06 Kasım 2009, Cuma 13:38:18

Ufuk Uras 'uçak kazaları'nı merak etti...

Bağımsız İstanbul Milletvekili Ufuk Uras, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'a, uçak kazalarının nedenlerinin araştırılıp araştırılmadığını sordu.
  • hazretin biri yumurtlamış:TASSA ve TALPA birer dernekmiş ve yasadaki yerleri belliymiş.kanarya sevenler derneği de dernek ama yılda iki kez yarışma yapıyor;yani bir faaliyetleri var.şimdi soru şu:kurulduğunuz tarihten bu yana üyeleriniz için ne yaptınız?
  • Ufuk Bey National Geographic'teki Uöak Kazası Raporu'nu seyredip etkilenmiş olabilir. ABD'deki gibi detaylı kaza-kırım araştırması Türkiye'de yapılıyormu diye merak etti büyük ihtimalle. Ama Türkiye'de kaza-kırım araştırmasının temel prensibi belli: Pilot sağ kurtulduysa suç trafik kontroldedir veya teknisyenlerdedir, pilot öldüyse suçlu pilottur. Ama sonuçta bir milletvekilinin havacılığa ilgi duymuş olması da hoşuma gitti. --Volvo--
  • SİVİL HAVAYOLLARINE HKK'DAN İSTİFA EDEREK VE THY'YE GİREBİLMEK İÇİN OLMADIK TORPİL DEVREYE SOKAN PİLOTLAR ŞİMDİ MIZMIZLANIYOR. SİZE KİM DEDİ HKK'NI BIRAKIN DİYE. SN. URAZ'DA ŞEYTANIN AVUKATLIĞINI YAPIYOR. EEE NE DEMİŞLER BOZACININ ŞAHİDİ ŞIRACIDIR.
  • tassa ve talpa birer dernektir yasadaki yeri bellidir.bu arkadaşımız şimdiye kadar neredeymiş
  • keşke bu soruları bu olayın içindeki, bu sorunlarla yıllardır başbaşa yaşayan ve bunlarla boğuşan insanlar veya bunların yasal temsilcileri(TALPA,TASSA,HAVA-İŞ,VB.)sorsaydı.ama sormakla kalmayıp bunların neden hala yasal olarak MESLEK OLARAK TANIMLANMAMA ısrarı içinde oldukların da sorsalardı da ne halta yaradıklarını bizlerde öğrenebilseydik.AMA NEREDEEEEEE..............
  • Malum bilir kişimizin merakıdır bu belli oluyor. İnşallah kendisi yalancı bilir kişilikten yargılanmaz.
  • Cntact management a basladi simdiden..
  • birisi doldurmuş oda sormuş..eh.eh. eh
  • Sayın Uras, aldığınız cevabı kamuya da açıklarsanız bizlerde Ulaştırma Bakanımızın ne kadar detaylı olarak sizi bilgilendirdiğini öğreniriz. Uçuş süreleri limit aşımı mı dediniz?

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na soru önergesi sunan Bağımsız İstanbul Milletvekili Ufuk Uras, pilot ve kabin memurlarının iş güvencesinden yoksun olduğunu, kötü hava şartlarında arızaya rağmen ve uçuş limitlerini aşacak şekilde uçmaya mecbur kaldıklarını, ayrıca tek yanlı olarak ve cezai müeyyide içeren işverence hazırlanmış sözleşmelere mahkum edildiklerini ileri sürdü.

Pilotların kötü hava şartlarında, arızalı olduğunu bildikleri uçak ve helikopterlerle uçarak kazaya neden olmalarının altında yatan temel nedenler konusunda araştırma yapılıp yapılmadığını soran Uras, yapıldıysa hangi önlemlerin alındığı konusunda bilgi istedi.

Uras, ''Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünün teknik arıza, personel eksikliği, uçuş süresi ve istirahat süresi limitlerinin aşıldığını bildiği halde gerekli denetimi yapmadığı, şirketlere göz yumduğu iddiaları size ulaştı mı? Bunlar araştırıldıysa hangi sonuçlara ulaştınız?'' dedi.

Dünya Sivil Havacılık Teşkilatı'nın, Türkiye hava sahası üzerinde kaza geçiren tüm araçların arama ve kurtarma faaliyetini yapacağını taahhüt etmesine rağmen neden şimdiye kadar hiçbir arama kurtarma faaliyetine katılmadığını soran Uras, Ulaştırma Bakanlığı yasa uyarınca sorumlu kılındığı hava sahasındaki arama kurtarma faaliyetlerini neden TSK'ya bıraktığını öğrenmek istedi.

Uras, ''Arama kurtarma hizmetleriyle ilgili olarak teşkilat şemasında net tek bir birim, ne tek bir personel, ne de araç gereç bulunmamasının nedeni nedir?'' sorusunu yöneltti.

Ufuk Uras 'uçak kazaları'nı merak etti...

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

Misafir ~ 14 yıl önce
hazretin biri yumurtlamış:TASSA ve TALPA birer dernekmiş ve yasadaki yerleri belliymiş.kanarya sevenler derneği de dernek ama yılda iki kez yarışma yapıyor;yani bir faaliyetleri var.şimdi soru şu:kurulduğunuz tarihten bu yana üyeleriniz için ne yaptınız?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Ufuk Bey National Geographic'teki Uöak Kazası Raporu'nu seyredip etkilenmiş olabilir. ABD'deki gibi detaylı kaza-kırım araştırması Türkiye'de yapılıyormu diye merak etti büyük ihtimalle. Ama Türkiye'de kaza-kırım araştırmasının temel prensibi belli: Pilot sağ kurtulduysa suç trafik kontroldedir veya teknisyenlerdedir, pilot öldüyse suçlu pilottur. Ama sonuçta bir milletvekilinin havacılığa ilgi duymuş olması da hoşuma gitti. --Volvo--

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
SİVİL HAVAYOLLARINE HKK'DAN İSTİFA EDEREK VE THY'YE GİREBİLMEK İÇİN OLMADIK TORPİL DEVREYE SOKAN PİLOTLAR ŞİMDİ MIZMIZLANIYOR. SİZE KİM DEDİ HKK'NI BIRAKIN DİYE. SN. URAZ'DA ŞEYTANIN AVUKATLIĞINI YAPIYOR. EEE NE DEMİŞLER BOZACININ ŞAHİDİ ŞIRACIDIR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
tassa ve talpa birer dernektir yasadaki yeri bellidir.bu arkadaşımız şimdiye kadar neredeymiş

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
keşke bu soruları bu olayın içindeki, bu sorunlarla yıllardır başbaşa yaşayan ve bunlarla boğuşan insanlar veya bunların yasal temsilcileri(TALPA,TASSA,HAVA-İŞ,VB.)sorsaydı.ama sormakla kalmayıp bunların neden hala yasal olarak MESLEK OLARAK TANIMLANMAMA ısrarı içinde oldukların da sorsalardı da ne halta yaradıklarını bizlerde öğrenebilseydik.AMA NEREDEEEEEE..............

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Malum bilir kişimizin merakıdır bu belli oluyor. İnşallah kendisi yalancı bilir kişilikten yargılanmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Cntact management a basladi simdiden..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
birisi doldurmuş oda sormuş..eh.eh. eh

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Sayın Uras, aldığınız cevabı kamuya da açıklarsanız bizlerde Ulaştırma Bakanımızın ne kadar detaylı olarak sizi bilgilendirdiğini öğreniriz. Uçuş süreleri limit aşımı mı dediniz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000