27 Ekim 2009, Salı 07:48:29

"Van Havaalanı seferlere açılmalı"

Van Valisi Münir Karaloğlu, Van Ferit Melen Havaalanı'nın Tahran ve EriVan uçuşlarına açılarak, uluslararası haline getirilmesini istedi...
  • Van Havaalanı artan trafik nedeniyle yeterli gelmiyor.İzmirli biri olarak bayramda Van daydım.Gerçekten İrandan özellikle sağlık hizmeti almak için gelen onlarca İran plakalı araç gördüm.Van doğunun incisi olabilir.Ayrıca mevcut terminal ihtiyacı karşılamaktan çok uzak.
  • vali haddini aşmış neden arkadaşım bana kalırsa sen kendi yorumunlu üstüne düşmeyen işlere yorum yaparak haddini aşıyorsun
  • sayın valim size kesinlikle katılıyorum, ferit melen uluslararası uçuşlara açılmalı hatta erivan ve tahranla kalmamalı asya ve ortadoğu ülkelerinede hizmet etmeli. bu durum hem van hemde bölgenin kalkınması açısından çok önemli, ermenistanın her sözü geçtiğinde azerbeycanı koz olarak kullananlar fotoğrafın tamamını görememekte, eminim zamanla azerbeycan dahil herkes korkularının yersiz olduğunu anlayacaklar vanlı bir havacı olarak sizi destekliyorum.
  • Sayın vali Ermenistan ile ilişkilerde haddini aşmış. Karabağ'a Azerbaycan bayraklı uçaklarla seferler istiyoruz.

Van Valisi Münir Karaloğlu, Van Ferit Melen Havaalanı'nın Tahran ve EriVan uçuşlarına açılarak, uluslararası haline getirilmesini istedi. Aynı zamanda Ulaştırma Bakanlığı Kıyı Emniyeti Yönetim Kurulu üyesi olan Karaloğlu, önemli bir toplantıya ev sahipliği yaptı.

Van'da yapılan Kıyı Emniyeti Yönetim Kurulu toplantısına Kıyı Emniyeti Genel Müdürü Salih Orakçı, Ulaştırma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Suat Hayri Aka ve yönetim kurulu üyeleri katıldı. Toplantı öncesi gazetecilere açıklama yapan Vali Münir Karaloğlu, ulaştırma bakanlığından üst düzey yetkilileri Van'da ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını söyledi.

Kentin hava ve kara ulaşımı ile ilgili sorunlarını tartışma fırsatı bulduklarını belirten Karaloğlu, Ferit Melen Havaalanı'nın gece uçuşuna açılması ve terminal binasının yapılmasının aciliyet kazandığını dile getirdi.

Karaloğlu, "Havaalanımız uluslararası uçuşlara açılarak Tahran-Van ve Erivan-Van gibi seferlerin başlatılması halinde Van'ın turizm potansiyeli artacaktır. Denizde bazı sıkıntılarımız var. Yeterli iskeleler yok. Balıkçılık açısında önemli olan İn Köyü İskelesi ihalesi yapıldı. Çarpanak ve Adır adalarının da Akdamar gibi turizme açılması için buralara iskele yapılması gerekiyor." dedi.

Ulaştırma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Suat Hayri Aka ise, Kuzey Van Gölü Demiryolu Projesi'nin gerçekleşmesi halinde İstanbul-Van-Tahran-İslamabat üzerinden Uzakdoğu'ya uzanan bir yol oluşacağını vurguladı.

"Van Havaalanı seferlere açılmalı"

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
Van Havaalanı artan trafik nedeniyle yeterli gelmiyor.İzmirli biri olarak bayramda Van daydım.Gerçekten İrandan özellikle sağlık hizmeti almak için gelen onlarca İran plakalı araç gördüm.Van doğunun incisi olabilir.Ayrıca mevcut terminal ihtiyacı karşılamaktan çok uzak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
vali haddini aşmış neden arkadaşım bana kalırsa sen kendi yorumunlu üstüne düşmeyen işlere yorum yaparak haddini aşıyorsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
sayın valim size kesinlikle katılıyorum, ferit melen uluslararası uçuşlara açılmalı hatta erivan ve tahranla kalmamalı asya ve ortadoğu ülkelerinede hizmet etmeli. bu durum hem van hemde bölgenin kalkınması açısından çok önemli, ermenistanın her sözü geçtiğinde azerbeycanı koz olarak kullananlar fotoğrafın tamamını görememekte, eminim zamanla azerbeycan dahil herkes korkularının yersiz olduğunu anlayacaklar vanlı bir havacı olarak sizi destekliyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Sayın vali Ermenistan ile ilişkilerde haddini aşmış. Karabağ'a Azerbaycan bayraklı uçaklarla seferler istiyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000