30 Mart 2011, Çarşamba 08:42:34

TÜRKİYE'YE İNEN UÇAKTA SAHTE BOMBA BULUNDU!

İngiltere’den havalanan ve sahte bomba düzeneği taşıyan UPS kargo uçağı, cihaz tespit edilmeden Türkiye’ye iniş yaptı.

İngiltere Ulaştırma Bakanlığı, olayı “çok ciddiye aldıklarını” belirterek sahte düzeneğin kargo uçağıyla nasıl taşındığıyla ilgili soruşturma başlattı. Zamanlayıcısı, kabloları ve fitili olan paketin, bir düğün pastası kutusuna yerleştirildiği ve iki hafta önce Türk uyruklu bir kişi tarafından Londra’daki UPS bürosuna getirildiği ifade edildi.

Ulaştırma Bakanlığı Sözcüsü, “olay hakkında kapsamlı bir soruşturma başlatıldığını, buna UPS prosedürünün de dahil olduğunu” söyledi. UPS’ten yapılan açıklamada ise “İki hafta önce UPS aracılığıyla şüpheli bir paketin Londra’dan İstanbul’a gönderildiği” ifade edildi. Ayrıca, soruşturmada Ulaştırma Bakanlığı’yla birlikte hareket edildiği belirtildi.

İngiltere polisi, geçen hafta 26 yaşındaki bir adamın sahte bomba imal etmek şüphesiyle tutuklandığını ancak kefaletle serbest bırakıldığını duyurdu. Ekim 2010’da, Yemen’den ABD’ye giden bir uçakta, yazıcı kartuşu içine gizlenmiş bir bomba, İngiltere’nin Doğu Midlands Havaalanı’nda ortaya çıkarılmıştı. (Hürriyet)

TÜRKİYE'YE İNEN UÇAKTA SAHTE BOMBA BULUNDU!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000