21 Mart 2011, Pazartesi 08:48:16

ŞİRKETLERDEN KONMA-KONAKLAMA ÜCRETİ ALINMAYACAK

Yıl başında konaklamada uygulanan KDV’yi % 6,5’e düşüren Yunan hükümeti, turizm canlandırmak amacıyla bu kez, havalimanlarındaki konma konaklama ücretlerini nisan ayından yıl sonuna kadar askıya aldığını açıkladı.

Son 5 yılda turizmde ziyaretçi ve gelir açısından yerinde sayan ve gerileme eğilimi güçlenen Yunanistan, sosyal olaylar, iktisadi kriz gibi süreçlerin ardından turizmi canlandırmak için iki önemli adım attı.

Yıl başından ititbaren konaklamada uygulanan KDV’yi % 6,5’e düşüren Yunan hükümeti, bu kez de havalimanlarındaki konma konaklama ücretlerini nisan ayından yıl sonuna kadar askıya aldığını açıkladı.

Yunanistan Ulaştırma Bakanlığı'ndan yağılan açıklamada, uygulamanın Atina hariç bütün limanlarda geçerli olacağı vurgulanırrken, Mısır ve Tunus olaylarından sonra alternatifler arayan turistleri ülkeye çekmek için operatörlere ve havayolu şirketlerine böyle bir olanak tanımak istediklerini ifade edildi.

Yunanistan, 2011 yılı bütçe görüşmelerinde de konaklama alanında uygulanan KDV’yi % 6,5’e çekmişti.

Ülke ekonomisinde % 20’ye varan büyüklüğü olan turizm sektörü, son yıllarda artan bölgesel rekabet, grevler, sosyal ayaklanmalar ve krizle gündemde kalmış ve ciddi yaralar almıştı.

ŞİRKETLERDEN KONMA-KONAKLAMA ÜCRETİ ALINMAYACAK

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000