16 Şubat 2012, Perşembe 20:30:55

"SIKINTIYA SOKACAKSA VAZGEÇERİZ"

Yunuseli Havaalanı’nın mania kriterleri ile ilgili yazısının sıkıntı oluşturduğunu belirten Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 'gerekirse vazgeçeriz' açıklamasını yaptı...
  • daha neyi bekliyorsunuz bursa için şehir halkı için ülke için turizm gelişecek daha fazla insan gelecek havalanı faliyet geçerse bina tıraşlanması gerekiyorsa yapın yıkılması gerekiyorsa onu da yapın daha neyi bekliyorsunuz..
Yunuseli Havaalanı’nın mania kriterleri ile ilgili yazısının sıkıntı oluşturduğunu belirten Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, "Yazıya göre kimse bir şey yapamıyor. Mevcut imar alanlarında sıkıntı yaşanıyor. Bursa’yı sıkıntı sokacaksak, bu işten vazgeçeriz. Ama bizim amacımız mevcut imkanları kullanmak. Önümüzdeki günlerde Ankara'dan gelecek heyetin incelemesiyle herşey netleşecek" dedi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi şubat ayı meclis toplantısı tarihi belediye binasında yapıldı. Toplantı öncesinde Başkan Altepe, şubat ayında yapılan belediye çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi. BTSO Altıparmak Meydanı Projesi ile ilgili meclis üyelerinin yeterli bilgilendirilmediğini belirten CHP Grup Sözcüsü Osman Ayradili, “Haklı olarak BTSO ile bir anlaşma yaptınız. Biz bunu meclis olarak uygulama projelerini adam gibi gördük mü? Nerede ne kullanılıyor? Neresinde kafeteryalar var. Bu kötü niyet değil. Bu bizim mesleki olarak görevimiz. Bunları görmek isteriz. Bunları bize açıklayın. İnceleyelim. Birkaç kişinin bilgisi dahilinde bu iş olmasın. Herkes bu işi bilsin” dedi.

Meydan projesinin İstanbul Üniversitesi Peyzaj Bölümü tarafından hazırlandığını kaydeden Altepe, “Orada meydan belli. Meclise de bu projeyi getirdik. Kafeterya alanlarını daralttık. Yeşil alan daha fazla. Meydan olacak kısımları biz yapmıştık. Biz ne çizdiysek orada bir şey değişmiyor. Üst taraf BTSO tarafından kullanılacak. Alt tarafı da kafeterya olarak kullanılacak. BTSO, sonuçta Bursa’nın kuruluşudur. Onların da şehir merkezinde talepleri vardı. Biz de nasıl olsa onlara böyle bir merkez verecektik. Onların da böyle bir talebi olunca, bizde orayı uygun gördük” diye konuştu.
 
YUNUSELİ İÇİN OLAĞANÜSTÜ TOPLANTI TALEBİ
 
Yunuseli Havaalanı konusunda Ankara ile bir ikilem olup olmadığını merak ettiklerini dile getiren Ayradilli, “Biz kimsenin elini güçlendirmek ve yavaşlatma hedefinde değiliz. Bu konuda çelişki söz konusudur. Yapın bir olağanüstü meclis toplantısı. Bunda herkes söz alsın. Bu konu olağanüstü meclis toplantısında konuşulsun” diye konuştu.
 
"BURSA HAVAYOLU ULAŞIMINDA GERİ KALDI"
 
Altepe, Bursa’nın havayolu ulaşımını fazla kullanmadığını belirterek, “Hava ulaşımı öldü. Bursa’da 25 sene önce 24 uçak vardı. Bursa ekonomisi bu şekilde büyürken, Bursa turizm şehri olmak istiyor. "Mevcut havaalanını koruyalım" dedik. DHİM ve Ulaştırma Bakanlığı birlikte protokol yapıldı. Yola çıkıldı. Bizim bir tek amacımız var. Bursa’ya katkı sağlamak. Bursa sanayisine katkı sağlamaktır. Bursa merkezinde bu küçük havaalanı çalışabilsin. 15 gün önce DHİM Genel Müdürü ile birlikte Sivil Havacılık Müdürlüğü ile birlikte toplantı yaptık. Projeler onaylandı. Bir yandan da çalışmalar sürüyor” ifadelerini kullandı.
 
"MANİA YAZISI SIKINTI OLUŞTURDU"
 
Sivil Havacılık Kurumu’nun Yunuseli Havaalanı ile ilgili mania kriterleri konusunda gönderdiği yazının sıkıntı oluşturduğunu belirten Altepe, “Bu yazı sıkıntı oluşturdu. Yazıya göre kimse bir şey yapamıyor. Mevcut imar alanlarında sıkıntı geliyor. Biz de bunu duyunca Bursa’yı sıkıntı sokacaksak bu işten vazgeçeriz. Ama bizim amacımız mevcut imkanları kullanmak. Heyetler bugünlerde Bursa’ya gelecekler. Bununla ilgili şartları konuşacağız. Bölgeye sıkıntı vermek istemiyoruz. Orada 13 binanın tıraşlanması gerek. 45 metrenin üzerindeki yapıların planlara işlenmesi gerekiyor. Heyet, yerinde inceleyecekler. Biz buraya çok büyük paralar harcamıyoruz. Burası faaliyete geçerse, her dakika bir uçak kalkıp inecek. Bu imkanın Bursa’da mutlaka olması gerek. Yunuseli için şart. Bunları kullanmak istiyoruz.

Sponsorlarımız ile konuştuk. BTSO da sıcak bakıyor. Yani biz burada pek para harcamadan bu havaalanını yapmayı planlıyoruz. Yunuseli Havaalanı o kadar çok katkı sağlayacak ki, anlatamayız. Bu iş olursa bölgeye değer katacak. Tabi bunları heyetler geldikten sonra değerlendiririz. Çok büyük sıkıntı olursa vazgeçeriz. Bursa’ya katkı sağlamanın derdindeyiz” şeklinde konuştu. 
"SIKINTIYA SOKACAKSA VAZGEÇERİZ"

Yorumlar

Misafir ~ 12 yıl önce
daha neyi bekliyorsunuz bursa için şehir halkı için ülke için turizm gelişecek daha fazla insan gelecek havalanı faliyet geçerse bina tıraşlanması gerekiyorsa yapın yıkılması gerekiyorsa onu da yapın daha neyi bekliyorsunuz..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000