28 Haziran 2010, Pazartesi 13:32:32

Uçuş yasağı iddialarına yalanlama

İsrail basını, 'Türkiye, askeri kargo uçağımızı hava sahasına almadı' dedi, İsrail resmi kaynakları yalanladı.
  • Polonya'dan telavivie giden içinde 100 İsrail askerinin olduğu Askeri kargo uçağı (Boeing707) türk hava sahasına giremedi.Bunu Başbakan bile doğruladı,Bakanlıktan açıklama yapıldı Evet müsade edilmemiştir.Fakat Sivil uçuşlarda bir problem yoktur'' denilmiş.Nasıl bir makam yalanlar anlayamıyorum...

Türkiye’nin, Polonya’ya giden bir İsrail heyetini taşıyan askeri kargo uçağının hava sahasına girmesine izin vermediği iddia edildi.

İsrail’de yayımlanan Yediot Ahronot gazetesi, eski Nazi toplama kampı Auschwitz ziyareti için yola çıkan İsrail heyetinin Türk hava sahasına sokulmaması üzerine uçağın rota değişikliği yapmak zorunda kaldığını yazdı.

Habere göre, uçakta 100’den fazla asker ile, soykırım kurbanlarının yakınları bulunuyordu. Gezi, askerlerin Yahudi Soykırımı’nı daha iyi anlamasını sağlamak ve görev bilinçleri ile İsrail silahlı kuvvetlerine bağlılıklarını artırmak amacıyla düzenlenmişti.

Gazete, İsrail ordusunun, Türkiye ile ilişkilerin daha da gerginleşmesini önlemek için olayla ilgili yorum yapmaktan kaçındığını öne sürdü.

YALANLAMA GECİKMEDİ

Ne var ki İsrail Ulaştırma Bakanlığı, Türkiye’nin hava sahasını İsrail uçaklarına kapadığına dair Sivil Havacılık İdaresi'ne herhangi bir resmi bilgi ya da uyarı gelmediğini bildirdi.

İsrail Ulaştırma Bakanlığı yetkilileri, Ynet haber sitesine yaptığı açıklamada, İsrail yolcu uçaklarının Türkiye üzerinden normal uçuşlarını sürdürdüğünü söyledi. (Posta)

Uçuş yasağı iddialarına yalanlama

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Polonya'dan telavivie giden içinde 100 İsrail askerinin olduğu Askeri kargo uçağı (Boeing707) türk hava sahasına giremedi.Bunu Başbakan bile doğruladı,Bakanlıktan açıklama yapıldı Evet müsade edilmemiştir.Fakat Sivil uçuşlarda bir problem yoktur'' denilmiş.Nasıl bir makam yalanlar anlayamıyorum...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000