22 Ocak 2011, Cumartesi 14:25:05

"ÜÇÜNCÜ HAVAALANI PROJESİNE TALİBİZ"

ICF Airports Yönetim Kurulu Üyesi Yaşar Döngel, dün Antalya’da yapılan Routes Akdeniz Forum’unda AirportHaber’e yaptığı açıklamada Üçüncü Havaalanı Projesi, Routes Forumunu Türkiye’de yapmak için çektikleri zorlukları ve IC İçtaş’ın Zafer Havaalanı projesini almasıyla ilgili sorularımızı yanıtladı.
  • arkalarında başbakan, ulaştırma bakanı, dhmi, ve bi düzine bakanlık var neden coşmasınlar.... 3. Meydanıda alırlar yaparlar işleritler ve istanbulda asgari ücrete adam çalıştırırlar...... bunlar bu işi çok iyi biliyorlar..... bilmelerine de gerek yok.... onların içerde adamları var...... YAPARLAR....
  • Hayırdır ICF coşmuş. Rüya mı görüyor acaba ? IST size beş numara büyük gelir. Oraların sahibi bellidir.
  • bu kadar zengın degılız yazık mevcut havaalanları varken yenısı gereklımı yıne bırılerı zengın olacak.yazık
  • Daha AYT meydanını adam gibi işletemiyorlar. IST kim ? Siz kim ? Bırakın bu işleri. Devler piyasasında size ekmek olmaz.
ICF Airports Genel Müdürü Ferda Yakar’ın ayrılmasının ardından Routes Akdeniz Forum toplantısında koltukta ICF Airports Yönetim Kurulu Üyesi Döngel bulundu. Döngel toplantının ardından AirportHaber’e yaptığı açıklamada Zafer Havaalanı projesinde yapılan maliyet çalışmaları nedeniyle Fraport ile sadece bu projelik ayrı düşündükleri için ortaklık düşünmediklerini ama IC İçtaş’ın deneyiminin Zafer Havaalanı için çok önemli olduğunu kaydetti.

"ZAFER HAVAALANI BÖLGE İÇİN BİR FIRSAT"

Döngel sözlerine şöyle devam etti. “Ortaklarımız IC İçtaş ve Fraport bu proje için maliyet görüşmeleri yaptılar. Ve sadece bu projede devam etmeme kararı alındı. Ortağımız IC İçtaş’ın deneyimiyle bölgeye çok önemli bir yatırım yapacağını düşünüyorum. En azından ekonomik ve turizmsel açıdan bölgede çok önemli bir gelişme yaşanacağını düşünüyorum.”

"ÜÇÜNCÜ MEYDAN DAHİL BİZE UYACAK HER PROJEYE TALİBİZ"

ICF Airports Yönetim Kurulu Üyesi Döngel İstanbul’a yapılacak olan üçüncü meydan ihalesi için ise şunları söyledi; “Basından takip ettiğimiz kadar Ulaştırma Bakanlığı bu konuda ne düşünüyor neler planlıyorsa sizlerin sayesinde öğreniyoruz. Tabi havacılık sektöründe bu alanda biz ne kadar proje var ise biz hepsine talibiz. Ama her proje için şartnameler çıkmalı, fizibilite çalışmaları yapılmalı, Türkiye’de havacılık alanında ne tür proje var ise biz her türlü projeyle ilgileniyoruz”

Routes, Dünya’nın en önemli havacılık forumlarından biri ve bu sene farklı bir konseptle Antalya’da düzenlenecek. Bu sene havayolu şirketlerinin yanı sıra yer hizmetleri, oteller gibi şirketlerde katılacak peki Routes’un Antalya’da yapılması için ne gibi zorluklar yaşadınız? sorusuna Döngel şöyle cevap verdi.

“Routes’un yapılması için Türkiye seçilmemişti başka bir yer seçilmişti. Bu organizasyonun neden Antalya’da yapılması gerektiğini onlara anlatma konusunda iki ay boyunca sıkıntılar yaşadık. Tabi ondan sonra bir bütçe projemiz vardı. Paydaşlarla görüşüp bir kısmından olumlu yanıt aldık tabi bu süreçte zorluklar yaşadık. Turizm Bakanlığı, Ulaştırma Bakanlığı ve Antalya Valisi tarafından çok önemli destekler aldık. Bu destek için çok teşekkür ediyorum. Tabi şehrin ve ülkenin tanıtımı önemliydi. Neden bu kış sezonunda Antalya’da yapılması gerektiğini onlara anlatmamız gerekiyordu. Zaten Routes’dan en büyük beklentimiz yazın %85’e varan doluluk oranının kışında devam etmesidir. Bu anlamda bize bu desteği vermeleri ve duyarlılıkları bizim için çok önemliydi.

Geçtiğimiz sene Kanada’da yapılan Routes organizasyonunda görüşmeler yaptıklarını belirten Döngel, sadece o görüşmeden sonra 4 farklı havayolu şirketinin Türkiye’ye getirdiklerini belirtti. Bu sene 13-15 Şubat’ta yapılacak organizasyonda ise bunun en az iki katı olacağını varolan şirketlerin frekans artışı ve yeni şirketlerin hat açması açısından da bu forumun çok önemli olduğunu sözlerine ekledi.

©AirportHaber.com
"ÜÇÜNCÜ HAVAALANI PROJESİNE TALİBİZ"

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
arkalarında başbakan, ulaştırma bakanı, dhmi, ve bi düzine bakanlık var neden coşmasınlar.... 3. Meydanıda alırlar yaparlar işleritler ve istanbulda asgari ücrete adam çalıştırırlar...... bunlar bu işi çok iyi biliyorlar..... bilmelerine de gerek yok.... onların içerde adamları var...... YAPARLAR....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Hayırdır ICF coşmuş. Rüya mı görüyor acaba ? IST size beş numara büyük gelir. Oraların sahibi bellidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bu kadar zengın degılız yazık mevcut havaalanları varken yenısı gereklımı yıne bırılerı zengın olacak.yazık

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Daha AYT meydanını adam gibi işletemiyorlar. IST kim ? Siz kim ? Bırakın bu işleri. Devler piyasasında size ekmek olmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000