08 Nisan 2009, Çarşamba 00:04:06

Suikast ihtimalini Almanlar araştıracak

Muhsin Yazıcıoğlu ve 5 Arkadaşının Hayatını Kaybettiği Helikopter Kazasını Araştırmak Üzere Almanya'dan Çağrılan Üç Kişilik Ekip Türkiye'ye Geldi. Ekip Kaza Yerine Yarın Gidecek.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve 5 arkadaşının hayatını kaybettiği helikopter kazasını araştırmak üzere Almanya'dan çağrılan üç kişilik ekip Türkiye'ye geldi. Ekip kaza yerine yarın gidecek.

Sivil Havacılıktan kaza ile ilgili bilgi alan Alman ekibi, meteorolojiden de yarınki hava durumuna ilişkin rapor aldı. Biri tercüman toplam üç kişilik ekip, yarın helikopter ile enkazın bulunduğu yere uçacak. BBP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Şanverdi de ekibe eşlik edecek.

Enkaz bölgesinde çalışmaların bitmesinin ardından ekibin Ankara'da da bir takım çalışmalar yürüteceğini ifade eden Şanverdi, İçişleri Bakanlığı'nın helikopter enkazının yerinden kaldırılmaması yönündeki taleplerini kabul ettiğini belirtti.

Bu ekibin dışında Almanya'dan bir ekibin daha inceleme yapmak üzere Türkiye'ye geleceğini anlatan Şanverdi, "Amerika ve Kanada'dan da birer ekip daha istedik. Genel başkanımızın hayatını kaybetmesine yol açan helikopter kazasını toplam 4 ayrı yabancı ekip sırayla inceleyecek. Yazışmalarımız tamamlandı. Ulaştırma Bakanlığı'nın başlattığı incelemeler de devam ediyor. Heyetlerin vereceği raporlardan sonra kazanın nedeni hakkında bilgi vereceğiz." dedi.

Suikast ihtimalini Almanlar araştıracak

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000