30 Ocak 2010, Cumartesi 08:38:49

Tüzmen: "Havaalanın temeli yıl sonunda atılacak"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Tüzmen, "Analiz çalışmalarının ardından havalanın temelini bu yıl sonunda atmayı planlıyoruz" dedi
  • bu havalanına benim vergilerimden bir kuruş bile harcasalar iki hayyatta da hakkımı helal etmem baştan söyliyeyim kurşat......
  • o havaalanını kendi paranla yapsana ?
  • İçel halkının tepkisini ortaya koyması lazım. Silifke-Erdemli arasında daha önce belirlenmiş olan yer de ısrar edilmesi görüşündeyim. Adana'da halihazırda bir havaalanı varken, aynı bölgede ikinci bir havaalanı diğerini atıl duruma düşürecektir. Hem bölge hem de ülke çıkarları için tepki şart olmuştur.
  • adana şakirpaşa havaalanı şuan yapılan çalışmalarla dahada büyütülmekte. ona rağmen sadece siyasi rant elde etmek için devletin parası kullanılmak isteniyor. madem bukadar çok ihtiyaç olduğunu düşünüyorsunuz batıda anamur-aydıncık arasındaki bölgeyi neden kullanmıyorsunuz! tabi ya o bölegedeki bir yatırım size çok fazla oy getirmez! yazık...
  • Hangi Mantık koskoca ŞAKİRPAŞA hava alanı varken 20 mil batısına yeni bir havaalanı yapmayı düşünür anlamıyorum.. yapılacak o havaalanında her 2 meydanın alçalma tırmanma sahaları birbirine girecek.. Hiç mi zekası yerinde birileri yok bu olaya müdahale edecek. Oysa Mersin'in batısında Anamur'a kadar 100 küsür milllik bir boşluk ve esas TURİZM BÖLGESİ olan boş saha varken.. "Devletin malı deniz, telef etmeyen camız"
  • Tarsus'a açılacak bir havaalanı ne yazık ki İçel bölgesinin ulaşım ve turizm sorunlarına çare olmayacaktır. Adana'nın hali hazırda mevcut havaalanı varken, yeni havaalanının yine bu bölgeye yakın bir yere yapılması; Silifke,Gülnar, Mut ve Erdemli gibi turizm potansiyeli yüksek ilçelerine yapılmış bir haksızlıktır.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kürşad Tüzmen, Mersin'in Tarsus ilçesinde Ulaştırma Bakanlığı DLH Genel Müdürlüğünce yaptırılacak "Çukurova Bölgesel Havaalanı"nın temelinin yıl sonunda atılmasının planlandığını bildirdi.

Tüzmen, AK Parti Yenişehir ilçe teşkilatını ziyaretinde yaptığı konuşmada, havaalanı projesi ile ilgili ÇED sürecinin devam ettiğini söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Mersin'e geldiğinde "havaalanı sözü" verdiğini hatırlatan Tüzmen, "Havaalanı ile ilgili çalışmalar sürüyor. Kararda bir değişiklik yok. Başbakanımız bugüne kadar verdiği hiç bir sözden geri dönmedi. Dolayısıyla burada verilen söz de yerine getirilecek ve Mersin, uluslararası bir havaalanına kavuşacak. Analiz çalışmalarının ardından havalanın temelini bu yıl sonunda atmayı planlıyoruz" dedi.

Tüzmen, Anamur Devlet Hastanesi bünyesinde faaliyet gösteren şirkette çalışırken sözleşmesi yenilenmeyen 32 işçinin sorunlarının çözümü için girişimlerde bulunduğunu söyledi. Bunun neticesinde işçilerin tamamının yeniden görevlerine başladığını belirten Tüzmen, şunları kaydetti:

"Çıkarılan işçilerin yerine AK Parti ilçe teşkilatı üyelerinin alındığı yönünde iddialar ortaya atıldı. Biz teşkilat olarak işçi çıkarılmasını doğru bulmuyoruz. Böyle bir durumla anılmak da istemiyoruz. Bu nedenle, çıkartılan bütün işçilerimiz görevlerine geri başladılar. İşçilerin mağdur edilmeleri söz konusu değil."

Tüzmen: "Havaalanın temeli yıl sonunda atılacak"

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Misafir ~ 14 yıl önce
bu havalanına benim vergilerimden bir kuruş bile harcasalar iki hayyatta da hakkımı helal etmem baştan söyliyeyim kurşat......

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
o havaalanını kendi paranla yapsana ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
İçel halkının tepkisini ortaya koyması lazım. Silifke-Erdemli arasında daha önce belirlenmiş olan yer de ısrar edilmesi görüşündeyim. Adana'da halihazırda bir havaalanı varken, aynı bölgede ikinci bir havaalanı diğerini atıl duruma düşürecektir. Hem bölge hem de ülke çıkarları için tepki şart olmuştur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
adana şakirpaşa havaalanı şuan yapılan çalışmalarla dahada büyütülmekte. ona rağmen sadece siyasi rant elde etmek için devletin parası kullanılmak isteniyor. madem bukadar çok ihtiyaç olduğunu düşünüyorsunuz batıda anamur-aydıncık arasındaki bölgeyi neden kullanmıyorsunuz! tabi ya o bölegedeki bir yatırım size çok fazla oy getirmez! yazık...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Hangi Mantık koskoca ŞAKİRPAŞA hava alanı varken 20 mil batısına yeni bir havaalanı yapmayı düşünür anlamıyorum.. yapılacak o havaalanında her 2 meydanın alçalma tırmanma sahaları birbirine girecek.. Hiç mi zekası yerinde birileri yok bu olaya müdahale edecek. Oysa Mersin'in batısında Anamur'a kadar 100 küsür milllik bir boşluk ve esas TURİZM BÖLGESİ olan boş saha varken.. "Devletin malı deniz, telef etmeyen camız"

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Tarsus'a açılacak bir havaalanı ne yazık ki İçel bölgesinin ulaşım ve turizm sorunlarına çare olmayacaktır. Adana'nın hali hazırda mevcut havaalanı varken, yeni havaalanının yine bu bölgeye yakın bir yere yapılması; Silifke,Gülnar, Mut ve Erdemli gibi turizm potansiyeli yüksek ilçelerine yapılmış bir haksızlıktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000