01 Kasım 2010, Pazartesi 10:02:15

TOPBAŞ 3. HAVAALANI HAKKINDA NE DEDİ?

"Mevcut Atatürk havaalanının birkaç katı olacak. Bu planlar Ulaştırma Bakanlığı ile görüşülerek yapıldı."
  • Silivri' ye olmaz diyorsunuz. Ben ve benim gibi binlerce insan Beylikdüzü, Bahçeşehir, Büyükçekmece, Mimarsinan civarında oturuyor. Buradan Sabiha Gökçen'e gitmek mümkün değil. Edirne , Tekirdağ, Kırklareli gibi illerinde AtatürkHA ve SabihaGHA nını kullandığını düşünürsek Silivri veya Çorlu' ya mutlaka hava limanı yapılması gerekiyor. Yeni havalimanının İstanbul'a yapılacağı söyleniyor şudurumdaÇorlu' da biraz zor gibi gözüküyor....
  • Çorlu ile ilgili tüm yorumlara katılıyorum ist-çorlu havaalanı arası eğer raylı sistem (metro) yapılırsa o hat 30 dk. inebilir. Şu rant davası olmasa da milletimizin parası daha verimli yerlerde kullanılsa.
  • Evet toprak fakiri bir ülke oldugumuzdan en iyisi instanbul`a ilave kat cikalim..... esit kalkinma diye birsey duymayanlarin isine gelir...hatta istanbul nüfusunu 70 milyona cikaralim...en azindan sehirlerarasi ulasim derdi kalmaz...hatta ic hat seferlerinede gerek kalmayacagindan 3. hava limaninada gerek kalmaz.......nasil fikir ama...!!!!
  • silivri olsun.yeşilköy artık hava trafigini kaldırmıyor,ve ilave pistlerde yetersiz geliyor
  • adamlar yapay ada yapıyor dünyanın en büyük havalimanını da o adaya inşa ediyorlar.(osaka havalimanı -japonya)bizimkiler pisti uzatabilirmiyiz diye düşünüyor .çağırın japonları parayı basın yapsınlar en kralını.sanki boğazdaki köprüleri,marmarayı vs laz müteahhitler yaptı.
  • Evimiz İstanbul ESENYURT ta ordan kalkıp ben eşim ve bebeğimiz Sabiha Gökçen Havalimanından aylar önce 30-40 Tl den aldıgımız biletlerle Adana'ya uçuyoruz.aylar önce bilet almaktan hiç gocunmuyorum hatta zevk bile alıyorum yalnız çok uzak SAW 2 saat net.Eğer Sayın Ali Sabancı pegasusu ile Silivri'ye de uçak koyabilirse bize daha yakın yarım saat hem de firmayı değiştirmek zorunda da kalmayız.Sen ucuza uçtukça senle uçmaya devam SABANCI.
  • yapılması en erken 2015 , öncelikli alan Çorlu'dur,
  • Ya arkadaş Çorlu Havaalanı duruyorken Silivri ne alaka? Milletimiz harcamaya istekli. Yeni projeler yapılsında bakalım kaç kişinin hakkı yenecek, paralar hortumlanacak. Bir yolcuyu Sabiha Gökçen'e götürmek yerine Çorlu'ya götürmek daha mantıklı ve daha kolay. Sabiha Gökçen'e geçmek zaman geliyor 2-3 saat sürüyor. İstanbul-Çorlu sadece 1 saat.
  • her havalimanı çevresinde aynı problem.yüksek binalar.sefaköy ataköy derken dün sabah da sabiha da durum kötü idi.Biz Türk lüğümüz ile övünüyoruz ama böyle yamuk çarpık işler lede kendimizle dalga geçtirmeyiz.limitler de tehlike arzediyor yüksek binalar.paz geçince bin türlü dedikodu.ankara sivil havacılık hiç mi yetkisi yok.al bi sarı yelek ben safacıyım yok ben sefacıyım neyi araştırdığını kendi bilse.
  • Arakadaslar adam Kartal'dan Silivriye 4 saatte gidecegine, Bursa'ya feribotla gider, Lufthansa ile Munih'e ucar ayni sure icerisinde. Peki IST neden deniz tarafina dogru buyutulemes ki? Denize dogru giden iki pist birden yapilamazmi, terminalde zamanla iki katina cikarilamaz mi?
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Başbakan Erdoğan'ın geçtiğimiz gün, "İstanbul'da yakında üçüncü havalimanını görürseniz şaşırmayın" şeklindeki konuşmasına açıklamalarından sonra konuştu.
 
Topbaş, "1/100.000 şehir planlarında Silivri’de bir üçüncü havaalanı öngörüldü. Mevcut Atatürk havaalanının birkaç katı olacak. Bu planlar Ulaştırma Bakanlığı ile görüşülerek yapıldı. Kısa vadede mevcut havaalanlarının kapasitesini yükseltmek istiyorlar. Sabiha Gökçen’e pist ilavesi planı var. Atatürk Havalimanı’nda ‘yeni bir pist daha yapabilir miyiz’ diye çalışmalar var. Ama biz üçüncü bir havalimanını planlarımıza işledik" dedi.
TOPBAŞ 3. HAVAALANI HAKKINDA NE DEDİ?

Yorumlar Tüm Yorumlar (36)

Misafir ~ 13 yıl önce
Silivri' ye olmaz diyorsunuz. Ben ve benim gibi binlerce insan Beylikdüzü, Bahçeşehir, Büyükçekmece, Mimarsinan civarında oturuyor. Buradan Sabiha Gökçen'e gitmek mümkün değil. Edirne , Tekirdağ, Kırklareli gibi illerinde AtatürkHA ve SabihaGHA nını kullandığını düşünürsek Silivri veya Çorlu' ya mutlaka hava limanı yapılması gerekiyor. Yeni havalimanının İstanbul'a yapılacağı söyleniyor şudurumdaÇorlu' da biraz zor gibi gözüküyor....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Çorlu ile ilgili tüm yorumlara katılıyorum ist-çorlu havaalanı arası eğer raylı sistem (metro) yapılırsa o hat 30 dk. inebilir. Şu rant davası olmasa da milletimizin parası daha verimli yerlerde kullanılsa.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Evet toprak fakiri bir ülke oldugumuzdan en iyisi instanbul`a ilave kat cikalim..... esit kalkinma diye birsey duymayanlarin isine gelir...hatta istanbul nüfusunu 70 milyona cikaralim...en azindan sehirlerarasi ulasim derdi kalmaz...hatta ic hat seferlerinede gerek kalmayacagindan 3. hava limaninada gerek kalmaz.......nasil fikir ama...!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
silivri olsun.yeşilköy artık hava trafigini kaldırmıyor,ve ilave pistlerde yetersiz geliyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
adamlar yapay ada yapıyor dünyanın en büyük havalimanını da o adaya inşa ediyorlar.(osaka havalimanı -japonya)bizimkiler pisti uzatabilirmiyiz diye düşünüyor .çağırın japonları parayı basın yapsınlar en kralını.sanki boğazdaki köprüleri,marmarayı vs laz müteahhitler yaptı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Evimiz İstanbul ESENYURT ta ordan kalkıp ben eşim ve bebeğimiz Sabiha Gökçen Havalimanından aylar önce 30-40 Tl den aldıgımız biletlerle Adana'ya uçuyoruz.aylar önce bilet almaktan hiç gocunmuyorum hatta zevk bile alıyorum yalnız çok uzak SAW 2 saat net.Eğer Sayın Ali Sabancı pegasusu ile Silivri'ye de uçak koyabilirse bize daha yakın yarım saat hem de firmayı değiştirmek zorunda da kalmayız.Sen ucuza uçtukça senle uçmaya devam SABANCI.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
yapılması en erken 2015 , öncelikli alan Çorlu'dur,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Ya arkadaş Çorlu Havaalanı duruyorken Silivri ne alaka? Milletimiz harcamaya istekli. Yeni projeler yapılsında bakalım kaç kişinin hakkı yenecek, paralar hortumlanacak. Bir yolcuyu Sabiha Gökçen'e götürmek yerine Çorlu'ya götürmek daha mantıklı ve daha kolay. Sabiha Gökçen'e geçmek zaman geliyor 2-3 saat sürüyor. İstanbul-Çorlu sadece 1 saat.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
her havalimanı çevresinde aynı problem.yüksek binalar.sefaköy ataköy derken dün sabah da sabiha da durum kötü idi.Biz Türk lüğümüz ile övünüyoruz ama böyle yamuk çarpık işler lede kendimizle dalga geçtirmeyiz.limitler de tehlike arzediyor yüksek binalar.paz geçince bin türlü dedikodu.ankara sivil havacılık hiç mi yetkisi yok.al bi sarı yelek ben safacıyım yok ben sefacıyım neyi araştırdığını kendi bilse.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Arakadaslar adam Kartal'dan Silivriye 4 saatte gidecegine, Bursa'ya feribotla gider, Lufthansa ile Munih'e ucar ayni sure icerisinde. Peki IST neden deniz tarafina dogru buyutulemes ki? Denize dogru giden iki pist birden yapilamazmi, terminalde zamanla iki katina cikarilamaz mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000