün her holdingin uçağı var. Bursa'da 300 civarında yabancı şirket var. Artık bu havaalanı bir ihtiyaç" diye konuştu.

"YABANCI YATIRIMCILAR İSTANBUL'DA GÖRÜŞMESİNİ YAPIYOR"
Birçok yabancı işadamının ulaşım zor olduğu için görüşmelerini İstanbul'da yaptığını anlatan Başkan Altepe, "Biz ilk etapta 15 yıl önce kaybettiğimizi kazanıyoruz. Daha sonra küçük uçaklarla ulaşımı kolaylaştıracağız. Belediye olarak bir hava şirketi kurmayı ve yolcu taşımayı düşünmüyoruz. Ancak zaten işadamlarının kendi uçaklarıyla bu iş hızlanacak. 350 bin nüfuslu Katar'da 300 tane özel uçak var. Londra'da 6 tane havaalanı var. Bursa'nın daha kolay ulaşılabilir kent olması bu sayede sağlanacak. Yeni stada bin 600 metre, belediye binasına bin metre mesafede bir havaalanı olacak. Burasının açılmasına askeriye ve Türk Hava Kurumu da sıcak bakıyor" şeklinde konuştu.

IŞIKLAR HAVA LİSESİ OTEL OLACAK, YENİ OKUL YUNUSELİ'NE İNŞA EDİLECEK
Başkan Recep Altepe, Işıklar Hava Lisesi'nin de Yunuseli'nde kurulacağını, tarihi bina haricinde Işıklar'daki okul binasının da bu inşaatı yapacak kurum ya da firmaya verileceğini kaydederek, "Teleferik'teki bölge otel olarak daha uygun değerlendirilebilir. Askeri lise de bir an önce bunu gerçekleştirmeyi istiyor. Zaten Teleferik oteller bölgesi olacak. Uludağ'a 22 dakikada ulaşılacak. Belki tatilciler Bursa'da kalıp günübirlik kayağa çıkacak. Aynı imar şartlarına göre yeni okulu yapacak kişi ya da kuruma bu bina verilecek. Tarihi bina aynı kimliğini koruyacak. Yunuseli'nde bin 100 dönüm yer var. Buraya askeri lise de sığar, Türk Hava Kurumu da faaliyetlerini yapar. Onun için onlar da sıcak bakıp destekliyorlar" şeklinde konuştu.
YUNUSELİ HAVAALANI TEKRAR AÇILIYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

Misafir ~ 13 yıl önce
arkadaşım ilginize teşekkür ederim.atr-72-500 ler inip kalkabili rmi yunuseli'nde

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Yunuseline; Bora jetin uçakları iner ve kalkar. + Bu şirketin zaten özel girişimleri var burayı kullanmak için . Gelelim cihaz meselesine dopler VOR cihazı burada kusursuz çalışır. Bu pist yeniden yapılır ve PCN degerleri de artırılırsa Bursayı kimse tuatamaz. Sorusu olan arkadaşlar varsa cevaplamaya hazırım. Lütfen aklı başında sorular ve eleştirler yapalım. çamur atmayalım. Çünkü atılan çamuydan yalnız ca Bursa degil tüm ülke kaybeder.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
yunuseli 1400 1200 metrelik 2 aded piste sahip,bağlantı yollarına ve şehre çok yakın hatta tabir yerinde olursa şehrin dibinde bir havaalanı.kayseri örneğini vermişsiniz.bursa istanbul'un arka bahçesi olur demişsiniz.bunlara katılmıyorum.çünkü yunuseli kendi şartları içinde bir havaalanı.hatta büyütülmeden bu büyüklükte kullanılmalı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Yunuselinden küçük uçaklarla istanbula uçup oradan başka yerlere uçmayı önerenler,Kayseriyi örnek alsın.Onlar yakınındaki Ankaraya uçup oradan başka yerlere uçmuyorlar.Bursa-yenişehirden 100 bin kişi uçarken,Kayseriden I milyon direk yurt içi ve dışı uçuyor..Büyükşehir böyle olunur,Yunuseli havaalanını önerenler sizin önerdiğiniz İstanbulun arka bahçesi olmaktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
borajet'in atr'leri buraya rahat inip kalkarlar.buradan saw ve ahl ile bağlantı kurulmalı yolcuların seçeneği artmalı.borajet'i yunuseli'ne bekliyoruz,dolmuş tarzı yunuseli ahl ve saw çalışsın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bu haberi kopyala yapıştırla Bursa yerel gazetelerinden aynen almışsınız. Bu havaalnı yaklasık 10 sene önce kapatıldı.Burada bir arkadasımın dedigi gibi inen tüm ucaklardan askeri ünite 440 USD para talep etti ve hatta mahkemelik oldular. O dönem ucak pilotlarda sorabilirsiniz. Yenişehir e1 saati gecen bir sürede varıyorsunuz. Ucuş işlemleri için 2 saat te önce orada olmanız gerektigini unutmayınız. YUNUS ELİ HAVALANI Bursa TuRİZMİNE VE SANAYİSİNE KATKI SAGLAYACAKTIR, Yenişehirin sisi pup ve leyleklerini yani kuş riskini görüyormu buradaki yorumcu arkadaslar. Niçin görmeden yaşamadan degerlendirmede bulunuyorlar. Başkanımızı yürekten kutlarken Bursaya hayırlı olmasını diliyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Ben Ankara'da yaşayan bir Bursalıyım. Bu havaalanına Ankara'dan seferler başladığı anda Bursa'ya tüm yolculuklarımı buradan yapacağım. Bursa ve bizler için çok iyi olacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
1c katogorisi ne demek ,kaç kişilik uçaklar iner.Bursanın turizmine ve şehrin insanlarına ne kadar faydası olur.Lütfen biri cevap yazsın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Havaalanları boşuna kapanmaz. Orada seyrüsefer sistemlerinin çalışması mümkün değil. Yunuseli açılırsa olacak kazaların sorumlusu iş bilmez siyasiler olacaktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Ben yunuseli köyünde çiftçiyim köyümüz meydanın yahınlarında, benim karı çocuklar uçak uçak diye tutturdu, binemeselerde en azından tepemizden uçah geçerde çocuk çoluk uçak seyrederiz, yanlız uçaklar yola nasıl inecekler yol kenarında cami minaresi var kırpıklanması lazım yoksa tayyare minareye kafadan gider hocayıda alır gider valla dikkatli olumması, iyi fisibilite uygulhanması lazım, bu işte furboltasyonların sekmanları çok önemli sevgiler.. hilkat.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000