02 Temmuz 2014, Çarşamba 07:50:11

ULAŞTIRMA BAKANLIĞI'NDAN DEV DESTEK

Ulaştırma Bakanlığı 2014 yılı bütçesinde bilişim, uzay ve havacılık sektöründe yapılacak Araştırma Geliştirme faaliyetlerini teşvik için 50 milyon TL bütçe ayırdı. Gerekli kaynak, Evrensel Hizmet Fonu’nda karşılanacak.
  • Akbabalar icin iyi bir firsat,kanimeti aralarinda nasil paylasacaklar acab?
  • Gercekmi yoksa belirli sirket veya durumu iyi olan sirkerleremi gecerli. Benim proje lszim. Ucaklar artik kerodinle ucmuyacak. Arastirma proje lazim
  • kağıt üstünde kalmasın. bizim var AR-GE çalışmamız ve prototipimiz 120 saat uçuş yaptı şu an. umarız bu teşviklerden faydalanırız. TÜBİTAK buna benzer destekler sunmakta fakat o desteği elde etmek herkese nasip değil...bakalım bu teşvik nasıl olacak.

Ulaştırma Bakanlığı 2014 yılı bütçesinde bilişim, uzay ve havacılık sektöründe yapılacak Araştırma Geliştirme faaliyetlerini teşvik için 50 milyon TL bütçe ayırdı. Gerekli kaynak, Evrensel Hizmet Fonu’nda karşılanacak.

Türkiye, bilişim ile uzay ve havacılık sektöründeki Ar-Ge’ler için kesenin ağzını açtı. Buna göre Ulaştırma Bakanlığı 2014 yılında bilişim ile uzay ve havacılık sektörleri için en az 50 Milyon TL bütçe ayırdı. Ayrıca devlet destek verilmesi kararlaştırılan firmalara da gümrük vergisi muafiyeti, KDV istisnası, vergi indirimi, sigorta primi işveren hissesi desteği, yatırım yeri tahsisi gibi teşvikler verecek.

Türkiye, uzay ve havacılık ile bilişim sektörlerinde yerli üretimi özendirmek için araştırma-geliştirme (Ar-Ge) faaliyetlerine kullandırılacak 2014 yılı teşvik bütçelerini belirledi. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, bu alanlardaki teşvik için gerekli finansmanı Evrensel Hizmet Fonu’ndan karşılayacak

Ar-Ge çalışmaları Ulaştırma Bakanlığı bünyesinde bulunan Havacılık ve Uzay Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülecek. Teşvikler, Ar-Ge çalışmasının gerçekleşmesine göre belli aşamalarda verilecek. Çalışmanın ilk aşamasında teşvik tutarının yüzde 20’si, daha sonra yüzde 50’si, son olarak da yüzde 30’u hibe edilecek. Buna göre Bakanlık uzay ve havacılık ile bilişim için Ar-Ge teşvik alt limit olarak 50 milyon TL ayırdı.

TEŞVİK PAKETİ

Öte yandan Bakanlık bu sektörde sanayisini kurmak isteyen işletmelere de geniş kapsamlı bir teşvik paketi öngörüyor. Teşvik paketiyle sağlanacak destekler şöyle:

-Gümrük vergisi muafiyeti

-KDV istisnası

-Vergi indirimi.

-Sigorta primi işveren hissesi desteği

-Yatırım yeri tahsisi

-Gelir vergisi stopajı desteği (6. bölgede gerçekleştirilecek yatırımlar için)

-Sigorta primi desteği (6. bölgede gerçekleştirilecek yatırımlar için) AFE/KS

(Star)

ULAŞTIRMA BAKANLIĞI'NDAN DEV DESTEK

Yorumlar

...... ~ 10 yıl önce
Akbabalar icin iyi bir firsat,kanimeti aralarinda nasil paylasacaklar acab?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Gercekmi yoksa belirli sirket veya durumu iyi olan sirkerleremi gecerli. Benim proje lszim. Ucaklar artik kerodinle ucmuyacak. Arastirma proje lazim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
misafir ~ 10 yıl önce
kağıt üstünde kalmasın. bizim var AR-GE çalışmamız ve prototipimiz 120 saat uçuş yaptı şu an. umarız bu teşviklerden faydalanırız. TÜBİTAK buna benzer destekler sunmakta fakat o desteği elde etmek herkese nasip değil...bakalım bu teşvik nasıl olacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000