30 Mart 2012, Cuma 20:53:53

YILDIRIM: "HAVALİMANI ÜLKENİN VİTRİNİDİR"

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, "Open Gate yazmışlar ben anlamam. Benim anladığımı söylüyorum, buraya gelen misafirler yolcular eziyet çekmeden, daha az bürokrasi kontrollerinden kurtarılarak seyahatlerini yapmalarıdır" dedi.
  • HAVALİMANI ÜLKENİN VİTRİNİ DİYORSUN DOĞRU DA AHL YE UÇAKTAN İNİNCE OTOBÜSLE TAŞINAN İNSANLAR SADECE 1 KAPIDAN BALIK İSTİF GİRİŞ YAPIP SADECE 1 O DA DARACIK BİR YÜRÜYEN MERDİVENDEN BALIK İSTİF TRANSİT SALONA ÇIKABİLİYORLAR..BU MU VİTRİN?? AYRICA AHL NİN HER YERİ AÇIK OTOPARK OLMUŞ KİMSENİN UMRUNDA DEĞİL..DÜNYA TİCARET MERKEZİNDEN GELEN E 5 DEN GELEN YOLLARIN ÜSTÜ NDE BOŞ BİR YER YOK KİMSE NE TRAFİK POLİSİ NE MÜLKİ İDARE AMİRİ NE TAV YETKİLİLERİ NE DE THY DEKİLER GÖRMÜYORLAR YA HELAL OLSUN HEPSİNE..BAKANA SORALIM YİNE BU MUDUR VİTRİN??? AYRICA TAV OTOPARK HİZEMTİNİ FAHİŞ FAİYATLA SUNMAKTAN DA VE HALKI SOYMAKTAN VAZGEÇSİN YOKSA BU VİTRİN YAKINDA KIRILIR HEPSİ ALTINDA KALIRLAR!!!!
  • yüzlerce işsiz pilot varken, bunların yerine yabancı istihdamına müsaade etmek ülkenin nesidir peki sayın bakan?
  • sayın bakan 21 aydır ödenmeyen tazminatlar nerede acaba
  • Havacılığımız büyüdü. AHL küçüldü.İki günlük boşa yanan yakıt 1800000 kg.Yani 1800 ton.Yaklaşık 1 milyon dolar.Çervreye verdiği zarar cabası.Yolcu arttı evet herkes uçağa biniyor.Vesselam altyapı sınıfta kaldı.Open gate miş.Sanki çok önemli.Herşeyi uluslararası normlarda yaptınız da bir açık kapı kaldı değil mi?SAYIN BAKAN MADEM HAVALİMANI ÜLKENİN VİTRİNİ ŞU AHL TAKSİCİLERİ BU VİTRİNİN SÜSÜMÜ NE DERSİNİZ?
  • Top sakallı beyefendinin bize göre sol yanında duran, spor kıyafetli kişi Talha GÖRGÜLÜ'dür Kayı Grup ve Sky Airlines'ın sahibidir . Sağ yanında duran takım elbiseli kişi ise Prof.Dr.Mustafa AKAYDIN olup kendisi Antalya Büyükşehir Belediye Başkanıdır ...
  • arkadaslar vitrin diyoruz terminal diyoruz ama havalimanlarinin cogunda seyrusefer aletleri eski yada yetersiz yada yok. Boylede olunca bazi havalimanlarina ozellikle kisin seferler yapilamiyor ve dunyaca zarara neden oluyorlar. Terminallerin yaninda aletlerinde iyilestirilmeside lazim. Ucak inemedikten yada kalkamadiktan sonra terminal , open gate ne ise yarar?
  • 22:29 plansız büyümeyi herkes becerir demişsin neden bu zamana kadar becermediler. başardıkları nedir demişsin. ucan yolcu sayısına iç hattaki büyümeye bakarsan bunu görürsün.iç hattaki büyüme anadolunun büyümesine yaradı.hafta sonu memleketimizi görüp dönüyoruz.
  • ????
  • arkadaş herhalde başka ülkerde yaşıyor,neyi başarmış bunlar ya,en ufak bir rüzgar esmesinde Atatürk havalimanı kabus gibi oluyor,rötarlar ,iptaller,çıldıran yolcular bumu başarı arkadaşım,plansız büyümeyi herkes becerir,önemli olan büyürken bir şeyi yüzüne gözüne bulaştırmamak.
  • kesinlikle doğrudur, çok değil 15 sene önce atsatürk havalimanın hali ortadaydı şimdi yerine ne yapıldı muhteşem bir terminal yapıldı ayrıca burayı işletmekte ayrı bir dert sorun onu da başardılar devam bunun gibi yatırımların Türkiyenin en az 15 ilinde daha olması lazımböyle havalimanı projeleri yapılmalı içerisinde yolcuların her türlü htiyacnın karşılandığı sıkılmadan zamanlarını geçirdikleri nezih bir ortam olmalı ayrıca thy nin yurt dışından gelen binlerce transit yolcusunun artmasının sebebi istanbul havalimnı yeni terminalidir ayrıca yeterli gelmiyor daha büyütülmeli hem pistler uçak park yerleri otoparklar v.s.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Bakan Yıldırım, ICF Airports Antalya Havalimanı 2. Terminal Open Gate, paralel pistler taksi yolları, yangın kurtarma istasyonu ile turizm sezonunun açılışını gerçekleştirdi.

Bakan Yıldırım, itfaiye istasyonun açılışından sonra 'panter' ismi verilen itfaiye aracının direksiyonuna geçerek, havalimanında tur attı. Bakan Yıldırım daha sonra paralel pistler taksi yollarının açılışını yaptı.

Dış Hatlar Giden Yolcu alanında düzenlenen törende konuşan Ulaştırma, Denizclik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, 'Open Gate yazmışlar ben anlamam. Benim anladığımı söylüyorum; buraya gelen misafirler yolcular eziyet çekmeden, daha az bürokrasi kontrollerinin bir tanesinden kurtarılarak seyahatlerini yapmalarıdır. Sık sık yapılan kontrollerden kurtuluyorsunuz. Biraz daha seri şekilde yolcu seyahat etmiş oluyor. Seyahat işlemlerini hızlandıran bir iş. Esasında güzel bir iş. Havaalanında uygulanmaya başlandı. İnsanlar daha rahat edecekler" diye konuştu.



"HAVALİMANI VİTRİNDİR"
'Hava alanı bir anlamda o ülkenin vitrinidir, aynasıdır' diyen Bakan Yıldırım, " İnsanlar ilk defa hava meydanlarına geldiğinde o, ülke hakkında bilgi ediniyorlar. Burası nasıl bir ülke, gelişmiş mi, temiz mi tertibi nasıl fikir ediniyor. O anlamda Antalya Uluslararası Havaalanı ülkemizin değil, dünyanın da sayılı havaalanlarından bir tanesi. İki tane pisti var, aynı anda kalkış iniş yapılabiliyor. Standartları projelendirilmesi buna göre yapılmış. Çok önemli bir şey. Biz göreve başladığımızda tek pisti
vardı, terminali tekti. Bağlantı yolları yetersiz. İki pist arasına da 2 kilometreye yakın bir cadde yapıldı. Oradan geçinler araçlar bu yolun altından geçiyor, üstünden uçak geçiyor. Peyzaj olarak da güzel olmuş, elinize sağlık, yapanlara teşekkür ediyorum"

"YAP İŞLET DEVRET MODELİ"
Türkiye'de 'yap işlet devret' modeli ile yatırımlar yaptıklarını ifade eden Bakan Yıldırım, "Antalya Havalimanı'nın bu hale gelmesini daha çok bekledik. Yap işlet devret modeli ile gerçekleştirdiğimiz Türkiye çapındaki yatırımların tutarı 2 milyar doların üzerinde. Havalimanlarını tekrar kiraya vermek suretiyle 10 milyar dolar da hazineye kazanç sağladık. Devlete 10 milyar dolar para kazandırdık. Onunla da yeni havalimanları yapılıyor. Şırnak'ta, Iğdır'da, Bingöl'de Hakkari Yüksekova'da havalimanı yapıyoruz.

Memleketimizin her tarafı aynı şekilde halkımızın. Havalimanın bulunan iller sınıf atlıyor. Oralara da vatandaşımızın gitmesi lazım. Oralarda da hava taşımacılığının rahat bir şekilde yapılması lazım" şeklinde konuştu.



"UÇAK KAYNAŞTIRIYOR"
Bakan Yıldırım şöyle konuştu: "Havacılık Türkiye'de çok gelişti. 10 yıl öncesinde 8.5 milyon iç hatlarda uçuşumuz vardı, şimdi 58.5 milyona çıktı. Havacılıkta çalışan sayısı 3 kat arttı, personel sayısı 4 kat arttı, ciro 12 kat arttı. Dolayısıyla bütün göstergeler Türkiye'de iki hanelik artışların yaşandığını gösteriyor. 15 milyon vatandaşımız ilk defa uçakla tanıştı. Uçağa binme şansına sahip oldu. Artık uçak seyahati lüks değil, ihtiyaca dönüştü. Hava yolunun gelişmesi vatandaşı da birbirleriyle yakınlaştırıyor. Değişik grupları, bölgelerden gelen insanlar seyahatte kaynaşıyor, ülkenin birliğine, bütünlüğüne, kardeşliğine de katkı sağlıyor."

Antalya Havalimanının 20012 turizm sezonuna hazır olduğunu ifade eden Bakan Yıldırırım, "İtfaiye tesisleri, araçları, havalimanı 2012 sezonuna hazır. Bundan sonra misafirlerimizi bekliyoruz. Güzel Antalya, tarım ve turizm merkezidir. Antalya, üretmeye, ülkemizin değerine değer katmaya devam ediyor. Bu çalışmalarda emeği olan bütün kamu kurumlarımıza, teşekkür ediyorum. Amacımız ülkemizi 2023'lere Cumhuriyetimizin 100'üncü yılına büyük Atatürk'ün bize işaret ettiği çağdaş uygarlık seviyesine çıkarmak. Her kim bir şey yaptıysa başımız üzerinde yeri var" dedi.

ANTALYA YATIRIMLARI
Bakan Yıldırım, " Havalimanının kapasitesi 35 milyon yolcuyu rahatlıkla çevirecek bir düzeye geldi. Turizmde son 10 yıl içinde 3 kart artış var. 7'inci turizm ülkesi haline geldik. Türkiye her bakımdan dikkat çekiyor. Antalya başta olmak üzere ülkemizin birçok yerinden çok önemli etkinlikler gerçekleştiriliyor. Antalya'ya 284 kilometre daha bölünmüş yol ilave edilecek. Sadece Ulaştırma Bakanlığı olarak yap işlet hariç, 1.5 milyar liralık yatırımı buraya gerçekleştirdik helal olsun. Antalya'dan misli misli geri dönüyor. Antalya'ya yapılan çalışma Türkiye değerine değer katmaya devam ediyor. Helal olsun" diye konuştu.

YOLCU HEDEFİ
Antalya Valisi Ahmet Altıparmak da, Bakan Yıldırım'ın ulaştırma konusunda hangi ihtiyacı olursa Antalya'ya yardımcı olduğunu hatırlattı. Vali Altıparmak, "Antalyamız bundan böyle daha sonraki yıllarda da derece alarak övünürlüğüne devam etsin. 2012 yılının 2011'den daha fazla başarılı olmasını temenni ediyorum. Geçen yıl 25 milyon üzerinde turist trafiği oldu, bu yıl inşallah 45 milyonu geçer" dedi.



"ANTALYA HAVALİMANINDA İLKLER YAŞANIYOR"
Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Orhan Birdal da, "Bugün burada sadece ikinci terminalini Türkiye'de ilk defa iki pisti bir birine bağlayan, taksi yolunu açılışını yaptık. Antalya Havalimanı ilklerin havalimanı. İlk defa altından yol geçen, üstünden uçak geçen bir yola sahip oldu. Antalya havalimanındaki hava trafiği daha etkin ve daha hızlı bir şekilde sürdürülecek. Havalimanımızda olası kazalara en hızlı bir şekilde ulaşabilmek için personelimiz, araçlarımızı barındırabilecek bir istasyon oluşturduk. Daha güvenli bir şekilde hizmet verecek. Ayrıca open gate uygulamasını da gerçekleştireceğiz" şeklinde konuştu.

'OPEN GATE' İLE YOLCULARA KONFOR
ICF Airports Yönetim Kurulu Başkanı Fırat Çeçen, 2011 yılında Avrupa'nın en iyisi seçilen Antalya havalimanında gerek yolculara gerek hava yollarına verdiğimiz hizmetleri verilen hizmetlerin dünya standartlarının üzerinde olması yönünde çalışmalarımızı yürütüyoruz" dedi.



İkinci dış hat terminalini genişlettiklerini kaydeden Çeçen, "Yolcular için kolaylık sağlayan 'Open Gate' hizmete açtık. Kapasitesini artırdık. Yolcular için nasıl bir konfor sunduğumuzu sizler göreceksiniz. Avrupa'nın en iyisi seçilmeyi neden hak ettiğimizi sizler de hissedeceksiniz. Geçen yıl 11 milyon turist giriş yaptı, hepsi de Avrupa'nın en iyisi kullanmaktan dolayı gururluydu. Bundan sonra da hizmet kalitemizi yükseltmek için çabalarımızı yürüteceğiz" ifadelerini kullandı.
YILDIRIM: "HAVALİMANI ÜLKENİN VİTRİNİDİR"

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

Misafir ~ 12 yıl önce
HAVALİMANI ÜLKENİN VİTRİNİ DİYORSUN DOĞRU DA AHL YE UÇAKTAN İNİNCE OTOBÜSLE TAŞINAN İNSANLAR SADECE 1 KAPIDAN BALIK İSTİF GİRİŞ YAPIP SADECE 1 O DA DARACIK BİR YÜRÜYEN MERDİVENDEN BALIK İSTİF TRANSİT SALONA ÇIKABİLİYORLAR..BU MU VİTRİN?? AYRICA AHL NİN HER YERİ AÇIK OTOPARK OLMUŞ KİMSENİN UMRUNDA DEĞİL..DÜNYA TİCARET MERKEZİNDEN GELEN E 5 DEN GELEN YOLLARIN ÜSTÜ NDE BOŞ BİR YER YOK KİMSE NE TRAFİK POLİSİ NE MÜLKİ İDARE AMİRİ NE TAV YETKİLİLERİ NE DE THY DEKİLER GÖRMÜYORLAR YA HELAL OLSUN HEPSİNE..BAKANA SORALIM YİNE BU MUDUR VİTRİN??? AYRICA TAV OTOPARK HİZEMTİNİ FAHİŞ FAİYATLA SUNMAKTAN DA VE HALKI SOYMAKTAN VAZGEÇSİN YOKSA BU VİTRİN YAKINDA KIRILIR HEPSİ ALTINDA KALIRLAR!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
yüzlerce işsiz pilot varken, bunların yerine yabancı istihdamına müsaade etmek ülkenin nesidir peki sayın bakan?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
sayın bakan 21 aydır ödenmeyen tazminatlar nerede acaba

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Havacılığımız büyüdü. AHL küçüldü.İki günlük boşa yanan yakıt 1800000 kg.Yani 1800 ton.Yaklaşık 1 milyon dolar.Çervreye verdiği zarar cabası.Yolcu arttı evet herkes uçağa biniyor.Vesselam altyapı sınıfta kaldı.Open gate miş.Sanki çok önemli.Herşeyi uluslararası normlarda yaptınız da bir açık kapı kaldı değil mi?SAYIN BAKAN MADEM HAVALİMANI ÜLKENİN VİTRİNİ ŞU AHL TAKSİCİLERİ BU VİTRİNİN SÜSÜMÜ NE DERSİNİZ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Top sakallı beyefendinin bize göre sol yanında duran, spor kıyafetli kişi Talha GÖRGÜLÜ'dür Kayı Grup ve Sky Airlines'ın sahibidir . Sağ yanında duran takım elbiseli kişi ise Prof.Dr.Mustafa AKAYDIN olup kendisi Antalya Büyükşehir Belediye Başkanıdır ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
arkadaslar vitrin diyoruz terminal diyoruz ama havalimanlarinin cogunda seyrusefer aletleri eski yada yetersiz yada yok. Boylede olunca bazi havalimanlarina ozellikle kisin seferler yapilamiyor ve dunyaca zarara neden oluyorlar. Terminallerin yaninda aletlerinde iyilestirilmeside lazim. Ucak inemedikten yada kalkamadiktan sonra terminal , open gate ne ise yarar?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
22:29 plansız büyümeyi herkes becerir demişsin neden bu zamana kadar becermediler. başardıkları nedir demişsin. ucan yolcu sayısına iç hattaki büyümeye bakarsan bunu görürsün.iç hattaki büyüme anadolunun büyümesine yaradı.hafta sonu memleketimizi görüp dönüyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
arkadaş herhalde başka ülkerde yaşıyor,neyi başarmış bunlar ya,en ufak bir rüzgar esmesinde Atatürk havalimanı kabus gibi oluyor,rötarlar ,iptaller,çıldıran yolcular bumu başarı arkadaşım,plansız büyümeyi herkes becerir,önemli olan büyürken bir şeyi yüzüne gözüne bulaştırmamak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
kesinlikle doğrudur, çok değil 15 sene önce atsatürk havalimanın hali ortadaydı şimdi yerine ne yapıldı muhteşem bir terminal yapıldı ayrıca burayı işletmekte ayrı bir dert sorun onu da başardılar devam bunun gibi yatırımların Türkiyenin en az 15 ilinde daha olması lazımböyle havalimanı projeleri yapılmalı içerisinde yolcuların her türlü htiyacnın karşılandığı sıkılmadan zamanlarını geçirdikleri nezih bir ortam olmalı ayrıca thy nin yurt dışından gelen binlerce transit yolcusunun artmasının sebebi istanbul havalimnı yeni terminalidir ayrıca yeterli gelmiyor daha büyütülmeli hem pistler uçak park yerleri otoparklar v.s.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000