05 Eylül 2012, Çarşamba 09:24:25

UYARI GREVİNE GİDİYORLAR...

KKTC'deki Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası (HTKS), sorunlarının hükümet yetkilileri tarafından ciddi şekilde ele alınması için 15 Eylül'de 12 saatlik uyarı grevine gidecek...

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan HTKS Başkanı Cem Kapısız, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı'nda yaptığı görüşmelerde dile getirdikleri taleplerinin, görüşülmeden reddedildiğini savundu.

Kapısız, yaptığı açıklamada; "HTKS olarak yaptığımız girişimlerde önce ilgilenir gibi yapıp sonra vazgeçen Bakanlık yetkilerinin, maliyenin kasasına girecek olan bu büyük kaynağı neden reddettiğini ve kimlerin buna engel olduğunu anlamış değiliz" dedi.

Sivil Havacılık Dairesi Hava Trafik Kontrol Şubesi'nin, uluslararası olarak çalışan ve bölge ülkelerinin havayolu şirketlerine direkt olarak hizmet veren tek kurum olduğuna işaret eden Kapısız, bu kurumun yasalarının, uluslararası havacılık kanunlarına paralel bir yapıya kavuşturulması ve hava trafik kontrolörlerinin haklarının dünyadaki benzerleriyle örtüşmesi gerektiğini belirtti.

Kapısız, kontrolörlerin standart memur statüsünde değerlendirildiğine işaret ederek, kontrolör kadrosunun özel eğitim sürecindeki zorluklarıyla kontrolör görev nitelikleri ve aldıkları hayati sorumlulukların göz önünde bulundurulmadığını savundu.

Grevin gerçekleşmesi halinde, KKTC'nin hava trafiğinin duracağı, turizm sezonunda otel ve turizm sektörünün büyük darbe yiyeceği, ulaşımda aksamalar olacağı iddia edildi.

Kontrolörler, uluslararası arenada meslektaşlarla aynı statüye kavuşmak, diğer mesleklerden ayrılmak gibi özlük haklarının genişletilmesi amacıyla 1979dan beri sivil havacılık teşkilat yasasının güncellenmemesi ve gelişen havacılığın geride kalması gibi konuları dile getirebilmek amacıyla uyarı grevinde kararlı olduklarını açıkladı.

UYARI GREVİNE GİDİYORLAR...

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000