30 Eylül 2010, Perşembe 15:37:58

UÇAKTA AYAKTA YOLCU SKANDALI!

Antalya'dan Rusya'nın Ekaterinburg kentine giden Tataristan Havayolları'na ait bir uçağın tıpkı dolmuş minibüsler gibi ayakta yolcu alarak sefer yaptığı ortaya çıktı.
  • tamamiyle kulliyen yalan. para istemis yolcular vermeyince sirket sikayet etmisler. olsa olsa 2-4 yasinaki cocuklarin para iadesiyle kucaga alinma talebi olmustur. gercek budur. ayakta ucma gibi bir ihtimalde yoktur. ayrıca her uçağın kabin ekibi için ayrılan bir sürü koltuğu var. oraya da mı oturmadılar.
  • Bu yorumları yazan asalım keselim, vayyy nasıl olur diyen arkadaşlarım sanırım bu sektörde çalışmıyorlar veya sektöre yeni girmişler herşeyi kitaplarda okuduğu gibi sanıyorlar. Gerek yer gerek havayolu firmalarında bu işi (çocuğu infand gösterek kapı kapatmayı) yapmadım diyen varsa beri gelsin, alnından öpeyim :)) Arkadaşlar bu iş her zaman olmuştur, bundan sonrada olacaktır. Relax relax
  • Sen ne yapacaksın? Bu sorumsuz havayolu şirketinin Türkiye uçuşlarını iptal edecek misin? Antalay için ne düşünüyorsun?
  • pilotun eski mesleğide dolmuş şoförü olsa gerek :)
  • Bir zamanlar Sultan Air'in 350Y koltuklu IL-86 uçağına 408 yolcu alındı ve uçak ESB-AMS yaptı. O zamanlar AMS'da görevliydim ve kalkıştan önce yolcu sayısını bildirdiler, inanmadım. 58 fazla yolcuyu koridorlara, tuvaletlere ve alt kattaki giriş bölmesine koymuşlardı. Ve uçak inip kapı açılınca olayın şaka değil gerçek olduğunu gördüm. Hala acı acı gülerim. MST
  • Iste savunacak bir tarafi olurdu....Onun icin Airbus tercih edilir. Adi ustunde hava otobusu..Yerdekiler ayakta goturebilirde havadakiler goturemezmi diyebilirdi.
  • Uçak taksideyken, fallowme'yi gören pilot yolculara çökmeleri için anons yapıyormuş...Pilot kule ile kavgalı çilekeş bir pilotmuş.
  • bende geçen sene aynı handling şirketinde yhm olarak görev yaptım orenburgun bir uçağıydı unutmuyorum yaklaşık 6 çocuğu infant check ettirdiler ben arkadaşımla bakakaldım ama ne yapalım yapmak zorunda idik bizim sorumlu şefimizde olayı biliyordu ilgili temsilci zaten başımızdaydı yani onlar için hava hoş kaptanda hiç bişey demedi olayı aktardık ama nafile anlayacağınız antalyada bu işi yapan handling şirketi bildiğiniz çiftlik utandım...
  • uçağa yolcu alımı check in hizmetleri boarding hizmetleri kimin sorumluluğundaysa ceza alması gereken kişi odur.ayrıca uçağa fazla yolcu alımıyla bu iş bitmiyor uçakta görevli kabin memurları hiçmi uçağı sayıp kontrol etmiyolar.yolgeçen hanımı bu uçaklar.diğer yorumlardaki gibi tabure atsınlar hakkatten.yolcu ayakta kalmamış olur. yada daha zoru yetkililer bu işe el atsınlar.
  • :))
Daily Mail’in haberine göre, Tataristan Havayolları’na ait, 142 yolcu kapasiteli Boeing 737 tipi uçak, 24 Eylül Cuma günü 6 fazla yolcu ile kalkış yaptı.

Yolcular tam 5 saat boyunca, emniyet kemeri, oksjien maskesi, can yeleği gibi yeterli güvenlik malzemeleri olmadan ve her türbülansta koltuklar arasındaki koridorlarla savrularak uçtu.

Dolmuş minibüs gibi ayakta yolcu alan uçak, Rusya’nın dördüncü büyük kenti olan Ekaterinburg’a salimen vardı. Ancak hem Rusya Ulaştırma Bakanlığı hem de Uluslararası Havacılık Örgütü şirket hakkında soruşturma başlattı.

Habere göre skandal, Tatar Havayolları’nın Antalya-Ekaterinburg seferi için daha önce programlandığı şekilde 148 koltuk kapasiteli uçak yerine 142 yolcu kapasiteli uçak göndermesiyle patlak verdi.

ÇOCUKLARI KUCAĞA ALDIRDI
Şirket önce bazı yolculardan çocuklarını kucaklarına almalarını istedi. Ancak uçakta kucağa alınacak kadar küçük yolcu bulunmadığı görüldü. Bunun üzerine bazı yolculara biletlerinin iade edilmesi teklif edildi. Ancak yolcular 130 dolarlık biletin iadesi yerine 3’er bin sterlin tazminat istedi.

6 yolcuya toplam 18 bin sterlin (yaklaşık 41.5 bin TL) istemeyen şirket, “ayakta yolcu alma” yolunu seçti.

Tatar Havayolları olayı resmen doğruladı, ancak soruşturma devam ettiği gerekçesiyle ayrıntılı bilgi vermeyeceklerini duyurdu.
UÇAKTA AYAKTA YOLCU SKANDALI!

Yorumlar Tüm Yorumlar (18)

Misafir ~ 14 yıl önce
tamamiyle kulliyen yalan. para istemis yolcular vermeyince sirket sikayet etmisler. olsa olsa 2-4 yasinaki cocuklarin para iadesiyle kucaga alinma talebi olmustur. gercek budur. ayakta ucma gibi bir ihtimalde yoktur. ayrıca her uçağın kabin ekibi için ayrılan bir sürü koltuğu var. oraya da mı oturmadılar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bu yorumları yazan asalım keselim, vayyy nasıl olur diyen arkadaşlarım sanırım bu sektörde çalışmıyorlar veya sektöre yeni girmişler herşeyi kitaplarda okuduğu gibi sanıyorlar. Gerek yer gerek havayolu firmalarında bu işi (çocuğu infand gösterek kapı kapatmayı) yapmadım diyen varsa beri gelsin, alnından öpeyim :)) Arkadaşlar bu iş her zaman olmuştur, bundan sonrada olacaktır. Relax relax

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Sen ne yapacaksın? Bu sorumsuz havayolu şirketinin Türkiye uçuşlarını iptal edecek misin? Antalay için ne düşünüyorsun?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
pilotun eski mesleğide dolmuş şoförü olsa gerek :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bir zamanlar Sultan Air'in 350Y koltuklu IL-86 uçağına 408 yolcu alındı ve uçak ESB-AMS yaptı. O zamanlar AMS'da görevliydim ve kalkıştan önce yolcu sayısını bildirdiler, inanmadım. 58 fazla yolcuyu koridorlara, tuvaletlere ve alt kattaki giriş bölmesine koymuşlardı. Ve uçak inip kapı açılınca olayın şaka değil gerçek olduğunu gördüm. Hala acı acı gülerim. MST

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Iste savunacak bir tarafi olurdu....Onun icin Airbus tercih edilir. Adi ustunde hava otobusu..Yerdekiler ayakta goturebilirde havadakiler goturemezmi diyebilirdi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Uçak taksideyken, fallowme'yi gören pilot yolculara çökmeleri için anons yapıyormuş...Pilot kule ile kavgalı çilekeş bir pilotmuş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bende geçen sene aynı handling şirketinde yhm olarak görev yaptım orenburgun bir uçağıydı unutmuyorum yaklaşık 6 çocuğu infant check ettirdiler ben arkadaşımla bakakaldım ama ne yapalım yapmak zorunda idik bizim sorumlu şefimizde olayı biliyordu ilgili temsilci zaten başımızdaydı yani onlar için hava hoş kaptanda hiç bişey demedi olayı aktardık ama nafile anlayacağınız antalyada bu işi yapan handling şirketi bildiğiniz çiftlik utandım...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
uçağa yolcu alımı check in hizmetleri boarding hizmetleri kimin sorumluluğundaysa ceza alması gereken kişi odur.ayrıca uçağa fazla yolcu alımıyla bu iş bitmiyor uçakta görevli kabin memurları hiçmi uçağı sayıp kontrol etmiyolar.yolgeçen hanımı bu uçaklar.diğer yorumlardaki gibi tabure atsınlar hakkatten.yolcu ayakta kalmamış olur. yada daha zoru yetkililer bu işe el atsınlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
:))

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000