21 Kasım 2011, Pazartesi 10:42:57

UÇUŞ YASAĞINDAN SKANDAL ORTAYA ÇIKTI…

Irak’ın Türk uçaklarına uçuş yasağının arkasından skandal çıktı. AirportHaber, yasağın perde arkasını araştırdı. İşte ayrıntılar.
  • İran sivil havacılığı ıle Türk sivil havacılığı arasındakı gerginlik uçak firmalarının uçuşlarını engelliyor.Şimdide İran sivil havacılığı Pegasus ve Tail Wind'e Sabiha Gökçen permisi vermiyor.Umarız Ulaştırma bakanlığı buna da el atar.
  • biraz google da gezinme zahmetine girseniz sizde anliyacaksiniz ama neyse, A spokesman for the bankruptcy administrator of German construction firm Walter Bau AG said the plane was seized on Tuesday because of the Thai government's refusal to pay $42 million it owes the company. The Thai government owes the now-bankrupt builder the money under a contract agreed to more than 20 years ago to build and operate a toll highway to Bangkok's Don Muang airport, Alexander Goerbing said. The "drastic measure" of seizing the Royal Thai Air Force's plane amounts to "the last resort" to secure the payment, a claim that courts and a ruling by an international arbitration panel in 2009 have declared legitimate, he added.
  • DUYUMLARA GÖRE SEFERLERİN BAŞLADIĞI SÖYLENİYOR, AIRPORTHABER YATKİLİLERİ BUNU DOĞRULAR MISINIZ LÜTFEN....
  • Asıl güç kimler bundan zarar görmektedir.Burada işler sarpa sarmaktadır.
  • Devlet olarak sonuna kadar kararın arkasında durulmalı başka kararlarda alınarak gerekirse hava sahası da oradan gelen uçaklara kapatılır bak rusya ıkı pılotuna hapıs cezası verıldı dıye tacıklere neler yaptırıyor. Eeee nede olsa güçlü devlet !
  • ticarette akıllı davranmak lazım, devletten güvence beklemek yanlıs, tüccar adam essegini saglam kazıga baglar cancagazım, ticaret yapılmasın demedim akıllı ve mantıklı yapılsın tabiiki bizde bu sayede daha fazla uçuslar yapalım ama maalesef yapılan yanlış zincirleme olarak bizide etkiliyor, umarım sizler alacağınızı almak icin başka yollar denersiniz, her seferinde sıkıstık devlet baba yardım demezssiniz, bundan sonra.... bizim kayıplarımız ne olacak simdi ....
  • Almanyada Alman hava sahasını veya Alman hava alanlarını kullanan şirketlerin borçları nedeniyle şirketlerin uçaklarının uçuşları durdurulabiliyor. Referans verdiğiniz haberde borcun ne olduğu belirtilmediği için neden tam anlaşılamıyor. Eğer sözünü ettiğim borç nedeniyleyse olabilir.
  • ah arkadaşım bunları yazıyorsun iyi güzel de, peki turk şirketleri ırakta ticaret-insaat vs yapmasalardı sizin havayolu şirketleriniz kimi taşıyacaklardı o ırak topraklarına? malum turkiye-ırak bu dünyadaki en yoğun yolcu rotası değil. heee, bilmediğimiz sharm-el sheikh, hurghada tarzı yerler, ya da yeni piramitler keşfetmediyseniz o çorak topraklarda, pek gidecek turist olmazda o yuzden soruyorum:))) bilip bilmeden atıp-tutmamak lazım di mi cancağızım... yapılan ticaretler devlet garantisi karşılığında olmaktadaır, karşısında devlet garantisi vardır. (tr devleti) ve devlette uçağa el koyma derecesine gelmiştir, boş boş konuşmayın...
  • hava sahani kapatsan ne yazar dogu ve kuzeye iran uzerinden batiyada suriye uzerinden gecer zaten adamda ucakmi var senin hava sahani kullansin.
  • is adamları irak la is yaparlarken, ticaretlerini akıllı yapıp kendilerini önceden saglama alsalardı, su anda bu skandal cıkmazdı, ama klasik, kaz gelecek yerden tavuk esirgenmez matıgı varya, iste bütün mesele burda, simdi ceremesini biz havacılar cekelim, yazık yazık....
Türk işadamlarının Irak’ta yaptıkları işin bedelini alamaması üzerine Türkiye’de mahkeme açtıkları belirtildi. Mahkemenin alacakların icra yolu ile tahsili yönünde karar vermesi üzerine Türk işadamlarının kararı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’ne ulaştırarak, Irak tescilli uçaklara el konulmasını istedikleri belirtildi.

Mahkemeden çıkan kararı uygulamak zorunda kalan Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, durumu Irak tarafına bildirdiği ifade edildi.

Bu kararın düzeltilmesini isteyen Irak Ulaştırma Bakanlığı ve Sivil Havacılık yetkilileri Türk Sivil Havacılığının çözüm bulamaması üzerine bu kararı aldığı belirtildi.

Geçtiğimiz hafta son bir uyarı yazısı gönderen Irak Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, Türkiye’nin çözüm bulamaması halinde Türk uçaklarına izin verilmeyeceği uyarısında bulunduğu iddia edildi.

Irak’ın Türkiye uçuşlarının aksamaması için kendi uçaklarını uçuramayınca SKY Havayolları’ndan bir uçak kiralayarak uçuşları gerçekleştirdiği belirtildi.

Havacılık sektörü bu karar üzerine şok yaşarken devletsel alacaklarda icra kararlarının uçaklar üzerinde kullanılmasına yasal düzenleme getirilmesi gerektiğine vurgu yapıyor. Sektördeki bazı yetkililer bu kararı “SKANDAL” olarak değerlendiriyor.

AirportHaber.com
UÇUŞ YASAĞINDAN SKANDAL ORTAYA ÇIKTI…

Yorumlar Tüm Yorumlar (19)

Misafir ~ 12 yıl önce
İran sivil havacılığı ıle Türk sivil havacılığı arasındakı gerginlik uçak firmalarının uçuşlarını engelliyor.Şimdide İran sivil havacılığı Pegasus ve Tail Wind'e Sabiha Gökçen permisi vermiyor.Umarız Ulaştırma bakanlığı buna da el atar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
biraz google da gezinme zahmetine girseniz sizde anliyacaksiniz ama neyse, A spokesman for the bankruptcy administrator of German construction firm Walter Bau AG said the plane was seized on Tuesday because of the Thai government's refusal to pay $42 million it owes the company. The Thai government owes the now-bankrupt builder the money under a contract agreed to more than 20 years ago to build and operate a toll highway to Bangkok's Don Muang airport, Alexander Goerbing said. The "drastic measure" of seizing the Royal Thai Air Force's plane amounts to "the last resort" to secure the payment, a claim that courts and a ruling by an international arbitration panel in 2009 have declared legitimate, he added.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
DUYUMLARA GÖRE SEFERLERİN BAŞLADIĞI SÖYLENİYOR, AIRPORTHABER YATKİLİLERİ BUNU DOĞRULAR MISINIZ LÜTFEN....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Asıl güç kimler bundan zarar görmektedir.Burada işler sarpa sarmaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Devlet olarak sonuna kadar kararın arkasında durulmalı başka kararlarda alınarak gerekirse hava sahası da oradan gelen uçaklara kapatılır bak rusya ıkı pılotuna hapıs cezası verıldı dıye tacıklere neler yaptırıyor. Eeee nede olsa güçlü devlet !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
ticarette akıllı davranmak lazım, devletten güvence beklemek yanlıs, tüccar adam essegini saglam kazıga baglar cancagazım, ticaret yapılmasın demedim akıllı ve mantıklı yapılsın tabiiki bizde bu sayede daha fazla uçuslar yapalım ama maalesef yapılan yanlış zincirleme olarak bizide etkiliyor, umarım sizler alacağınızı almak icin başka yollar denersiniz, her seferinde sıkıstık devlet baba yardım demezssiniz, bundan sonra.... bizim kayıplarımız ne olacak simdi ....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Almanyada Alman hava sahasını veya Alman hava alanlarını kullanan şirketlerin borçları nedeniyle şirketlerin uçaklarının uçuşları durdurulabiliyor. Referans verdiğiniz haberde borcun ne olduğu belirtilmediği için neden tam anlaşılamıyor. Eğer sözünü ettiğim borç nedeniyleyse olabilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
ah arkadaşım bunları yazıyorsun iyi güzel de, peki turk şirketleri ırakta ticaret-insaat vs yapmasalardı sizin havayolu şirketleriniz kimi taşıyacaklardı o ırak topraklarına? malum turkiye-ırak bu dünyadaki en yoğun yolcu rotası değil. heee, bilmediğimiz sharm-el sheikh, hurghada tarzı yerler, ya da yeni piramitler keşfetmediyseniz o çorak topraklarda, pek gidecek turist olmazda o yuzden soruyorum:))) bilip bilmeden atıp-tutmamak lazım di mi cancağızım... yapılan ticaretler devlet garantisi karşılığında olmaktadaır, karşısında devlet garantisi vardır. (tr devleti) ve devlette uçağa el koyma derecesine gelmiştir, boş boş konuşmayın...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
hava sahani kapatsan ne yazar dogu ve kuzeye iran uzerinden batiyada suriye uzerinden gecer zaten adamda ucakmi var senin hava sahani kullansin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
is adamları irak la is yaparlarken, ticaretlerini akıllı yapıp kendilerini önceden saglama alsalardı, su anda bu skandal cıkmazdı, ama klasik, kaz gelecek yerden tavuk esirgenmez matıgı varya, iste bütün mesele burda, simdi ceremesini biz havacılar cekelim, yazık yazık....

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000